Leiligheten på Lund ble ikke solgt. Sjekk hva megleren og interiørkonsulenten anbefalte.

\- Det lønner seg å gjøre disse grepene før boligen skal selges.

Styling av leilighet før salg. Speil øker romfølelsen i gangen. På kjøkkenet ble kjøkkenviften og unødvendig småhyller fjernet.
  • Christine Gulbrandsen
Publisert Publisert

– Det lønner seg definitivt å klargjøre en bolig ordentlig før den legges ut til salg. Det trenger ikke koste så mye, men kan utgjøre en stor forskjell på salgsprisen, forklarer Alex Modahl, leder for DNB Eiendom i Vågsbygd.

Han har gang på gang sett hvordan boligselgere som legger seg i selen for å vise boligen fra sin beste side, trekker det lengste strået i kampen om antallet interessenter. Noe som er veldig viktig, for jo flere interessenter du får med inn i en budrunde, jo større sjanse er det for å få en god kjøpesum.

– Men jeg snakker ikke om de store oppussingsjobbene som å totalrenovere bad eller kjøkken, altså. Det jeg tror er lurt, er for eksempel å male slitte og umoderne overflater, som vegger, dører eller gulv, presiserer eiendomsmegleren.

– Dessuten er det utrolig viktig med ryddige overflater. Få vekk rask og rot, og fjern en del møbler. Da får du vist frem gulvflatene bedre, det gir en bedre romfølelse.

Styling av leilighet før salg. Speil øker romfølelsen i gangen. På kjøkkenet ble kjøkkenviften og unødvendig småhyller fjernet.

Les også Slik ser det ut på vakre Boen Gård

Solgte ikke, prøver på nytt

Modahl anbefaler alle boligselgere å klargjøre boligen sin best mulig. Enten på egenhånd, hvis man har kapasitet til det, eller ved hjelp av profesjonell interiørdesigner. Slik som han gjorde til boligselgeren på Lund i Kristiansand. For etter å ha forsøkt å selge den relativt slitne 60 kvadratmeterstore leiligheten i en lengre periode, men uten hell, foreslo han til selgeren at de kunne forsøke å style og freshe opp boligen litt mer. Slik at det ble enda enklere for interessentene å se potensialet i leiligheten.

– Og det syntes boligselger var en god ide. Så leiligheten ble tatt av markedet, og har nå blitt pusset opp litt og stylet av profesjonell interiørkonsulent. Nå skal den snart ut for salg igjen – en nyere drakt, og det håper og tror jeg skal gi resultater, sier han.

Styling av leilighet før salg. Speil øker romfølelsen i gangen. På kjøkkenet ble kjøkkenviften og unødvendig småhyller fjernet.

Les også Her vil ikke beboerne få strømregning på minst fem år

Malte gulnet furugulv

Interiørkonsulent Connie Krossen i Connies Interiør har jobbet mye med styling av boliger, og sier at det ofte er utrolig lite skal til for å løfte førsteinntrykket.

Hun fikk oppdraget med å style leiligheten på Lund, og det første hun gjorde, var å ta tak i vegger og gulv. For førsteinntrykket av mørke, slitne flater, var lite tiltalende.

– Alle veggene ble malt med en lys hvitfarge, det samme gjorde gulvet i stue og gang. Det var opprinnelig gulnet furu og slukte veldig mye lys. Og siden det er få vinduer i leiligheten, var det ekstra viktig å få lysnet dette, sier hun.

– Bare dette grepet har gjort at leiligheten virker mye større og lysere, fortsetter hun.

Gulvfargen er bevisst litt gråere enn veggfargen, det er fordi fargeforskjellen er med på å dempe inntrykket litt.

– Det er bra med lyse flater, men alt bør ikke se helt kritthvitt ut, sier Krossen.

Styling av leilighet før salg. Speil øker romfølelsen i gangen. På kjøkkenet ble kjøkkenviften og unødvendig småhyller fjernet.

Fjernet møbler

Stylingen i stuen ble preget av at et ønske om å ikke møblere for tett. Sofa, stol, bord og pyntebord er satt nøye sammen for å lage et lett, men elegant inntrykk.

– Det er viktig at man ikke har for mange møbler fremme, for da virker rommet fort mindre. Et råd er å gjøre det så lett og luftig som mulig, sier hun og legger til at hun nettopp derfor, lot være å sette inn enda en sofastol eller en bokhylle i stuen.

Krossen anbefaler også å bruke møbler, som er moderne og ser innbydende ut.

– Jeg valgte å style med denne sofaen, fordi jeg mener den ser innbydende ut, samtidig som den er god å sitte i. Og siden stadig færre er opptatt av dekkede kaffebord, valgte jeg bort det klassiske, rektangulære eikebordet. Jeg gikk heller for noen lekne småbord i moderne materialer som blant annet betong, sier hun.

Interiørkonsulenten har også tro på blikkfang – og satte derfor opp et stort bilde på den ene stueveggen.

– Det får dem som kommer inn i leiligheten til å skjerpe sansene, og om de liker bildet eller ei, vil de sannsynligvis huske det – og leiligheten. Det er jo noe man ønsker når man skal selge, ler hun.

Les også Vet du hvordan bunaden skal oppbevares riktig?

Speil i gang

I gangen ble skoskap og stumtjener fjernet, til fordel for et stort speil, en knagg og en kurv.

– Speilet øker romfølelsen og kan være et smart grep, sier hun.

Det, i tillegg til at gulvet også her ble lysmalt, gjorde at gangen føltes både lettere og lysere. Dessuten glir den liksom over i stuen på en helt annen måte, mener interiøreksperten.

På kjøkkenet rev Krossen ned mange småhyller, alt for å få rommet til å virke større.

– Vi tok også vekk den gamle, utdaterte kjøkkenviften, den måtte byttes uansett – og det ser mye hyggeligere ut uten den. Jeg byttet også ut det kvadratiske, store kjøkkenbordet som stod her, med et rundere og litt mindre. Det skaper et litt lettere inntrykk, avslutter hun.

Styling av leilighet før salg. Speil øker romfølelsen i gangen. På kjøkkenet ble kjøkkenviften og unødvendig småhyller fjernet.

STYLINGTIPS

– Mal slitte overflater, som vegger, dører, tak

– Mal mørke, gulnede furugulv i lys farge, for å få mer lys i boligen

– Fjern rot, skap nøytralt inntrykk

– Ta vekk unødvendig møbler for å øke romfølelsen

– Skru ned småhyller og andre forstyrrende elementer

– Re senger pent opp, gjerne i lekre tekstiler. Pynt med puter.

– Vis hvordan plass kan utnyttes best mulig. Gjør for eksempel et kontor om til soverom

Kilder: Alex Modahl, Connie Krossen

Publisert

Mest lest

  1. Folk lo av dem da de kjøpte den slitne sjøboden. – Vi sto til knes i vann.

  2. Trafikken direkte

  3. Lørdag settes Bergen sentrum på hodet

  4. Nyheter direkte

  1. Boligsalg
  2. Abito