Vask vinduene i minusgrader med ekspertens tips

Se hvordan nalen skal føres.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Januarsolen har stått opp og det synes at vinduene er møkkete. Selv om det er kaldt ute kan du vaske dem, men du må være rask — og du må ha litt ekstra i vannet.

Er det kuldegrader ute mens du vasker vinduene, kan du ha litt rødsprit i vannet, og så ettertørke med en fille langs kantene av vinduet, anbefaler fagsjef for renhold i ISS, Stig Ronander.

ISS' profesjonelle vindusvaskere bruker forvasker, nal som har silikon i seg og såpe som skummer litt. Såpen henger litt på vinduet og virker på smusset.

De rengjør ved å nale bort vannet. I videoen kan du se hvordan nalen skal føres!

Får du også fartsstriper?

Les også

Slik får du rustfritt stål til å skinne

Prøv vindusspylervæske

Ha en god porsjon rødsprit eller vindusspylervæske i vannet, anbefaler Elisabet Høye, som har skrevet vaskeboken «Ren Glede».

Er det veldig kaldt, kan du enten droppe vinduvasken eller ha rengjøringsvann med 20-30 prosent. Ellers fryser vannet før du rekker å gå over med nalen.

Husk at vinduene kan vaskes som vanlig på innsiden. Før du går i gang på utsiden, sjekk at du har alt du trenger tilgjengelig, så vannet ikke rekker å fryse før du er ferdig.

Nå kan du kaste dette:

Les også

Ti ting det er på tide å bli kvitt

Har du ikke nal? Les dette

Har du hverken forvasker eller nal er et kjerringråd å polere vinduene med avispapir. Ta et ark og knøvle det litt sammen. Da får du både blanke vinduer, og slipper loen fra kluten, men det er litt tidkrevende.

Mange bruker også nylonvask i vaskevannet når de skal vaske vinduene. Nylonvasken fjerner også film på bilvinduer, i tillegg blir det mindre såpeflekker.

Les også:

Publisert: