– Jeg kunne ikke la sjansen gå fra meg

Etter å ha bodd 32 år i et hus i Skippergata, valgte Inger Lise Syvertsen (85) å ta med seg flyttelasset til en 250 kvadrat meter stor utsiktsleilighet.

Den gamle kommoden på badet har Inger Lise malt og dekorert selv.
  • Line Raaen Osmundsen
Publisert: Publisert:

– Jeg hadde aldri sett for meg at jeg noen gang skulle flytte fra huset mitt i Skippergata, men da jeg kom over denne leiligheten kunne jeg ikke la sjansen gå fra meg, sier Inger Lise Syvertsen.

Den gamle kommoden på badet har Inger Lise malt og dekorert selv.

85-åringen møter oss i den private heisen som går rett opp i gangen hennes. Vi befinner oss i Østre Strandgate i Kvadraturen. I første etasje er det et advokatfirma som har tilholdssted, mens Inger Lise Syvertsen har kjøpt leiligheten som ligger i andre og tredje etasje.

– Jeg måtte jo pynte litt i heisen så folk skjønner at den er min, ler hun. Det er tre måneder siden Inger Lise tok med seg flyttelasset og flyttet noen kvartaler lenger ned i byen.

– Nå trives jeg kjempegodt her nede, men det tok noen uker før jeg fant meg helt til ro, og jeg lurte på hva i alle dager jeg hadde gjort for noe, ler hun.

- Har du fått med deg denne? Hobbyen min er å sjekke ut boliger på Finn.no

Den gamle kommoden på badet har Inger Lise malt og dekorert selv.

Skulle bæres ut

Det var nemlig tilfeldigheter som gjorde at hun valgte å flytte. Planen var egentlig at hun skulle bo i huset i Skippergata til hun måtte bæres ut, men sånn ble det altså ikke.

– Jeg hadde vært i denne leiligheten en gang tidligere siden jeg kjente hun som bodde her før meg. det er flere år siden, og da husker jeg at jeg sa at her kunne jeg tenke meg å bo, forklarer Inger Lise.

Den gamle kommoden på badet har Inger Lise malt og dekorert selv.

Før jul fikk 85-åringen tilfeldigvis høre at leiligheten skulle selges. Da var hun raskt på pletten.

-Det gikk veldig fort, og jeg fikk nesten ikke tid til å tenke meg om. Jeg kjøpte før huset ble solgt, forklarer hun. Det var ikke mange endringene som skulle til før Inger Lise følte seg hjemme i sin nye leilighet. En diger peis ble byttet ut med en peisovn i stua.

Den gamle kommoden på badet har Inger Lise malt og dekorert selv.

– Og også inne i galleriet mitt fikk jeg satt inn en peisovn slik at jeg ikke trenger sitter å fryse når jeg jobber, sier hun og viser vei inn i galleriet hvor hun har samlet egen og annen kunst.

– Jeg har aldri vært så glad i å ha fremme min egen kunst, men nå når jeg er blitt så gammel tenkte jeg at det ikke gjorde noe om jeg tok det frem, ler hun.

Mange jern i ilden

85-åringen som har studert kunsthistorie og selv drevet med kunst så lenge hun kan huske, er aktiv på mange plan. Hun har atelier på Odderøya, trener to ganger i uken på Aquarama, er med i lesesirkel og venninnegrupper, for å nevne noe. Hun har med andre ord ingen planer om å pensjonere seg. Snarere tvert imot.

– Det har jeg ikke tid til. Jeg har altfor mye å gjøre. Jeg har nesten ikke tid til å sove en gang, sier hun og ler.

Den gamle kommoden på badet har Inger Lise malt og dekorert selv.

Inger Lise er glad i å ha besøk, derfor har hun i sin nye leilighet gjort plass til et digert spisebord med grønne eames design stoler til

-Jeg har alltid vært opptatt av kunst og form, og disse stolene ønsket jeg meg da jeg var ungdom, men hadde ikke råd. Men for ti år siden trengte jeg noen nye, så da tok jeg meg råd til disse, forklarer hun.

- Bli med inn i hytta til Richard Ribe

Den gamle kommoden på badet har Inger Lise malt og dekorert selv.

Design og Ikea

På de 250 kvadratmeterne som er fordelt på to plan, finnes en herlig miks av nytt og gammel. Noe Ikea, en del design. Foreløpig er det bare andre etasje som er innredet, men med tid og stunder har hun planer om å få litt orden oppe i tredje etasje også.

Som kunstner har Inger Lise alltid vært glad i farger, noe hjemmet hennes også bærer preg av. Lyse vegger og enkel, stram design er satt sammen med fargerike detaljer og møbler fra flere tiår.

Den gamle kommoden på badet har Inger Lise malt og dekorert selv.

For Inger Lise er farger det viktigste i et hjem. Hun tror aldri hun kunne bodd i et hjem uten farger.

\- Jeg kunne nok ikke det. Men jeg skjønner at folk er skeptiske, og ikke tør. Det er bare veldig synd. For fargene gjør oss glad, sier hun.

Hun er også glad i å mikse nye og gamle møbler.

-Men jeg liker også å skille det litt. Slik som i bestestua – der har jeg bare gamle møbler som har gått i arv i familien min, og her har jeg også favorittfargen min grønn, på veggen, sier hun.

Elsker utsikten

Det er ingen tvil om at 85-åringen har teft for å se hva som passer sammen. Dessuten følger hun godt med på hva som skjer på kunst- og interiørfronten.

Den gamle kommoden på badet har Inger Lise malt og dekorert selv.

– Jeg liker mye forskjellig, men synes det er litt trist med alle som skal ha alt likt. Sånn grå og hvite hjem kan være fine, men ikke når alle har det samme, sier hun. Noe av det 85-åringen setter aller mest pris på ved den nye leiligheten, er utsikten hun våkner og legger seg til hver dag.

– Det er fantastisk å se soloppgangen utover havet om morgenen og solnedgangen om kveldene. Jeg passer på å stå opp tidlig nok hver dag til at jeg får med meg at sola står opp. Bedre start på dagen finnes ikke.

Vi deler masse fin inspirasjon på Instagram

Publisert: