Selger oppussingsobjekt til 15 millioner

Få eiendommer i Kristiansand har lengre strandlinje enn boligen som nå er lagt ut til salg på Fiskåtangen.

Det er eiendommen innerst i denne bukta, med gult hus til høyre, som er til salgs på Fiskåtangen.
  • Line Raaen Osmundsen
Publisert Publisert

– For å si det sånn, det er ikke ofte en slik eiendom legges ut for salg. Eiendommen har strandlinje rundt hele bukta og stor tomt. Beliggenheten er nær sentrum, eiendommen grenser til Myren gård og har enormt lang strandlinje, sier Janne Fjellvang, eiendomsmegler i EiendomsMegler 1, til Abito.

Lang strandlinje

Fredag ble boligen lagt ut på Finn.no. Selv uten prisantydning melder megleren om stor interesse gjennom helga.

– Det er ikke satt prisantydning, men antatt pris er rundt 15 millioner. Det er prisen vi opplyser kunder som ringer, men eiendommen selges på bud. Det er en eiendom som er såpass spesiell, så den er ikke lett å sammenligne med andre eiendommer, sier megleren.

Den 8,5 mål store eiendommen ligger i Svanedamsveien 60, og det er neppe selve huset, som har et bruksareal på 123 kvadratmeter, som trekker potensielle kjøpere.

Må moderniseres

– Huset som står på eiendommen ble bygget i 1965, det er tegnet av den anerkjente arkitekten Berent A. Moe og det fremstår med standard fra byggetid. Modernisering må påregnes, heter det i salgsannonsen, som er publisert på Finn.

– Her er det vel tomta og ikke huset man betaler for?

– Huset trenger oppgradering. Det er et arkitekttegnet hus med særpreg. Det trenger modernisering for å nå moderne standard, sier eiendomsmegler Fjellvang.

Distriktsleder for Huseiernes Landsforbund i Vest-Agder, Espen Solum sier til Abito at det er svært sjeldent slike eiendommer legges ut for salg på Sørlandet. Han mener det er spesielt to forhold som kan forsvare den antatt høye prisen.

– Tomtestørrelsen så nærme sjøen, og det at det også er kort vei til byen. Den type eiendom er det altfor lite av i markedet. Jeg vil nesten si at de ikke finnes lengre, sier han.

Unik eiendom

Den siste liknende boligen Solum husker ble lagt ut for salg i Kristiansand var i 1998 da Dag Rasmussen kjøpte den tidligere Fylkesboligen på Kuholmen.

Også leder, Camilla Stenberg Rimestad, i Sørlandets Eiendomsmeglerforening mener den 8,5 mål store eiendommen med strandlinje på Fiskåtangen er unik.

– Her er vi nesten i byen. Som regel må man helt ut til Andøya for å få slike eiendommer, så dette er veldig unikt, sier Stenberg Rimestad.

Espen Solum tror det vil være mulig å oppnå den antatte prisen på 15 millioner kroner, og tror både kapitalsterke privatpersoner og utbyggere snuser på eiendommen.

-Det er nok flere utbyggere som sjekker ut muligheten for å gjøre noe mer ut av den gamle byggetillatelsen som allerede er på tomta, mener han.

Publisert