-God atmosfære er viktig for meg

Sølvi har alltid interessert seg for mote og interiør. Men selv om hun er opptatt av det visuelle, er det menneskene som skaper det gode og koselige hjemmet.

Et gammelt vindu kan fint henge til pynt på veggen.
  • Kari Byklum
Publisert: Publisert:

-Det var jo nesten et skjellsord hvis noen sa at en hadde det koselig. Nå har heldigvis kosebegrepet blitt «in» igjen, og det passer meg bra, sier Sølvi Tegnander Bækkelund.

Vi er på besøk i et boligområde i Lillesand hvor 47-åringen har bodd sammen med ektemannen og de tre døtrene siden 2007. At de havnet i Lillesand, hadde med mannes pastoryrke å gjøre.

Et gammelt vindu kan fint henge til pynt på veggen.

-Jeg er fra Stord, men Arve Kristian er fra Kristiansand. Jobben hans gjør at vi har flyttet rundt litt, men da han fikk jobb på Sørlandet var det nesten som å flytte hjem for meg også. Vi har nemlig familie på Sørlandet begge to, forteller hun.

Sølvi serverer te i romslige krus, men innrømmer at hun foretrekker kaffe. Når Sølvi sitter med kaffekoppen sin på kjøkkenet eller i hagen sammen med venner eller noen i familien, har hun det aller best. Heldigvis skjer det stadig vekk.

-Vi har alltid forsøkt å ha et åpent hjem. Da jeg var barn måtte vi alltid spørre om det var greit å ha besøk, jeg tror det var vanlig på den tiden. Men her går barnas venner inn og ut hele tiden, og det liker jeg. Og spesielt om sommeren har også vi voksne mye besøk, for da er det så hyggelig ute i hagen.

Les også Derfor bestemmer kvinner temperaturen

En fin miks

Huset er bygd i 1994, og ble påbygd med andreetasje i 2005. Eldstedatteren Julie (21) har flyttet, men Emma (18) og Leah (12) bor hjemme fremdeles. I 2011 tok familien en real oppussingsrunde og byttet blant annet ut det gamle gulvet med nye betongfliser. Interiøret vitner om eiere som har klart å skape et hyggelig hjem med litt nytt i kombinasjon med ting som har fulgt dem i mange år. Som for eksempel skjenken i mellomgangen.

Et gammelt vindu kan fint henge til pynt på veggen.

-Den sto i et hus mine foreldre kjøpte, så vi aner ikke alderen på den. Nå er den hvitmalt, men jeg har hatt den i mange år og i mange farger, smiler hun.

Spisebordet er rundt og kostet beskjedne 600 kroner på et loppemarkedet. Kjøkkenbordet er laget av en tilpasset bordplate av kork, kjøpt på Ikea. Inntil stueveggen står det oppstilt en gammel dør, og så er det selvsagt en del nye ting her, fra hennes egen butikk Allehaande i Lillesand.

-Selv om jeg har god tilgang, har jeg faktisk hatt det meste her hjemme i flere år. Men det er klart, det blir selvfølgelig noen nye småting innimellom.

Mer enn en butikk

Sølvi har jobbet som dekoratør for en kleskjede i mange år, men grep sjansen da hun fikk mulighet til å blir butikksjef på Allehaande for seks år siden. Ved første øyekast virker det som en vanlig interiørbutikk, og det er det på sett og vis. Men butikken er også en utprøvingsarena for attføringsbedriften Avigo.

-Det er en glede å jobbe med mennesker som i en periode trenger litt ekstra støtte på vei ut i vanlig arbeidsliv. Butikken drives på vanlig vis og er økonomisk selvstendig, men for meg er det verdifullt å vite at det ligger noe mer bak enn kun materielle ting. Det gir en ekstra dimensjon og føles viktig å være med på, forteller butikksjefen.

Men å drive interiørbutikk i Lillesand byr på tøffe tak.

-Ja, det gjør seg ikke selv. Det er en livsstil å drive butikk, og skal man lykkes må man være villig til å jobbe mye. Men så er det så utrolig moro!

Et gammelt vindu kan fint henge til pynt på veggen.

Nysgjerrighet er viktig

I tillegg til å jobbe hardt og målrettet, forteller Sølvi at det også er viktig å følge med i markedet.

-Man må være nysgjerrig, og det er viktig å følge med på både trender og det andre gjør. Man skal selvsagt ikke kopiere, men heller hente inspirasjon og dra nytte av det man ser, og så skape det om til sitt eget.

Et gammelt vindu kan fint henge til pynt på veggen.

Og den tanken fungerer, enten man driver butikk eller vil skape et hyggelig hjem for seg og familien.

-Absolutt! For meg er et hyggelig hjem et sted for gode samtaler, og varme og hygge. Jeg trives godt i organske miljøer med grønne planter og med dype, mørke farger. Det skaper en god lunhet jeg liker, avslutter Sølvi Tegnander Bækkelund.

Her er flere boligsaker vi tror du vil like:

Les også Hvordan skape stil i en leid leilighet?

Les også Ingunns ladestasjon

Les også Boligstylistens hjem

Publisert: