10 steder du bør vaske hver eneste dag

\- Selv om det ser relativt rent ut, sier vaskeekspert.

Ikke glemt å vaske armatur og vask på badet! Helst hver eneste dag, sier vaskeekspert Heidi Sanne til Ifi.no.
  • Christine Gulbrandsen
Publisert: Publisert:

– Det kommer selvsagt an på hva slags standard du ønsker å ha i huset ditt, men vil du ha et rent hjem, er det noen ting du bør vaske hver dag, sier Laura Navizkaite i Willa Renhold i Kristiansand.

Hun presiserer at akkurat hvor og hva kommer an på personlig preferanser.

– Men det som er sikkert, er at jo flere mennesker og dyr som bor i boligen, jo fortere skittent blir det, sier Navizkaite.

– Kan se rent ut, men likevel være skittent

Heidi Sanne, som jobber i Krefting, et firma som produserer og distribuerer teknisk-kjemiske produkter, tror mange dropper den daglige vasken, dersom ting ser relativt rent og pent ut. Men Sanne oppfordrer folk til å ikke sluntre unna den daglige vasken.

– Selv om det ser noenlunde rent ut, er det likevel noen ting du bør vaske hver dag, sier hun til Ifi.no.

Hun mener disse ti tingene bør rengjøres hver dag:

Benkeplaten på kjøkkenet

– Gjør det til en vane å gå over den hver dag. Det er viktig å holde benkeplatene rene – for her skal du jo tilberede mat, sier hun til Ifi.no.

Les også Oppbevarer du bunaden riktig?

Platetoppen på komfyren

Etter hver gang du har laget mat, bør du vaske over platetoppene, mener hun. – Tenk på alt matfettet som spruter ut av stekepannen og legger seg som et belegg på platetoppene.

Sprutsonen ved komfyren

– Av en eller annen grunn faller det oss ikke like naturlig å vaske her, selv om det spruter minst like mye fett og matsøl her som på platetoppene. Blir det sittende over lengre tid, blir det vanskeligere å fjerne, forklarer Sanne.

Ikke glemt å vaske armatur og vask på badet! Helst hver eneste dag, sier vaskeekspert Heidi Sanne til Ifi.no.

Kjøkkenbord og spisestuebord

På noen bord er det enklere å få øye på støv og skitt. – Men husk at det samler seg like mye på bord der det ikke synes så godt, minner hun om.

Les også Disse insektene må du kvitte deg med, dersom du oppdager dem

Oppvaskkummen

– Mange hopper over oppvaskkummen når de vasker benkeplaten, men er det noe som trenger en daglig vask, så er det denne, utbryter Sanne. For her samler det seg både matrester, sauser og fett, kanskje til og med skitt fra hyppige håndvasker.

Vasken og armatur på badet

Over vasken pusser vi tenner og sminker oss, og i vasken vasker vi hendene våre. Mye dritt og lort forsvinner derfor ned i vasken, uten at vi tenker på at den også bør rengjøres, skriver Ifi.no. – Og armaturen er det vi kanskje slurver mest med, presiserer Sanne.

Toalettsetet

– Dette bør egentlig vaskes over hver dag, råder Sanne og forklarer at det holder å tørke raskt over, og at det er gjort på få sekunder.

Spyleknappen på doen

Ikke glem denne lille overflaten. – Alle som går på do, trykker på spyleknappen etterpå. Så dette er et av stedene i boligen der flest bakterier samler seg, sier hun.

WC

– Går det for lang tid mellom hver gang du vasker toalettet, kan det begynne å lukte, og skålen kan bli misfarget, sier Sanne.

Speilet på badet

Tørk over speilet hver dag. Tar du en titt, vil du antakelig se at det trengs, ifølge Sanne.

Publisert: