Min jul: Maren Baxter

Instagrammer Maren Baxter fra Flekkefjord har pyntet hjemmet sitt med lune farger til jul.

Maren Baxter fra Flekkefjord har pyntet hjemmet sitt i lune farger til jul.
  • Line Raaen Osmundsen
Publisert: Publisert:

Hvordan liker du å pynte til jul?

– Jeg liker å pynte med behagelig og lune farger til jul. Jeg bruker mye tekstiler og overflater som er med på å skape varme og et koselig uttrykk. Jeg bruker elementer fra naturen i mine dekorasjoner, slik som vintergrønt, kongler og greiner. Jeg liker å skape et personlig preg, men må også bruke noen farger som assosieres med jul. I år har jeg valgt fargene sort, grått, gull og grønt på selve julaften. Men jeg har også tenkt å dekorere med to andre stiler i løpet av jula. En tradisjonell rød jul og en hvit og grønn jul.

Juletreet til Maren er pyntet med hvit pynt, kobberfargede kuler, sløyfer og blader.

Hvordan pynter du med blomster til jul?

– Jeg er glad i tradisjonelle juleblomster som tulipaner, julestjerner og svibler. Jeg bruker også vintergrønne greiner blandet med blomstene for å skape et friskere uttrykk. Hver jul lager jeg kranser som jeg bruker som dekor på vegg, som lysekrone og på ytterdøra.

Levende lys og lyslenker gir god stemning.

Hva er oppskriften på en perfekt jul for deg?

– Julefilmer, julemusikk, julepynt, appelsin med nellik, julebakst, julepyjamas med tøfler, familie og kos! Jeg må innrømme at jeg er et veldig julemenneske. Jeg bare elsker jula.

Hvordan ser juletreet ditt ut?

– Selv om jeg egentlig foretrekker ekte juletre har jeg gått til anskaffelse av et kunstig tre da jeg liker å pynte treet en god stund før jul. I år er treet pyntet med hvit pynt, kobberfargede kuler, sløyfer og blader.

Baker du til jul?

– Jeg elsker å bake! Da helst pepperkaker, kakemenn, delfiakake og riskaker.

Hva får deg i julestemning?

– Julefilmer, julemusikk, julepynt, snø og julebakst. Jeg kommer egentlig ganske lett i julestemning, så med en gang julemarsipanen er kommet i butikkene, er jeg klar for jul.

Når kommer jula i hjemmet ditt?

– Det er ganske tidlig. I midten av november tenker jeg.

Hvordan vil du beskrive stilen din?

– Stilen min vil jeg si er moderne og dempet, med en orientalsk touch. Kanskje også organisert maksimalisme er beskrivende for hvordan jeg har det hjemme.

Hvilke juletradisjoner er viktige for deg?

– Når jula nærmer seg møtes familien og ser julefilmer og reiser på juleshopping. De tre siste årene har vi reist til Liverpool. Der får vi alle skikkelig julestemning av all julepynten og stemningen der. Vi i familien tilbringer mye tid sammen. Jeg synes jula er en tid hvor man skal slappe av og bruke tid sammen med de en bryr seg om. Juletradisjoner er viktige å holde på. På julaften starter vi morgenen med å gå så lenge som mulig i nattøyet. Vi ser Tre nøtter til Askepott og andre julefilmer på tv. Seinere går vi sammen i kirken for så og samles til middag.

Hva er oppskriften på en vellykket middag, og hva serverer du?

– Siden vi alltid feirer julaften hos mamma og pappa er det de som står for julemiddagen. Da er det pinnekjøtt på menyen. Jeg er den som kommer med kake og julebakst.

Hva er ditt beste tips til borddekking?

– Hold deg til et fargetema. Da er det lettere å dekorer uten å skape et rotete uttrykk. Gjenta farger og former for å skape balanse og en fin helhet på bordet. Dekorer med ulike høyder på bordet og heng elementer fra taket slik at blikket også går oppover. Miks gammelt og nytt, ulike tekstiler og overflater for å skape et spennende uttrykk. Bruk levende lys og lyslenker for enda mer stemning.

Har du en favoritt-ting på bordet?

– Det må nok være levende lys. Jeg elsker stemningen det skaper

Publisert: