– Jeg drømte om å bli fotballspiller

Jon Fadnes tror mange eiendomsmeglere er vinnerskaller som har vært spesielt flinke i noe, uten at de nådde helt opp. Selv trigges han av å kunne plinge i bjella når han har vunnet et nytt oppdrag.

– Det å vinne en befaring er litt som å vinne en fotballkamp. Det er en god følelse man kan leve lenge på, men så begynner jo selve jobben etterpå.
  • Kari Byklum
Publisert: Publisert:

Hva kjennetegner en typisk eiendomsmegler?

– Vi er vinnerskaller og det er nok spesielt mange konkurransemennesker i vår bransje. Jeg tror faktisk at mange eiendomsmeglere har vært ganske gode i noe, gjerne en idrett. Så har de kanskje ikke nådd helt opp, men så får de utløp for konkurranseinstinktet sitt i jobben. Jeg var slik selv. Jeg var temmelig habil på fotballbanen, og spilte junior og fikk noen A-lagskamper og drømte om å bli fotballspiller. Da jeg var rundt 19 år så skjønte jeg at drømmen ikke ville bli oppfylt, men jeg er fortsatt glad i å vinne.

– Mange får hakeslepp når jeg ringer på

Meglerintervjuet: Monica Pouline Grevsen

Er det å vinne fotballkamper sammenlignbart med å vinne anbud?

– Det er i alle fall en tilfredsstillelse å få til ting og jobbe i et visst tempo. Så, ja, det å vinne en befaring er litt som å vinne en kamp. Det er en god følelse man kan leve lenge på det, men så begynner jo selve jobben etterpå.

Begravelsesagenten som ble eiendomsmegler

Er det noen kundemøter som har gjort ekstra inntrykk på deg?

– Det er mange kunder som har gjort sterkt inntrykk, og det som imponerer meg er at de fleste er veldig hyggelige selv om de er i en vanskelig situasjon. Noen er forventningsfulle og glade fordi de skal stifte familie og skape sitt første hjem sammen, men så er det mange som har det tøft fordi de for eksempel har mistet ektefellen eller ikke har helse eller økonomi til å bli boende, og må selge selv om de egentlig ikke ønsker det. Sånt tar man ikke lett på, det gjør inntrykk.

Kan du nevne et eksempel som du husker ekstra godt?

– Jeg husker spesielt da jeg skulle hjelpe et eldre ektepar å selge eneboligen deres. De hadde ingen barn og de hadde heller ikke spesielt god økonomi, men de hadde tatt godt vare på huset gjennom mange år. Så fikk vi en veldig god pris, og det resulterte i at de fikk mulighet til å gjøre ting de ellers aldri kunne gjort. Mannen i huset kom med blomster til meg, og sa: ”Jeg jeg har aldri gitt blomster til en mann før, men disse fortjener du”.

Slapper av med nakenbad på ytterste holme

Merker du at disse møtene med ulike mennesker former deg som person?

– Absolutt, og jeg bruker gjerne god tid sammen med kundene. Noen har stort behov for å prate, og da blir man gjerne godt kjent og kommer under huden på folk. Jeg er veldig bevisst på at boligsalg – og kjøp ofte er en av de største økonomiske valgene for mennesker, og det skal behandles med respekt. Så er det mange skjebner der ute, og jeg er oppriktig imponert over hvordan mange håndterer krevende situasjoner og tøffe hverdager. Disse møtene får meg til å reflektere mer over mitt eget liv, og gjør meg nok ekstra takknemlig for det jeg har.

Kona di er også eiendomsmegler, men i et annet selskap. Hvordan fungerer det?

– Akkurat nå jobber hun med oppgjør hos Sørmegleren, for det ble for krevende at begge skulle jobbe med eiendomsmegling mens barna er små. Men det er en klar fordel at vi har forståelse for hverandres jobber. Så er det jo slik at vi ikke kan snakke om alt siden vi jobber i ulike selskaper, men det er uproblematisk. Og det er heldigvis slik at de fleste meglerne i byen har et godt forhold til hverandre. Hun har vært med på julebord med meg og jeg med henne, og selv om vi konkurrerer om jobber er garden nede i hyggelige lag.

Med en så pass krevende jobb er det sikkert viktig å ta en timeout innimellom, hva gjør du da?

– Jeg er blitt mye flinkere til å legge bort telefonen, men informere alltid kundene på forhånd om at jeg ringer dem opp seinere. Jeg er faktisk håndballtrener for begge døtrene på 10 og 8 år, og når jeg er i hallen så legger jeg meglerjobben helt til side. Så trener jeg også en del selv, både styrke og løping, og da kobler jeg helt ut. Det er faktisk litt godt å løpe i ro og fred innimellom, uten å tenke på at man må være hyggelig og på tilbudssiden. Det er en fin avkobling som jeg trenger.

Publisert: