Dekk et høstbord på 1,2,3

  • Hilde Cecilie Eggen
Publisert Publisert

Skal du har gjester nå i høst, eller kanskje du bare har lyst «piffe» opp middagsbordet en hvilken som helst ettermiddag? Det du gjør selv, eller setter ditt personlige preg på, er kanskje det gjestene husker best når kvelden er over. Maten du serverer stimulerer smakssansen vår, men bordet du dekker gjør noe med sinnet og omgivelsene dine besøkende skal være endel av.

imgp8180

Mitt tips er: TA HØSTEN INN, og tenn masse lys. Bruk glass og vaser i ulike varianter. Finner du en grein med et eple eller to så tar du det med inn. Bruk gjerne høstblader med flotte farger. Strå, lyng og visne blomster strør du utover bordet. Sleng på noen plommer eller epler for å tilføre det lille ekstra. Det skal lite til før det hele ser fantastisk flott ut, og ikke minst tidsriktig for sesongen.

Nå er det høstferietid så ta gjerne barna med på oppdagelsesferd «ut i høsten», og bruk det dere finner til å pynte med.

imgp8180

Mange legger stort sett bestikket ved siden av tallerkenen. Det trenger du absolutt ikke. Det er vel så fint å legge det på tallerkenen, eller bruk fantasien og finn på noe annet kreativt. På dette bordet har jeg funnet en vissen blomst, men den passer absolutt inn i disse omgivelsene.

- Richard Ribe gir deg oppskriften på en lekker betongvegg

imgp8180

Servietter er fint uansett om de er av stoff eller papir. I hverdagen bruker jeg stort sett papir, men til større begivenheter er det ekstra fint med stoffservietter.

imgp8180

Bruk masse lys og bruk gjerne flere farger på denne tiden. Jeg bruker i hovedsak hvitt men her har jeg også blandet inn noen sorte. Er du glad i brunt, oransje eller hva det måtte være, så bruk det du liker.

- Walk-in garderobe på lavbudsjett

imgp8180

Gule blader, grønne blader og kvister i skjønn forening. Bruk høsten for det den er verd både innendørs og utendørs!

- Har du lyst til å blogge for Abito? Send oss gjerne en epost

Publisert

Mest lest

  1. Barna i baksetet

  2. Hun testet positivt på seks hurtigtester. Men PCR-testene var negative.

  3. Oslo-teater fikk mest koronastøtte i Bergen

  4. Branns nye mann forteller om de absurde skadene

  1. Høst
  2. Abito