-Ikke kopier andre, men finn ditt eget preg på interiøret

Ukas Instagrammer: Kjerstin Loland Vangsnes
  • Vibeche Grødum
Publisert: Publisert:

Hvordan vil du beskrive hjemmet ditt? – Lyst moderne og funksjonelt. Da vi renoverte huset vårt satt vi inn flere vinduer, fjernet vegger, og gjorde det mer åpent. Vi har flere skyvedører og disse er som oftest åpne, men det er praktisk og kunne lukke dem ved behov. Huset vårt har livsløpsstandard og vi har derfor alle hovedfunksjoner i første etasje. Det er noe som fungerer godt, og som er veldig praktisk med små barn i hus.

Hva er et hjem for deg? – Et hjem for meg er en plass det er godt å være, og godt å komme hjem til. Det er viktig med et hjem man trives i og som man liker å tilbringe tid, både sammen med familien, og når man inviterer gjester.

– Det er også et sted som er tilpasset ulike behov til ulike tider. Det er spesielt viktig for meg med en god stue- og kjøkkenløsning. Det var noe vi satte høyt på lista når vi renoverte huset. Vi har valgt å ha en åpen stue- og kjøkkenløsning, noe som er veldig praktisk med tanke på holde et øye med barna, og ha mulighet til å snakke med gjestene. Og når jeg står og lager mat kan jeg kikke ut gjennom de store vinduene i stua – det er herlig!

Hvordan har interiørstilen din endret seg med årene? – Jeg har blitt mer opptatt av interiør etter at vi renoverte huset vårt. Jeg var litt skeptisk til de svarte og hvite kontrastene i begynnelsen, men nå er jeg kjempefornøyd.

Hva har vært vanskeligst å innrede i hjemmet ditt? – Det vanskeligste har nok vært å godta at ting tar tid. Jeg vil gjerne ha alt ferdig med en gang, men det går jo ikke. Det er også viktig å bo seg inn for å få det beste resultatet.

Hva er viktigst når du innreder? – For meg er det viktig at det er funksjonelt og at hjemmet kan brukes. Det er viktig med god oppbevaringsplass slik at det blir enkelt å holde det ryddig i hverdagen. Jeg liker at ting har sin faste plass, og at jeg eventuelt kan pakke bort det vi ikke bruker. Jeg liker ikke å ha mye rot og nips rundt omkring.Vi er en familie på fire og det må være rom for alle og alles behov. Samtidig liker jeg å ha det fint rundt meg og pynte opp.

Forandrer du innredningen i takt med årstidene? – Nei, egentlig ikke. Men jeg har mer tente lys i vinterhalvåret.

Ditt beste interiørtips? – Bruk tid på å bo deg inn og finn ut av hvordan du vil ha det. Hent inspirasjon fra ulike steder som Instagram, butikker, blader, venner og kjente. Ikke kopier andre, men finn ditt eget preg på interiøret.

Hvilke rom/type bilder gir best respons på Instagram? – Jeg har fått best respons på bilder av stue/spisestue. Det er mange som liker lampa vi har over spisebordet. Jeg har også fått gode tilbakemeldinger på soverommet vårt.

Hvor henter du inspirasjon fra? – Jeg har hentet og henter fortsatt mye inspirasjon fra Instagram. Det er så utrolig mange flotte hjem der ute, og så mange flinke fotografer. Jeg liker spesielt godt de som viser fram gode romløsninger og helheten i huset, i tillegg til spennende materialvalg.

Hvordan redder du situasjonen hvis du får uventet besøk og hjemmet ditt står på hodet? – Serverer kaffe! Når det gjelder rot er vel det velkjent for de fleste med små barn. Det må de tåle, men det verste feier vi selvfølgelig unna.

Dine instafavoritter? – Jeg har mange favoritter, men de jeg liker aller best er nok @hanneromhavaas, @frufjellstad, @villalille, @annette\_vel og @byggreisdeg.

Har du noen gang gjort et skikkelig bomkjøp? – Jeg har en grå lenestol som jeg aldri helt har funnet den riktige plassen til, så den har jeg nok angret litt på.

Beste Instagramtips? – Ta gode, lyse og klare bilder – unngå for mange ting på et bilde. Prøv å gi av deg selv, og skryt av andre!

Begynte på Instagram fordi? – Jeg hentet mye inspirasjon fra Instagram når vi skulle renovere huset vårt og når vi var ferdig hadde jeg lyst til å vise fram resultatet og forhåpentligvis inspirere noen andre. Jeg liker å ordne hjemme og gjøre det fint rundt meg, og jeg har funnet ut at jeg liker å ta bilder. Det er jo selvfølgelig kjempemotiverende å få positiv respons fra andre.

Fikk du med deg disse?

Publisert: