Betalte tre millioner kroner for 30 kvadratmeter på Grünerløkka

Leiligheten gikk 700.000 over takst.

GIKK 700.000 OVER: Denne uken ble en 30 kvadratmeter stor leilighet på Grünerløkka solgt for over 3 millioner.
  • Nicoline Haugsvær
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

En leilighet sentralt på Grünerløkka ble nylig solgt for over 700.000 kroner over takst skriverE24.

Leiligheten som ligger i Markveien er på 30 kvadratmeter og haddeprisantydning på 2,3 millioner. Med 40 interessenter og budrunder onsdag, endte prisen på 2.970.000 kroner. I tillegg har leiligheten fellesgjeld på 312.000 kroner.

– Det var da en voldsom pris, sier Carl O. Geving, administrerende direktør i Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) tilE24.

Geving forklarer at det er et underskudd på mindre leiligheter, og at det har vært størst prosentvis vekst i boligmarkedet øst i byen.

På tide med vårrengjøring?

Les også

Ti ting det er på tide å bli kvitt

Over 100.000 pr. kvadratmeter

OVERRASKET: Partner og eiendomsmegler Siamak Ebrahimi forteller Aftenposten at han ble overrasket over prisen på leiligheten i Markveien. Utgangsprisen var også over gjennomsnittet i området, likevel gikk boligen 700.000 over takst.

Med en totalpris på 3.282.000 ble kvadratmeterprisen på hele 109.400 kroner. Det er langt over gjennomsnittet for området som ifølge Eiendom Norges statistikk lå på 63.571 kroner i mars.— Den siste tiden har det gjerne vært budrunder som har endt med at ting går over takst, men her var utgangsprisen ganske høy, så jeg ble overrasket da den endte på over 3,2 millioner inkludert fellesgjeld, forteller partner og eiendomsmegler Siamak Ebrahimi til Aftenposten.

Han har ikke opplevd at andre objekter i området har hatt så høy kvadratmeterpris.

Leiligheten er fra 2007 og hadde derfor nyere bad og kjøkken. I tillegg til en svært sentral adresse, ligger leiligheten i indre gårdsrom slik at man slipper trafikk og støy. Med balkong i tillegg hadde den de riktige fasilitetene som er med på å trekke opp prisen, forteller Ebrahimi.

  • Mer om byutvikling: Gamle industribygg blir ny studentby

Få leiligheter i markedet

I årets første kvartal var det få boliger ute i markedet, noe som har bidratt til å presse prisene opp. Mange forventet at det skulle komme flere objekter for salg etter påske, men Ebrahimi har ikke merket noe til det foreløpig.

- Er det mange objekter som blir solgt før visning?

— Ja. Det skjer veldig ofte at interessenter prøver seg etter å ha vært på privatvisning, men vi fraråder våre kunder å selge før visning fordi det er vanskelig å vite hva man kan få for boligen etter en budrunde. Man må huske at kjøper ikke prøver å kuppe boligen for å være hyggelig, men fordi de er redde for budrunden, forteller Ebrahimi.

Grünerløkka er det fjerde dyreste området i Oslo. Frogner ligger i tet med gjennomsnittspris på 71.647 pr. kvadratmeter, etterfulgt av St. Hanshaugen og Sagene med kvadratmeterpriser på henholdsvis 68.115 og 66.367 kroner i snitt i mars.

Lavere priser for Obos

Boligtall for april kommer onsdag, men allerede mandag gikk Obos ut med sin statistikk for april. De viser at prisen på brukte Obos-tilknyttede boliger i Oslo-området gikk ned 0,9 prosent den siste måneden. Prisene er likevel 12,8 prosent høyere enn for 12 måneder siden.

Hittil i 2016 har Obos-prisene i Oslo steget med 10,5 prosent. Daniel Kjørberg Siraj, konsernsjef i OBOS, tror nedgangen i april er en naturlig korreksjon etter en bratt start på året.

– Vi har tro på at boligprisene vil fortsette å stige så lenge antall tilgjengelige boliger er lavere enn etterspørselen. Dermed blir det viktig for politikerne å vise handlekraft, særlig i pressområder i og rundt de store byene, sier Kjørberg Siraj i en pressemelding.

Gjennomsnittsprisen pr. kvadratmeter var på 54.214 kroner for brukte Obos-boliger i Oslo-området i mars.

Denne boligen var det rift om:

Les også

Enebolig ble solgt 4,25 mill. over takst

Interessert i boligmarkedet? Da vil du like disse:

Les også

Her er nyboligsalget skyhøyt 

Les også

Den bærekraftige økologiske bygda i Hurdal skal være klimanøytral innen 2025 

Les også

Har solgt færre nyboliger i år enn i fjor

Les også

Slik bør du spare nå

Les også

17 kvadratmeter stor leilighet solgt 43 prosent over prisantydning

Lyst på boliginspirasjon? Få flere saker her:

Publisert
  1. Boligmarkedet
  2. Oslo
  3. Bolig

Les mer om dette temaet

  1. Det var mange som rynket på nesen da hun valgte svart interiør. Selv har hun aldri angret.

  2. Grønt er trendy også i hjemmet

  3. Dagen etter at familien ga opp husdrømmen, kom drømmetomta for salg.

  4. Elen forelsket seg i huset på et blunk, men fikk kjapt mye å gjøre

BT anbefaler

Stor pågang på fergene

Innstilte flyruter, timelange flyplasskøer og passmangel – her får du siste nytt om reisesommeren 2022.

LES SAKEN