Ukjente kommer bort til Ida (13) og ber om å få se rommet hennes

Foreldrene hadde tenkt å male pikerommet, men det har de lagt på is...

Publisert Publisert

På pikerommet til Ida Berge Skråmestø (13) er ungpikehelten like godt brukt som tapet. Overalt smiler han til henne, og Ida smiler tilbake. 1063 smil, sist hun talte.

— Første gang jeg så han, så bare «ååååå». Jeg liker alt med han. Smilet er kanskje det fineste.

Justin i norsktimene

Parfymer, sengetøy, armbånd, capser, skoledagbøker - alt av Justin Bieber. Det er ingen som helst tvil om at Ida er en «belieber», som er blitt kallenavnet på fansen til ungpikehelten.

— Jeg tenker på han hele dagen, forteller Ida til BT.no.

- Får du tid til å gjøre lekser?

— Ja, det går fint. Men det hender ganske ofte at jeg skriver feil i norsken. At jeg bytter ordene med «Justin Bieber», sier Ida, og ler.

I et eget skap har hun stilt ut sine mest dyrebare klenodier av popstjernen. En scrapbook fra konserten i Oslo i fjor er printet ut og rammet inn. Bare speilet er holdt fritt for Justin, eller «kidrauhl» som han kalte seg da han slo gjennom som 15-åring på Youtube.

— Mange beliebers mener han skal bli søt og snill igjen slik som han var da. Det synes jeg blir feil. Jeg har ikke noe imot at han vokser opp, og dessuten er det så masse press og paparazzo som påvirker ham. Det må være utrolig tøft å leve i en så hard kjendistilværelse. Jeg velger å tilgi, sier Ida.

Belieber. Foto: Odd E. Nerbø

— Kroppen var i sjokk!

Bieber har nemlig vært i hardt vær i det siste, og det toppet seg da han i slutten av januar ble siktet for å ha kappkjørt i påvirket tilstand.

Og så bruddet med eks-kjæresten og popstjernen Selena Gomez, da. Er de sammen igjen, eller ikke?

— Jeg har ikke lyst å svare ja, men det kan være de holder på, uten å være kjærester. På det siste albumet hans merker du at han synger om Selena. Sangene er veldig triste.

Da Justin hadde konsert i Oslo i fjor, ordnet moren til Ida billetter i all hemmelighet.

- Hvordan var det å se sitt største idol i levende live?

— Det var helt utrolig! Alt bare, du vet, kroppen var bare helt rar. Det var som om den var i sjokk. Jeg husker nesten ingenting.

Lokal kjendis

En helfigur i papp av ungepikehelten skuer utover rommet. Den ene hånden hviler på brystet, en manøver han pleier å bruke for å vise sin takknemlighet til fansen.

— Av og til kommer ukjente folk bort til meg og spør om jeg er hun som har så mange plakater av Justin på rommet. Noen spør også om de kan få komme hjem og se. Det er litt rart, men også veldig gøy, forteller Ida.

Tre shortser, fire topper og to gensere. Det er alle klærne Ida har med Justin Bieber på.

Hva med sengetøyet?

— Det har jeg to av. Mamma prøver å skifte til et hjertesengetøy iblant, men det tar jeg bare av. Jeg får ikke sove uten Bieber-sengetøyet, sier hun lattermildt.

DRØMMER: - Jeg drømmer om å dra på konsert med Justin igjen. Da skal jeg kjøpe billetter som gjør at jeg kan treffe ham, og stå lengst fremme ved scenen, sier Ida Berge Skråmestø. Foto: Odd E. Nerbø

Mamma bidrar

De beste plakatene finner hun i jenteblader som Topp. Da må hun alltid kjøpe to versjoner, fordi det ofte er plakater av Justin på begge sidene.

— Men det er jo ganske dyrt, så da pleier jeg å ta bilder av ham på internett og sende dem til mamma på mobilen, forteller Ida.

Metoden er rimelig enkel: Ida knipser bilder av Justin på nettet, sender videre til mamma Kjersti, som deretter skriver ut bildene for henne.

— Jeg har nok printet ut et par hundre bilder, forteller hun.

— Ja, det har gått med et par liter blekk, sier pappa Roy Skråmestø, og ler.

— Hva synes dere om at hun er så stor fan av Justin Bieber?

— Vi hadde tenkt å male rommet, men det har vi lagt på is. Det er ingenting galt i å ha idoler. Jeg var selv stor fan av Morten Harket i sin tid.

— Og jeg i Elvis!, skyter pappa Roy inn.

- Som rollemodell, da?

— Jeg tror ikke hun blir noe særlig påvirket av ham. Hun er en reflektert jente og klarer å distansere seg fra det som skjer på den andre siden av kloden. Og så er det ikke alt vi kan stole på i den amerikanske sladderpressen.

MINNER: På rommet har Ida et eget skap med blant annet parfymene til Justin Bieber og en scrapbook fra konserten i Oslo i fjor. - Det er fint for minnene sin del, sier hun. Foto: Odd E. Nerbø

Deler på nettet

«#50millionstrong. Love to my beliebers», tvitret Bieber da han rundet 50 millioner følgere tidligere denne måneden.

Sosiale medier er blitt Idas snarvei inn i Biebers verden: Instagram, Facebook, Twitter og Keek.

— Da Justin ble tatt for kappkjøringen var det livesending på VG. Da satt jeg og fulgte med i to timer og oppdaterte meg på Twitter.

- Ble du lei deg da han ble fengslet?

— Ja, jeg ble ganske lei meg og kunne ikke snakke om det med noen, bare med de på nettet. Jeg er med i en samtalegruppe på Facebook og Bieber-fanklubben i Norge.

- Er du like stor fan om fem år?

— Jeg er nok ikke like stor fan, men jeg vil nok like ham. Det er jo Justin.

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent
BT anbefaler

Venner av drapssiktet student: Han endret seg, ble mer isolert og fikk en mørk form for humor

Vennene beskriver ham som en fin gutt. Samtidig peker noen av dem på varsellamper fra fortiden.

LES SAKEN

Sakene flest leser nå

  1. Samtalene i busskonflikten fortsetter utover natten

  2. – Er det så farlig å bli spurt hvor man kommer fra?

  3. Polititeori om drapet i Åsane: Kvinnen kan ha blitt kvalt

  4. Storbritannia: – Viruset er ute av kontroll

  5. Fra benken til Milan på to år: Slik reagerer gamle­treneren på komet­karrieren

  6. Fra torsdag morgen gjelder en ny parkeringsregel i Bergen