– Du må gjøre det som føles riktig for deg

Hun elsker å mikse gammelt og nytt, og innreder med hjertet sitt. Hildegard Haave (50) er ukas Instagrammer.

Ukens Instagrammer på abito.no er Hildegard Haave.
  • Vibeche Grødum
Publisert: Publisert:

)Hvordan vil du beskrive hjemmet ditt? – Jeg har en miks av ulike stiler. Det er vel det man kaller et eklektisk hjem. Et hjem på budsjett, mye arv og gjenbruk. Jeg har ikke mulighet til å gå og kjøpe dyre designermøbler, men jeg elsker å pusse opp gamle.

Hva er et hjem for deg? – Et sted hvor alle føler seg vel og føler en tilhørighet. Et hjem for meg skal være personlig. Det skal være personlige minner og ting som har en historie å fortelle, gjerne ting man har laget selv.

Hvordan har interiørstilen din endret seg med årene? – Interiørstilen min har gått gjennom mange tidsepoker, men nå føler jeg at jeg har funnet min personlige stil. Det er mye gjenbruk og jeg er hyppig innom Fretex. Jeg mikser gjerne gammelt og nytt. Jeg er ofte på «loppis» og finner mye av tingene mine der. Ikke spør meg om hva som er moderne – jeg liker å omgi meg med ting som betyr noe. Hjemmet mitt er noe helt annet nå enn hva det var for bare noen få år siden. Jeg elsker å komme hjem hit.

Ikke spør meg om hva som er moderne – jeg liker å omgi meg med ting som betyr noe.

Hva har vært vanskeligst å innrede i hjemmet ditt? – Det er kanskje kontoret. Vi har et soverom/gjesterom i gangen som vi bruker som hjemmekontor. Jeg har store planer for dette rommet, men tiden strekker ikke helt til. Jeg vil gjerne rive en vegg og sette opp en glassvegg. Ikke fordi det er moderne, men fordi det vil gi mer lys og åpne opp gangen mer. Dette er neste prosjekt i huset vårt.

Hva er viktigst når du innreder? – Det viktigste er at ting harmonerer. Jeg tenker ikke så mye, men jeg følger hjertet mitt. Jeg følger øynene mine og smaken min. Jeg kan gjerne holde på en hel dag før jeg er fornøyd. Noen ganger stemmer det ikke, og så plutselig så gjør det det. Når jeg først blir fornøyd så kan jeg ha det sånn i lang tid. Du trenger ikke følge noen regler, alt er lov. Du må bare gjøre det som føles riktig for deg.

Forandrer du innredningen i takt med årstidene? – Ikke nødvendigvis, jeg innreder kanskje litt lettere og lysere på sommeren. Jeg har ikke så mange mørke og tunge ting fremme. Jeg flytter gjerne noe interiør ut og lager det koselig på terrassen. Det gjør jeg både hjemme og på hytta.

Ditt beste interiørtips? – Istedenfor å kjøpe nye ting så går jeg som nevnt gjerne på «loppis» og Fretex. Jeg er glad i gjenbruk og ting jeg har arvet. Jeg er storforbruker av spraymaling, helst i fargene gull og svart, både matt og blank.

Hvilke rom/type bilder gir best respons på Instagram? – Det er helt klart bilder fra stua og kjøkkenet. Gjerne bilder fra sofakroken og tv-veggen. Jeg får også mye respons på bilder av murveggen på kjøkkenet, som egentlig ikke er en murvegg, men fototapet. Jeg får best respons på helhetsbilde eller bilder av avdelinger. Detaljbilder gir ikke fullt så mye respons.

Du trenger ikke følge noen regler, alt er lov. Du må bare gjøre det som føles riktig for deg.

Hvor henter du inspirasjon fra? – Jeg henter inspirasjon fra Instagram og interiørblader. Jeg har en hel haug interiørblader som jeg bruker igjen og igjen. Det hender inne i mellom at jeg tar dem fram alle sammen, og legger dem på stuebordet. Da kan jeg sitte i timevis å se på bilder. Jeg tar gjerne fram et blad hvis jeg trenger inspirasjon til et rom, eller hvordan jeg skal pusse opp et møbel eller lignende. Jeg har interiørblader som jeg har spart på i mange år. De kaster jeg ikke. Det er samling min og disse får ingen låne.

Dine Instafavoritter? – @fleamarketfab, @atlantishome, @mari\_strenghielm, @ellinorforsblom

Beste Instagramtips? – Det er viktig å bruke de riktige emnetaggene av det du skal vise. Jeg bruker gjerne engelske ord fordi jeg har følgere i USA og England også. Det finnes jo Instagram-kontoer som kun deler bilder fra andre sine Instagram-kontoer, og da kan være lurt å tagge disse. Man kan bli lagt merke til av andre og man oppdager også nye kontoer selv.

Erfaringer jeg har gjort meg for kontoen min er at lørdag og søndag formiddag er de beste tidspunktene å legge ut bilder på. Men kvelder funker også. Gjerne i ni-ti tiden på kvelden og helst litt seint i uka.

Begynte på Instagram fordi? – Datteren min var på besøk og det var hun som foreslo det. Jeg sa at jeg ikke hadde greie på slike ting, men hun opprettet en konto for meg og vips så var det gjort. Det er jo så lettvint. Jeg bruker kun mobil for å ta bilder. Da kan jeg legge bildene rett ut på nett. Superenkelt. Jeg trenger ikke et ordentlig kamera fordi telefonene min tar jo faktisk veldig bra bilder. Det begynte smått, helt til det eksploderte. Nå har jeg vist frem hjemmet mitt i reportasjer både i magasiner og aviser.

– Det at jeg har fått så mye respons har gjort at jeg har fått tro på meg selv. Det har vært en «selvtillits-boost». Jeg synes det er veldig gøy hvis noen blir inspirert av det jeg legger ut. Det skal jo være til inspirasjon for andre. Jeg har alltid vært interessert interiør. Det begynte allerede da jeg skulle innrede barnerommet mitt for første gang. Da jeg oppdaget Instagram var det som om en helt ny verden åpnet seg for meg. Jeg opplever fellesskap med andre likesinnede og det føles herlig. Jeg er veldig heldig som har funnet min greie – jeg gleder meg til å stå opp om morgenen. Jeg har alltid vært glad i å tegne og male, men den glødende interessen jeg har nå, skyldes Instagram.

Fikk du med deg forrige ukes instagrammer ? Medina Hodzic

Hvordan redder du situasjonen hvis du får uventet besøk og hjemmet står på hodet? – Vi drar sjelden på besøk til hverandre her uten å gi beskjed først. Det er så hektisk i hverdagen med treninger og kjøring at man rett og slett ikke har tid til det. Det sosiale livet har vi på hytta, med andre hyttenaboer.

– Men det må være noen hybelkaniner og litt støv. Vi har det stort sett ganske rydding, men det vil jo alltid være litt støv. Når jeg er på besøk hos andre og ser det samme blir jeg glad. Jeg kan føle meg litt utilpass hvis noen har det helt prikkfritt.

Hvor kjøper du tingene dine? – Jeg er ofte innom Fretex i Trondheim. Jeg kjøper mye i bruktbutikker. Jeg liker jeg også Kremmerhuset og Trenddesign. De har også mye fint på ellos.no til en rimelig penge. Det er viktig at det ikke koster for mye. Jeg vil heller bruke tid på å pusse opp, male, tapetsere, sy om møbler osv.

Har du lyst til å bli ukas instagrammer på Abito? Tagg bildene dine med#ukensinstagrammer@abito.no

Publisert: