Familien har godt med boltreplass – 60 meter strandlinje, 300 kvm hus og stor hage

Det er feriefølelse hele året hjemme hos Berit og Preben Vildalen. — Jeg kan ikke tenke meg en bedre plass for barna å vokse opp.

  • Line Raaen Osmundsen
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

— Det er usjenert her, samtidig som det er sentralt. Jeg nyter å kunne løpe rundt her nesten bare i pysjamasen, sier Berit Vildalen.

Det er elleve år siden Berit og Preben Vildalen flyttet tilbake til Norge etter flere år i utlandet.

Les også

Den tidligere fotballspilleren åpnet hjemmet sitt til slutt

UTEPLASS:Familien Vildalen har en stor tomt å boltre seg på, og har flere sittegrupper i hagen.

BarndomshjemMannens proffkarriere som håndballspiller har gjort at familien har bodd både i Sandefjord og Nord-Tyskland i mange år.

Men da sønnen skulle begynne på skolen, bestemte de seg for å flytte tilbake til Norge.

Da de fikk mulighet til å overta hennes barndomshjem ved Nidelva i Vrengen, like utenfor Arendal sentrum, grep de sjansen.

STUE: Stilen til Berit er stilren og klassisk. - Jeg liker å ha en rolig base hjemme hos meg selv, sier hun.

— Jeg har så mange gode minner herfra. Jeg kan ikke tenke meg en bedre plass for barna å vokse opp. Når vi i tillegg både har familie og venner i nærheten, kunne vi ikke hatt det bedre, sier hun.Berit hadde heller ingen problemer med å overtale mannen Preben som er oppvokst i Kristiansand, til å flytte til Arendal.

— Det gikk faktisk veldig greit. Men nå hadde jeg vært med ham lenge, så han tenkte vel nesten at han måtte, ler Berit.

LILLA DETALJER: Loftsstuen er husets stillerom, med en god lenestol og fin utsikt over vannet. Den er i likhet med resten av huset innredet i en rolig fargepalett.

Eneboligen på 300 kvm, der den eldste delen ble bygget på 1700-tallet, har vært i familiens eie siden oldeforeldrene bodde der.Boligen besto opprinnelig av to hus, men da Berit og Preben overtok, innlemmet de bryggerhuset i boligen.

— Her er det for tiden eldstemann August som holder til, sier Berit og forteller at bryggerhuset blant annet inneholder TV-stue og gjesterom.

Kunstneren Frank Brunner bytter mellom sønnene i Oslo og kjæresten i Kristiansand:

Les også

- Jeg synes 50/50 livet er helt topp

SPISESTUEN: Den åpne løsningen mellom kjøkkenet og spisestuen er familiens samlingspunkt.
SKJEVT HUS: Det hvite kjøkkenet har Berit og Preben fått spesialbestilt etter mål. - Det er et gammelt hus med skjeve vegger og gulv, så skapene måtte tilpasses litt her og der, sier Berit.

Jobber med interiørBerit er utdannet blomsterdekoratør, men jobber som interiøransvarlig og dekoratør for Bohus i Arendal.

De to siste sesongene har 45-åringen også vært med på all styling til TV 2-serien «Hver gang vi møtes» sammen med kollega Marianne Stensrud.

— Jeg er heldig, og får jobbe med det jeg liker aller best, sier hun.

Selv om Berit har tilgang på de nyeste trendene i jobbsammenheng, er det ikke sånn at hun hiver seg på alt av trender.

— Jeg bytter litt rundt på ting, og forandrer hjemme, spesielt etter årstidene. Men jeg bytter ikke ut møblene i ny og ne. Vi har for eksempel ikke pusset opp noe i huset siden vi flyttet hjem, forklarer hun.

Bor mindre, deler mer:

Les også

- For meg er dette helt perfekt. Midt i byen, med masse fasiliteter, og store fellesområder

GODSTOLENE: Berit innreder gjerne etter årstidene. Både når det er jul, vår, høst og sommer forandrer hun farger på puter og pynt.

Klassisk stilBerit legger ikke skjul på at hun er svært opptatt av mote og interiør, men selv har hun vært tro mot sin egen stil så lenge hun kan huske.

— Jeg har alltid vært klassisk i stilen, og siden jeg jobber med så mye forskjellig, synes jeg det er godt å komme hjem til en rolig base hjemme hos meg selv.

LYST: Glassverandaen i første etasje er sommerlig innredet.

Derfor har hun innredet hjemmet uten store innslag av farger, men med en dus palett i brunt, beige, grått og blått.— Det samme gjelder klesstilen. Jeg er veldig klassisk der også, og begir meg sjelden ut på noen fargesprell, ler hun.

Måtte ha inn farger:

Les også

- Jeg er litt allergisk mot fargen eggehvit

INTERIØR: Det er ikke vanskelig å se at Berit har estetisk sans og blikk for fine detaljer.

Enorm uteplassI den grad man kan kalle det en mani, er puter noe Berit aldri kan få nok av. Hun har flere kasser med puter, som hun bytter ut etter humør og årstid.

— Jeg bruker å innrede litt etter årstid. Både når det er jul, vår, høst og sommer forandrer jeg litt på puter og pynt, sier hun.

Noe av det Berit liker aller best med hjemmet, er den enorme uteplassen med stor gressplen, 60 meter strandlinje og flere sittegrupper.

INNREDET SELV: På jenterommet er det Anne Sophie (12) selv som har stått for fargevalg og innredning.
JENTEROMMET: Det er liten tvil om at Anne Sophie har arvet litt av morens estetiske sans.

Og selv om hjemmet til Preben og Berit er et godt sted å være hele året, er det ingen tvil om at det er i sommermånedene det kommer aller mest til sin rett.— Det er fantastisk å våkne opp og se utover elva. Jeg starter alltid dagen med en kopp kaffe på trappa her, sier hun.

Vil du ha inspirasjon og interiør? Følg @boligoghjem på Instagram.

Interessert i interiør? Les flere saker:

Publisert