– Det er for galt hvis jula bare skal vare en uke

Zara Thoresen (32) og Christian Wintersborg (36) har brukt tre år på å renovere drømmehjemmet sitt. Nå har julefreden senket seg i eneboligen i Vågsbygd.

Zara Thoresen synes det er ekstra gøy å pynte i huset til jul. - Da er det lov å kjøre på litt ekstra synes jeg.
  • Line Raaen Osmundsen
Publisert: Publisert:
Juletreet er pyntet i gull, hvitt og rødt.

-1. desember kommer julepynten fram hos oss, og da er vi klar for å nyte en herlig førjulstid, sier Zara Thoresen.

I eneboliggen på Blørstadkollen i Vågsbygd har det vært julestemning i flere uker allerede. Både juletre og julepynt var på plass 1. desember.

-Jeg ser ikke helt poenget med å vente. Hele desember er en del av jula, og jeg synes det for galt om jula bare skal vare i en uke. Derfor er huset alltid julepyntet første dagen i desember.

Selv om det enda er et par dager til julaften når Abito kommer på besøk er spisebordet pyntet og dekket til julemiddag.

-Borddekking er noe av det gøyeste jeg gjør, og spesielt i jula synes jeg det er gøy å pynte litt ekstra, forteller Zara.

Hos Zara, Christian og de tre barna Lucas André (10), Sean Tommy (8) og Ayla Michelle (4), er stilen særdeles gjennomført. Grå, svarte og hvite nyanser på både golv, vegger, møbler og tilbehør skaper en rå og elegant atmosfære. Og med innslag av gull og litt glam oppleves hjemmet som personlig,moderne og trendy.

– Hjemmet mitt er i stadig forandring ettersom jeg liker å være kreativ, og eksperimentere med farger og settinger.

Jula i Blørstadkollen består for det meste av gull, grønt, hvitt og naturmaterialer.

-Jeg er ikke så veldig glad i rødt, men for barnas skyld har jeg i år forsøkt å ta med litt rødt på juletreet, ler Zara.

Ett av hennes beste tips til juledekoreringen at du gjerne kan ha mye pynt, men at pynten bør stå i stil til hverandre.

– Lag små stillben her og der, slik at inntrykket ikke blir overflødig og rotete. Hold deg gjerne til to eller tre fager. Bruk noe du liker, og føler du får julestemning av. La det være personlig.

Juletradisjoner

32-åringen er ekstremt glad i jula, og for henne er det selve familien som skaper den. Familien på fem er opptatt av tradisjoner. Julemusikk og julefilmer hører til de viktigste.

-Hele desember forsøker vi å sette oss ned hele familien å se så mange julefilmer som mulig. Det har vi sjeldent tid til ellers, så det er virkelig kvalitetstid for familien, sier Zara.

Julesokk

Julaften hos familien Thoresen og Wintersborg starter med at barna henter julesokken som henger på peisen inne i srua.

– Deretter hopper vi alle inn i sofaen i tv-stua og ser tv og spiser godteri før frokost. Det er eneste dagen vi får lov til det, ler Christian.

Deretter er det frokost, og forberedelser til familieselskap seinere på dagen. Julaften feires hvert år hjemme hos Christian sin mor, deretter går det slag i slag med juleselskaper sammen med øvrig familie. Men Zara og Christian ser ikke bort ifra at de etter hvert kommer til å feire julaften hjemme i Blørstadkollen.

-Vi må bare bli helt ferdig med å pusse opp hele huset først. Det er en del småting som gjenstår før vi kan si oss ferdige her, forteller Zara.

Kaker og godis hører jula til. -Jeg baker ikke så mye til jul, men pepperkaker og pepperkakehus blir alltid prioritert.

32-åringen har alltid vært kreativ. Hun elsker å tegne og male – og tenke litt annerledes. Allerede som 20-åring kjøpte hun sitt eget rekkehus, og det var da interiørinteressen startet for fullt.

– Så oppdaget jeg instagtam, og det er nok her jeg har fått mest inspirasjon og ideer, sier hun.

For Zara er jula en tid hvor man kan tillate seg at ting er litt overdådig i hjemmet.

– Jeg koser meg med pyntingen. For meg må det være litt mengde i jula. Men jeg synes det holder med den ene måneden. Første nyttårsdag forsvinner alt ut.

PS! Sjekk ut instagramkontoen til Zara for å se mer av hennes hjem @zara_home

Publisert: