Bygget sin egen arbeidsplass i garasjen

Da Ragnhild Åknes overtok barndomshjemmet, totalrenoverte hun huset og bygget sin egen arbeidsplass i garasjen.

PRAKTISK: Med tre barn og masse logistikk synes Ragnhild Elisabeth Åknes det er veldig greit å ha arbeidsplassen på hjemmebane.
  • Line Raaen Osmundsen
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

— Jeg hadde aldri klart å se på at noen andre skulle overta huset jeg er vokst opp i, sier Ragnhild Elisabeth Åknes.

Det er to år siden hun og mannen Trond-Egil overtok hennes foreldres hus på Korsvik i Kristiansand. Selv bodde de i nabohuset, og hadde ikke lyst til at Ragnhilds barndomshjem skulle bli bebodd av andre enn dem selv.

Les også

Disse klassikerne er tilbake i motebildet

-  Huset og plassen passer midt i blinken for oss i forhold til uteareal og parkering, sier hun til abito.no, FVNs boligsatsning.

For med tre barn i alderen 8-12 år var det godt med litt ekstra boltreplass.

BARNDOMSHJEM: Ragnhild Elisabeth Åknes, mann og tre barn har 350 kvadratmeter å boltre seg på i hennes barndomshjem.

-  Huset er på nesten 350 kvadrat, så her trenger vi i alle fall ikke løpe oppå hverandre hvis ikke vi ønsker det, sier Åknes. Vi kan garantere at du får det mer ryddig hjemme om du følger denne listen:

Les også

Ti ting det er på tide å bli kvitt

Egen arbeidsplass

Men det var også en annen ting som var avgjørende for at Ragnhild og mannen kjøpte barndomshjemmet. Her kunne hun nemlig også bygge sin egen arbeidsplass.

-  Jeg har jobbet for meg selv som hudpleier siden 1999, og hadde egen salong i nabohuset mitt tidligere. Men nå trengte jeg større plass, og tomten her tillot nettopp det, sier hun.

HUDPLEIE: Ragnhild har bygget sin egen hudpleiesalong i garasjen.

På gårdsplassen har de bygget en stor dobbelgarasje, hvor Åknes har plassert sin egen hudpleiesalong, Ragnhilds hudpleie, i andre etasje. Hvor mange har du?

Les også

Disse elleve tingene mener ekspertene at «alle» nordmenn har i hjemmet sitt

-  Det er helt perfekt. Med tre barn og masse logistikk synes jeg det er veldig greit å ha arbeidsplassen på hjemmebane, sier hun.

Åknes er likevel opptatt av å skille mellom jobb og hjemme. Når hun er på jobb, så er hun på jobb. Hun har faste arbeidstider, og smører til og med med seg nistepakke.

-  Og så er det veldig godt å komme inn og hjem når arbeidsdagen er over, ler hun.

SITT NED: I gangen har Åknes gjort plass til en stor sofa.

Pusset opp

Men før familien på fem kunne flytte inn i barndomshjemmet, måtte det pusses opp. Alt av rør og elektrisk utstyr ble byttet ut, vegger ble revet ned, gipset og sparklet på nytt, vinduene ble byttet, kjøkkenet ble nytt, og nye gulv ble lagt.

-  Det var litt av en jobb mens det sto på, men det var verdt det.

Fem grunner til å leie istedet for å eie:

Les også

Derfor vil Gina Halvorsen (32) heller leie enn eie bolig

Hun har alltid vært opptatt av interiør og har i følge seg selv vært tro mot interiørstilen sin en årrekke. Hun har valgt både samme farger og møbler i sitt nyoppussede hus som hun hadde tidligere.

-  Jeg har flyttet med meg ting siden jeg var liten, og er ikke typen som bytter ut møbler og interiør bare fordi vi flytter til et nytt sted, sier hun.

BILDER: Ragnhild og mannen er veldig glad i gamle bilder.

De fleste av møblene i huset til familien Åknes har de derfor hatt i en årrekke, mye er også ting de har arvet.-  Jeg er faktisk ikke spesielt glad i å gå i interiørbutikker, så hvis jeg skal handle noe nytt, vil jeg helst investere i antikviteter, sier hun.

Gamle bilder

Hudpleieren synes det er vanskelig å sette noe navn på interiørstilen sin, men innrømmer at smaken er litt dyr.

- Jeg lar meg egentlig ikke friste av moter og nymoderne ting. Jeg venter og leter på de tingene jeg veldig gjerne vil ha, sier hun.

I det 350 kvadratmeter store huset er veggene fylt med bilder i alle størrelser og motiv. Ragnhild og mannen har nemlig en fascinasjon for gamle bilder.

VARME TONE: Varme caffe latte toner utgjør basen på veggene i huset.

- Jeg har kjøpt masse forskjellige bilder fra mange steder. Bilder på veggene gjør meg glad, og de har sin historie, forklarer hun.Åknes sier hun sjelden legger en plan når hun innreder, men at det meste av inspirasjonen kommer litt etter litt.

-  Vi må bo oss litt inn før jeg finner helt ut hvordan jeg vil ha det.

Hun har likevel alltid en formening om hvordan hun ikke vil ha det. Hun liker ikke moderne design. Hun kunne for eksempe heller ikke bodd i et hus med helt hvite vegger, det ville blitt for kaldt. Hun må helst innrede med varme toner. Det fikk hun erfare da hun for noen år siden malte kjøkkenet sitt grått i stedet for beige.

- Det ble rett og slett for kaldt for meg, så jeg endte opp med å male hele greia på nytt.

Tepper på gulvene

Selv om det er Åknes som har stått for det meste av innredningen i huset, har mannen også et ord med i laget. Slik som da de bestemte seg for å droppe parkett i stua til fordel for vegg-til-vegg-teppe.

NØYE UTVALGT: - Hvis jeg skal handle noe nytt, vil jeg helst investere i antikviteter, sier Åknes.

-  Teppe var vi enige om, og det ble valgt fordi det er lunt og lydisolerende, sier hun.I tillegg til at hun er glad for å kunne bo og jobbe samme sted, setter hun stor pris på at huset ligger usjenert til.

-  Det høres kanskje sært ut, men jeg synes det er godt å kunne være hjemme uten å være redd for at alle kan titte inn. Men jeg elsker besøk og setter pris på når både venner og kunder stikker innom, sier hun.

KJØKKEN: Det mest moderne og minimalistiske i huset er et hvitt kjøkken i høyglans.

Men stort hus og stor tomt fører også med seg en del arbeid. Selv om huset er ferdig oppusset innvendig, gjenstår det fortsatt en jobb utendørs.-  Det er neste prosjekt, og det starter vi på så fort vinteren er over.

PS: Sjekk ut instagramkontoen for flere bilder@ragnhildshudpleie

Opptatt av trender og interiør? Sjekk ut disse anbefalte sakene:

Les også

Gørrkjedelig gulv? Her er årets gulvtrender

Les også

Dette blir trendy i 2016

Les også

Moderne klassikere fenger: Nå er pinnestolen populær igjen

Les også

Endre og Irene falt for furu

Les også

Nå skal treverket synes!

Lyst på litt inspirasjon? Følg oss på instagram: @boligoghjem

Publisert: