«Hei, vi ønsker å gi bort huset vårt!»

Slik starter annonsen Magnus Halvorsen har lagt ut på Finn.no.

FJORDUTSIKT: Magnus Halvorsen og samboeren Ingeborg Sørensen ønsker å gi bort denne eneboligen i Vikhammer.
  • Glen Musk (foto)
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Han og samboeren Ingeborg Sørensen vil nemlig gi bort det fullt beboelige huset sitt i Vikhammer i Sør-Trøndelag, skriver adressa.

Ifølge annonsen er huset et bindingsverkshus oppført i 1959 og fremstår som tørt og helt uten setningsskader. Overflater og badet ble renovert i 2005. Nå ønsker imidlertid familien i Vikhammer å gi bort hele huset, inkludert kjøkkeninnredning og varmtvannstank.

Men må ta alt eller ingenting

Samboerparet kjøpte huset for 2.050.000 kroner i 2010, og i april 2013 fikk de sønnen Brage. Han har med andre ord bodd hele livet i huset de nå skal gi bort.

— Det har vært litt respons på annonsen, forteller Halvorsen, som la ut annonsen under «Gis bort» på Finn.no på mandag. Utfordringen er at mange bare vil ha deler av huset, for eksempel kjøkkeninnredningen, forteller han.

— Det er ikke aktuelt. De som skal ha huset må ta alt eller ingenting, ellers er det ingen vits i å gi det bort, forklarer Halvorsen.

Fått med deg ukens mest leste boligsak?

Les også

28-åringens hjem er kåret til årets vakreste

Sparer 100.000

Alt eller ingenting: - Mange vil bare ha deler av huset, for eksempel kjøkkeninnredningen, forteller Halvorsen. FOTO: PRIVAT

Årsaken til at den lille familen nå ønsker å gi bort hele huset sitt, er at de har fått godgjent rammetillatelse for å sette opp et nytt hus på tomta.— Vi har visst helt siden vi kjøpte huset i 2010 at vi ville rive det for å bygge nytt, forteller Halvorsen.

— Vi startet søknadsprosessen i 2012, men var ikke klar over at det kom til å ta fire år før vi kunne sette i gang, fortsetter han.

Nå regner han med at de vil spare 100.000 kroner på å gi bort hele huset fremfor å rive det.

— Det blir en vinn-vinn situasjon for både oss og en eventuell ny eier, sier huseieren.

Les også

Nå er det disse hyttene folk vil ha

: Er du ute etter hytte?

Vil se gravemaskina

— Det er litt rart for en treåring at huset han har bodd i hele livet skal rives. Men nå spør han stadig om ikke huset skal rives snart, for han vil se gravemaskina, ler Halvorsen, som snart blir pappa på nytt. Om en liten måned har samboreren termin, og familien på tre skal bli til fire.

Gis bort: Samboerparet kjøpte huset for 2 050 000 kroner i 2010, nå vil de gi det bort.

Halvorsen har forhørt seg med fagfolk, og regner med at det vil ta cirka 14 dager å demontere huset for borttransport, noe han håper skjer innen nyttår. Alt over grunnmur skal være fjernet når arbeidet er ferdig.

— Bryr du deg om husets videre skjebne når det eventuelt tas med til et nytt sted?

— Det bryr meg midt på ryggen, ler Halvorsen.

Har du tips til lignende saker? Send oss en epost!

Publisert: