Lekent hjem i sort og hvitt

Lene Flakk sin forkjærlighet for svart og hvitt gir seg utslag i både interiør- og klesstilen hennes.

auglandsveien00002
  • Line Raaen Osmundsen
Publisert: Publisert:

Like ved Auglandsbukta i Vågsbygd ligger et hvitt sørlandshus fra begynnelsen av 1990-tallet. Innenfor skjuler det seg et svart-hvitt hjem med grafiske mønstre og detaljer i gult.

– Da vi flyttet inn i huset, var det innredet med farger fra 90-tallet. Det var grønt, burgunder og okergult på veggene våre. Men det var jo fint, og ganske moderne på den tiden, sier Lene Flakk.

39-åringen er utdannet frisør, men jobber som selger i hus og hjem-avdelingen på Hennes & Mauritz. Hun bor sammen med mannen Øyvind og deres seks år gamle sønn Leander i huset de kjøpte i 1998.

auglandsveien00002

Heldigvis for Lene er mannen Øyvind av den «handy» typen, så de har pusset opp hele huset, og bygget nytt uteområde.

– Vi har tatt det litt steg for steg, men hele huset er blitt oppusset. Noen av rommene har faktisk gjennomgått en forvandling opptil et par ganger, ler Lene.

Når ikke jeg finner det jeg skal ha, så er det ofte enklere å lage det selv

Lene Flakk

Fornyet kjøkkenet selv

Nå senest, i påsken, var det kjøkkenet som fikk seg et ansiktsløft. Kjøkkenfrontene fra Ikea fikk seg noen strøk med hvitmaling, og det samme gjorde flisene over kjøkkenbenken.

– Så fornyet jeg benkeplaten med betongpuss. Resultatet ble et nærmest nytt kjøkken som jeg kan leve med en god stund til, forklarer Lene.

Lene er av den kreative sorten, og er glad i både små og store huslige prosjekter. Hun har blant annet laget flere av bildene som henger på veggene i huset.

– Jeg både maler, klipper og limer. Og for tiden er jeg veldig glad i grafiske mønstre. Når ikke jeg finner det jeg skal ha, så er det ofte enklere å lage det selv, sier hun.

auglandsveien00002

Fikk ikke skoleplass

I fjor vår var det like før den lille familien på tre flyttet fra Vågsbygd, tilbake til Birkeland der de begge er oppvokst. De hadde lyst på større plass, samtidig som de ønsket å komme nærmere familien på begge sider.

– Vi falt pladask for et nybyggerstrøk på Grødum, et stykke opp forbi Tveit. Det var skoleplass til Leander som stoppet oss, forklarer Lene.

For siden området de ønsket å bosette seg i var over fylkesgrensen til Birkenes, sa kommunen nei til at seksåringen kunne begynne på Ve skole i Tveit, selv om det var nærmere.

-Hvis han skulle begynt på skolen i Birkenes ville det innebære flere mils kjøring hver eneste dag. Det hadde vi ikke lyst til, forklarer Lene.

auglandsveien00002

Dermed landet familien på at de heller ville bygge ut huset de hadde.

-For vi trivdes jo så godt i Vågsbygd, så det var egentlig ikke noe problem å bli boende, sier hun.

auglandsveien00002

Drømte om stort vaskerom

Lene hadde to ønsker når de i fjor skulle bygge ut: Større bad, og et romslig vaskerom med egen inngang. For var det noe hun savnet med det 130 kvadratmeter store huset, så var det et vaskerom.

– Jeg visste akkurat hvordan jeg ønsket at det skulle se ut, så jeg tegnet alt selv, og fikk det på en prikk slik jeg ønsket meg, sier hun.

-Jeg elsker svart og hvitt, og er faktisk veldig glad i sorte klær også

auglandsveien00002

- Hjemme hos Anne Lill: Jeg har vært opptatt av at det skal være et hjem og ikke et utstillingsvindu

I likhet med resten av hjemmet til Lene og Øyvind er også badet og vaskerommet innredet i sort og hvitt. For selv om Øyvind tar seg av de store oppussingsprosjektene, er dekoreringen og interiørvalgene Lenes ansvar. Og i det meste av huset har hun innredet med favorittfargene sine.

-Jeg elsker svart og hvitt, og er faktisk veldig glad i sorte klær også, ler hun.

- Se det fargerike hjemmet: I dette huset får ungene sette sitt preg

Gule detaljer

39-åringen mener møblene og detaljene skal være rene og enkle, men gjerne også by på noen overraskelser. Etter å ha jobbet i flere år med interiør vet Lene hvordan man skal blande elementer fra bruktbutikken med nye møbler og gjenstander. Hun synes det er ekstra gøy hvis gjenstandene kan få et helt nytt uttrykk med noen strøk maling.

auglandsveien00002

– Den gule stolen jeg har plassert i stua, fant jeg på bruktbutikken, og visste allerede da at den skulle bli gul, sier hun.

For akkurat nå er det gule detaljer som gjelder i innredningen. Selvsagt i tillegg til det hvite og svarte.

auglandsveien00002

-Jeg har forsøkt med noen andre fargeinnslag innimellom, men jeg synes alt annet enn gult blir rotete, sier Lene og fortsetter:

-Men jeg må passe på at jeg ikke får for mye, for det kan bikke over og bli veldig overkill.

auglandsveien00002

Selv om 39-åringen er bevisst på hva hun liker, forteller Lene at hun er glad i å hente inspirasjon gjennom Instagram.

– Ja, jeg koser meg med det, og man blir selvsagt påvirket. Men samtidig gjelder det å begrense seg, for det er jo så mye fint og man kan jo ikke kjøpe alt. Vi skal jo leve også, sier hun.

Interessert i bolig og interiør? Her er flere vakre hjem vi har besøkt:

Huset deres føles som en labyrint

Kakekrigerens kokkehjem

Trendy- tilfeldigvis

Publisert: