Disse «friske» rosene lager du av kaffefilter og teip

Trinn for trinn.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

De lukter ikke friskt og godt som ferske roser, men de ser påfallende ekte ut, og du trenger ikke ha grønne fingre for at de skal holde seg.

Det er ikke vanskelig å lage papirroser, men det kan være du må prøve noen ganger før de blir ordentlig fine. Vi har tatt utgangspunkt i Stine Skolis roser og fremgangsmåte. Hun skriver bloggen speiltvillingene.blogg.no, der hun dokumenterer livet med to tvillingjenter og viser frem egne hobbyprosjekter.

Dette trenger du:

Kaffefilter

Saks

Teip

Q-tips

Vannmaling

Sprayflaske med vann

Fremgangsmåten:

Trinn 1: Klipp ut forskjellige blader til rosene av kaffefilter. Det er seks forskjellige blader. Bladene på den øverste raden klipper du ut en av hver fordi kaffefilteret består av to ark. De nederste bladene kan du klippe 5-6 av hver. Du kan klippe ut flere hvis du vil.

Trinn 1.
Trinn 1.

Trinn 2: Begynn med å dele opp rosebladene som er doble. Altså riv dem opp nederst i perforeringen.

Trinn 2.

Trinn 3: Alle de doble rosebladene kan snurres rundt en Q-tips, et dobbelt blad av gangen, og så festes de med teip. Du trenger ikke bruke Q-tips, men det kan være lettere.

Trinn 3.

Trinn 4: Deretter tar du frem de single bladene, og fester dem rundt med teip. Legg dem gjerne i en vifteform rundt de andre bladene før du teiper dem.

Trinn 4.

Trinn 5: Vil du farge hele blomsten, kan du blande konditorfarge og vann, og dyppe rosen i vannet. Vil du ha farge ytterst på bladene kan du male dem med vannmaling og Q-tips. Spray blomsten med vann, så fargen suges opp. Dypp Q-tipsen i vann og vannmaling, og påfør farge ytterst på rosebladene. Før blomsten tørker kan du forsøke å forme bladene med for eksempel en heklenål eller lignende.

Trinn 5.
Trinn 5.
Ferdig resultat.

Les om flere prosjekter du kan gjøre selv: Slik tetter du vinduer som slipper inn vinterkulde

Hvordan pusse gipsveggen?

Har du forsøkt å male vinduene med maling? Et genialt triks.

Pendellampe, trinn for trinn

Lag myk sengegavl i stoff

Lag perlebolle selv

Trekk om en puff på en time

Slik lager du kule krukker av syltetøyglass

Slik lager du innpakningspapir med hjerter og kirsebær

«Ny» kommode med maling og tapet

DIY: lettvegg

Sett opp gipsplater på lettvegg

Lag en bokshylle

Publisert: