Dette er supertrendy

Tiden for ensfargede kjøkken er kanskje ikke helt forbi, men de har i alle fall fått sterk konkurranse.

Heltre kjøkkenskuffer med malt ramme.
  • Kari Byklum
Publisert: Publisert:

-Det handler om å skape en hyggelig atmosfære ved at kjøkkenet ikke ser ut som et typisk kjøkken. Det oppleves lunere og ikke så kaldt når en kombinerer forskjellige materialer, sier Janne Tobiassen hos Hamran Snekkerverksted.

Heltre kjøkkenskuffer med malt ramme.

Tidligere sto valget gjerne mellom blankt eller matt hvitt, eller lys eller mørk eik, men slik er det ikke lenger. Hva med å kombinere gråmalte mdf-elementer og heltre valnøtt? Eller kanskje en malt skuffefront med synlig treverk rundt selve skuffehåndtaket?

-Det meste er mulig, så lenge man liker det. Og siden naturmaterialer snakker sammen, kan det også være fint å sette sammen ulike trestrukturer i samme kjøkken, fortsetter hun.

Heltre kjøkkenskuffer med malt ramme.

Hos Strai kjøkken merker de den samme trenden. Stadig flere er mer vågale i miksen, og daglig leder Monica Lohnås Roland tror vi bare har sett begynnelsen.

-Det er veldig i tiden å blande materialer. Et eksempel på en fin kombinasjon kan være fronter i varm, gråbeiset eik, med liggende, grov struktur. Og så settes det inn i en omramming i malt mdf i litt lysere farger.

Både Tobiassen og Lohnås Roland mener denne trenden henger sammen med at folk er lei av det kalde og minimalistiske og heller ønsker et lunt miljø det føles bedre å være i.

-Det er også mer struktur i frontene enn før. Selv om de er ensfarget og uten profiler, er selve strukturen røffere og mattere. Det oppleves varmere og er også mer praktisk enn blanke overflater som man ser fingermerker bedre på, forklarer Lohnås Roland.

Heltre kjøkkenskuffer med malt ramme.

Overskapene er også i endring. Enten velges de bort, eller så erstattes de gjerne av mindre og avlange skap, åpne hyller eller kuber. Og selve kjøkkenskapene har fått sterkt konkurranse av skuffer.

-Store skuffer har vært populært lenge, men nå skjer det nesten ikke at vi lager kjøkken uten slike skuffer. Og så lager vi også mye øyer. Det er selvsagt hyggelig å stå rund, men når man jobber litt ut i rommet utnytter man som regel også lyset bedre. Det handler egentlig om å skape et lunt og funksjonelt kjøkken som utnytter rommet på best mulig måte, sier Tobaissen.

Publisert: