Den tidligere fotballspilleren åpnet hjemmet sitt til slutt

Huset var nedslitt da han kjøpte det, men Fredrik Strømstad skjønte at han ville trives.

  • Line Raaen Osmundsen
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

— Hvis du kommer tilbake om ti år, så er jeg sikker på at det ser helt likt ut her, bortsett fra at møblene nok er blitt litt falmet og mer slitt, sier Fredrik Strømstad.

Den tidligere fotballspilleren ønsker oss velkommen inn i sitt nye hjem på Fiskåtangen i Vågsbygd i Kristiansand.

FRANSK: Spisestuen kjøpte Fredrik mens han bodde i Frankrike.

Eller, velkommen og velkommen... Det er vel riktigere å si at 34-åringen omsider har sagt ja til at vi kan få komme og lage boligreportasje. Bytter mellom sønnene i Oslo og kjæresten i Kristiansand:

Les også

- Jeg synes 50/50 livet er helt topp

Utenfor komfortsonen

— Jeg vet egentlig ikke hvorfor jeg har sagt ja til dette. Det er så langt utenfor min komfortsone som det går an å komme, sier han og viser vei inn i sin 170 kvadratmeter store enebolig.

ÅPENT: 34-åringen er godt fornøyd med den åpne kjøkkenløsningen.

34-åringen, som er født og oppvokst på Lund i Kristiansand, har bodd i Vågsbygd siden han flyttet hjem igjen til Norge etter et proffopphold i franske Le Mans for fire år siden.— Jeg bodde i Vågsbygd et par år før jeg dro til Frankrike også. Det var kjærligheten som dro meg til Vågsbygd den gang, og på grunn av sønnen min og skolegangen hans har jeg bare blitt boende, sier han.

UTSIKT: - Det er utrolig deilig at jeg kan skimte sjøen fra kjøkkenet, sier Fredrik.
GAMMELT: Strømstad har orden på kjøkkenbenken. - Disse glassene fant jeg i kjelleren til bestemoren min. Er ikke de litt moderne nå?

Den tidligere fotballproffen har alltid tenkt at han vil flytte tilbake til Lund, og regner fortsatt med at det en eller annen gang kommer til å skje. Bare ikke helt ennå.— Nå går sønnen min på skole her, så det blir ikke med det første. Etter at jeg flyttet til Fiskåtangen tidligere i år føler jeg egentlig at jeg har funnet mitt lille Lund, sier Strømstad.

Bor mindre, deler mer:

Les også

- For meg er dette helt perfekt. Midt i byen, med masse fasiliteter, og store fellesområder

Minner om Lund

Han mener Fiskåtangen på mange måter minner om Lund. Det er mye eldre hus, og husene ligger ikke like tett som de gjør i de mange nybyggerstrøkene.

STØDIGE BEIN: Fredrik tok med seg hjem en del møbler og ting fra da han bodde i Frankrike. Blant annet dette gamle filmutstyret.

— Og ikke minst har jeg nærhet til sjøen. Jeg er vokst opp like ved Kuholmen, og har vært vant til å ha havet i nærheten. Nå ser jeg faktisk sjøen fra kjøkkenvinduet, og det er utrolig deilig, sier han.

Strømstad brukte ikke lang tid på å bestemme seg for huset på Fiskåtangen. Selv om det var nedslitt og umoderne da han var på visning, skjønte han fort at det var et sted han ville komme til å trives.— Selv om jeg ikke er noen interiørmann akkurat, så klarte jeg å se for meg at det kunne blir fint her med litt oppussing, ler han.

Etter at han overtok huset på nyåret, har eneboligen gått gjennom en real oppussingsrunde. Det meste av tak, vegger og gulv er byttet ut.

Strømstad fikk god hjelp av kompiser som tilbrakte en del kvelder med brekkjern, hammer og trente muskler for å ribbe huset slik at håndverkerne kunne komme kjapt i gang.

Måtte ha inn farger:

Les også

- Jeg er litt allergisk mot fargen eggehvit

Litt handy

— Jeg har fått god hjelp til å pusse opp av min far og kompiser, mens håndverkere har tatt seg av de opplagte tingene, sier 34-åringen.

PUSSET OPP: Fredrik valgte baderomspanel fremfor fliser på veggen på badet. - Det så ikke ut da jeg overtok.

Strømstad sier han ikke er spesielt handy, men at han faktisk har lært litt underveis i oppussingsprosessen.— Jeg er nok på gjennomsnittet. Men jeg synes det er gøy, og lærer litt hele tiden, sier han.

Både stue, kjøkken, bad, gang og soverom har fått en skikkelig overhaling. Og huset, som var holdt i mørke farger da Strømstad overtok, er blitt moderne, lyst og minimalistisk innredet.

34-åringen innrømmer at han har fått litt hjelp til både innredning og fargevalg.

— Hehe, ja, det stemmer det. Jeg har spurt litt rundt, og egentlig bare valgt det de har sagt.

Det sorte kjøkkenet var han imidlertid litt skeptisk til da forslaget kom. Men nå angrer han ikke i det hele tatt.

— Kjøkkenet er faktisk noe av det jeg er mest fornøyd med. Det var en kompis av meg som tegnet det. Jeg liker utrolig godt den lille kjøkkenøya hvor vi kan sitte og spise.

Blir fort lei farger:

Les også

Camilla har klart kunststykket å gjøre et sort/hvitt hjem både personlig, varmt og stilrent

Uteplassen

En annen ting Strømstad er godt fornøyd med, er uteplassen. Med både gressplen og terrasse.

SOLSKINN: Uteplass hos Strømstad
UTEPLASS: Fredrik Strømstad har sjøutsikt fra hagen.

— Jeg synes det er gøy med hage, og jeg gjør ikke noe av å klippe gresset. Men jeg kommer ikke til å ha en haug av blomster og planter her, for å si det sånn, flirer han.Etter at han la opp som fotballspiller for fire år siden, har det blitt mer fritid på 34-åringen. Han trives godt med å være hjemme, og synes det er spesielt deilig at hele huset er på en flate.

— Mitt forrige hus var i tre etasjer, så det ble mye løping opp og ned i trappene. Nå når man blir eldre synes jeg det er helt topp med alt på en flate. Og at jeg ikke trenger gå i trappa hvis jeg plutselig må på do midt på natta.

Flere hjemme hos-reportasjer:

Publisert: