Bolig for under 700.000? Ja, fullt mulig.

Dette er de billigste boligene på markedet nå.

Denne leiligheten er på 25 kvadratmeter og ligger i gåavstand til Arendal sentrum. Prisantydningen er på 590.000 kroner.
  • Christine Gulbrandsen
Publisert Publisert

Du trenger ikke ha en million kroner på bok for å kjøpe en bolig på Sørlandet. For 700.000 kroner, til eksempel, finnes det flere muligheter – men ikke nødvendigvis pent oppussede boliger som ligger sentralt til i de største byene.

– Nei, det er begrenset hva du får. Kjøper du en enebolig i denne prisklassen, er det sannsynligvis med landlig beliggenhet eller med store behov for renovering. Og da må du jo også være klar over at det koster mange penger å renovere, sier Camilla Stenberg Rimestad, leder av Sørlandet Eiendomsmeglerforening.

Enebolig på landet

Ifølge søk på finn.no og abito.no, er det 8 eneboliger, rekkehus eller leiligheter som har en prisantydning på 700.000 kroner eller mindre.

Les også: Hele denne øya er nå til salgs

Den laveste prisantydningen har en landlig beliggende enebolig i Gjerstad, den skal selger har 390.000 kroner for. Boligen består av stue, kjøkken, bad og to soverom og ble bygd i 1998.

– Det er et renoveringsobjekt, og den har ligget lenge ute på markedet, sier eiendomsmeglerfullmektig Torstein Johansen i Rådhus eiendomsmegling.

Denne leiligheten er på 25 kvadratmeter og ligger i gåavstand til Arendal sentrum. Prisantydningen er på 590.000 kroner.

I Åseral ligger en annen enebolig med prisantydning under 700.000. Den lille eneboligen på 79 kvadratmeter består av to soverom, stue, kjøkken, bad og vindfang. Prislappen er satt til 590.000 kroner.

Les også: I dette hjemmet har de brukt ni forskjellige farger på veggene

Geir Flaa Johansen, eiendomsmegler i A1 Eiendom, forklarer at prisen er satt med utgangspunkt i markedet.

– Prisen er jo basert på det vi tror folk er villige til å gi. Og så er det jo slik at lengre du kommer ut på landet, jo tregere er markedet, sier han.

Liten leilighet

I Arendal ligger det en leilighet på 25 kvadratmeter til salgs, den har fått prislappen 590.000 kroner. Leiligheten ligger i første etasje, og har kombinert stue og soverom, samt bad og kjøkken.

– Det har vært litt interesse for denne, og den har bare ligget uten noen få uker, sier eiendomsmegler Per Erling Fløistad i Exbo Arendal.

Også i Tvedestrand sentrum ligger det en sentrumsnær leilighet til salgs for under 700.000 kroner. Den er på 42 kvadratmeter og er bygd i 1940.

Denne leiligheten er på 25 kvadratmeter og ligger i gåavstand til Arendal sentrum. Prisantydningen er på 590.000 kroner.

Ifølge Rimestad er det sannsynlig at små leiligheter ligger lengre ute til salgs i byer som Arendal, Tvedestrand og Mandal, enn de gjør i universitetsbyene Kristiansand og Grimstad.

Les også: Har du sett garasjen til Benny?

– Små leiligheter i et lavt prissjikt er attraktivt for studenter, og derfor er det sjelden vanskelig å finne kjøpere til disse i Kristiansand og Grimstad. I de andre sørlandsbyene, derimot, kan man spørre seg om hvem som er kjøpergruppen til de små leilighetene, sier hun.

FAKTA:

Søket på finn.no og abito.no ble foretatt 10. november 2016.

Vi har tatt utgangspunkt i boliger med en prisantydning på 700.000 kr og under.

I søket på finn.no kom det frem flere boliger med prisantydninger under 700.000 enn dem vi har regnet med i oversikten vår. Felles for dem, var at de hadde så høy andel fellesgjeld at totalprisen blir over en million. Disse har vi altså sett bort fra i denne saken.

Fædrelandsvennen er i samme Schibsted-konsern som Finn.no. Abito.no er Fædrelandsvennens boligsatsing.

- Store forskjeller: Du betaler nesten 10 000 kr mer i dyreste kommune

- Nabokrangler koster 30 millioner kroner hvert år: Dette krangler vi mest om

Publisert