Hvordan påvirker grønne planter hjemmet ditt?

Grønne planter er trendy og har kommet for å bli i interiørbildet. Men visste du at de grønne plantene også er med på å gi oss et bedre inneklima, og bidrar til økt trivsel i hjemmet ditt på flere måter.

  • Hilde Cecilie Eggen
Publisert: Publisert:

I en ganske lang periode nå har vi sett lite bruk av planter i hjemmene våre. Det har vært fokus på ting og gjenstander. Nå derimot, har planter, og da spesielt de grønne plantene, fått mer plass og mer fokus. På høy tid syns jeg. Ikke bare fordi det er fint, men også fordi planter kan ha stor innvirkning på trivsel i hjemmet.

En spesielt viktig funksjon grønne planter har er at de renser lufta innendørs for organiske gasser.

Vi bor i et land som bygger svært tette og varme hus, da er det ekstra greit og merke seg at grønne planter tilfører oksygen.

Forskning viser også at grønne planter kan redusere hodepine med hele 45 % og trøtthet med 32 %. Økt oksygeninnhold i lufta reduserer dessuten stress, og øker konsentrasjon og kreativitet

Grønne planter absorberer også lyd.

Bare dette i seg selv er vel grunn til å skaffe seg noe grønt synes jeg.

Aloe vera

Noe av det som er så bra med grønne planer er at de kan trives i de fleste rommene i huset. De er dekorative på badet sammen med duftlys og andre spa-elementer. De kan være fine å ha på soverommet, og kan bidra til bedre luft der vi sover.

Bruk plantene for å framheve gjenstander du er glad i, for å tilføre farger, eller skape ekstra liv i interiøret.

Kunstig hengeplante

Blomsterbutikkene er ikke bare fulle av blomster, men også av kunnskap. Forhør deg gjerne om hvilke planter som kan brukes hvor, og til hva. Ikke minst er stell og vanning viktig. Noen har «grønne fingre» som vi kaller det, mens andre ikke helt får det med blomster, og må bytte de ut oftere. Da er mitt tips å spørre i blomsterbutikken om hvordan blomstene skal stelles, eller kanskje enda enklere: skaff deg kunstige blomster.

Eukalyptus

Mine to favoritter er Fiolin fiken og fikentre. De er store og dekorative, og kan plasseres over alt.

Jeg er også svært glad i avskårne blomster, og kanskje da spesielt eukalyptus. Disse stilkene kan brukes alle veier, og har en fantastisk god duft.

Kunstige blomster er definitivt på vei inn igjen. Mange forbinder kanskje kunstige blomster med eldre mennesker, røde plastroser, og andre veldig plastikk-aktige avskårne blomster. Men nå er de her igjen, i en ny og forbedret utgave. De ser mer naturlige ut en noen gang, og vi har gradvis begynt og bli vant til dem igjen.

Det er lite jobb med dem, de trenger ikke vannes, og kan bare tørkes støv av.

Så hvis du vil ha litt enkel fornyelse i hjemmet, er mitt tips å skaffe deg noen grønne planter. Frisk, dekorativt og bra for helsa!


Publisert: