- Vi selger kun det fineste og dyreste

Luksusmegler Fredrik Eklund har ennå ikke gitt opp målet om å selge årets dyreste bolig.

Nå er det kun et halvår igjen til eiendomsmegler Fredrik Eklund ifølge eget mål skal være størst innen luksuseiendom i Oslo med meglerselskapet Eklund Oslo New York (EONY).

— Med det mener jeg at hvis du skal selge eiendom i 30-millionersklassen skal du umiddelbart tenke «Eklund!». Varemerket skal være så sterkt at vi blir kontaktet først, forklarte Eklund til oss i april.

Vi har møtt Eklund igjen og konfrontert ham med om han har nådd målet.

Fredrik Eklund er kjent fra reality-TV om meglerbransjen i New York. Her er Eklund (til høyre) med Luis D. Ortiz (venstre) og Ryan Serhant fra «Million Dollar Listing NY». Evan Agostini, NTB scanpix

Det handler ikke om å selge tusenvis av boliger, men den fineste og dyreste. Han har ikke klart det ennå, men var veldig nær med en bolig til 75 millioner kroner.— Men så hørte jeg at det er solgt noe ytterligere dyrere, for 78 millioner. Året er ikke slutt ennå. Vi får håpe at vi innen desember 2014 selger den absolutt dyreste, sier Eklund.

Se hva Eklund synes om det norske luksusmarkedet i videoen!

Svensken, som har solgt boliger i 12 år i New York for Douglas Elliman og Eklund Stockholm New York (Esny), er kjent for mange gjennom realityserien «Million Dollar Listing» om tre meglere i New York. Han har blant annet solgt boliger til Justin Timberlake, Cameron Diaz, John Legend og Daniel Craig, ifølge Wikipedia.

Selger ikke under syv millioner

Eklund & co selger kun boliger verdt over syv millioner kroner, overført til norsk fra en million dollar da dollarkursen var på syv kroner per dollar.

— Men det ligger faktisk en bolig ute fra Eklund til seks millioner kroner, sier Nils O. M. Nordvik, partner og seniormegler i Nordvik & Partners.

Jeg ønsker Eklund velkommen, det er plass til flere i luksussegmentet. Det går bra.

Da Eklund åpnet kontoret i våres uttalte Nordvik at han ikke trodde Eklund ville revolusjonere luksusmarkedet. Samtidig var han åpen for at Eklund kunne gjøre det bra.

- Har dere merket konkurransen fra Eklund?

— Nei, ikke noe spesielt. Han er som de andre aktørene i markedet. De tingene Eklund har solgt hadde ikke falt på mine hender uansett, sier Nordvik.

Også Tom Elliot Johnsen, advokat og megler i Adv. Sem og Johnsen Eiendomsmegling, opererer i samme segment som Eklund har tenkt å erobre. Da vi snakket med ham i april hadde han ikke tro på at Eklund skulle bli nummer en i luksussegmentet. Blant annet fordi det er få luksusobjekter, man må ha erfaring i markedet og en kundebase som er i markedet for å kjøpe dyrt.

— Jeg vet ikke hvordan jeg skal begrunne. Vi som har solgt dyrt i 30 år i Oslo vet at det tar litt tid å innarbeide seg. Det blir spennende å se, men jeg skjønner ikke hvordan det skal foregå , sa Johnsen.

I dag sier Johnsen at de har merket lite til konkurransen.

— De har jo solgt noe, men hvis du går på vestkantmarkedet fra åtte millioner og oppover har vi 30 prosent av markedet. Eklund i den sammenheng er liten.

Nils O. M. Nordvik er en av meglerne som opererer i det norske luksusboligmarkedet. Carl Martin Nordby

Kan ta luksusrekordenNordvik synes det er interessant å se hvordan konkurrenten Eklund opererer, og sier det er bra at de jobber i det lukkede markedet og at de bruker sosiale medier for å selge boliger. Nordvik synes også det er fint at Eklund & co er åpne om at de tar høye provisjoner, «da kan det bli høyere provisjoner for oss andre også».

Når det gjelder hvem som kommer til å selge årets dyreste bolig i 2014, kan det bli Nordvik selv.

— Jeg er i forhandling på en eiendom til 130 millioner, så får vi se. Jeg har også rekorden for årets dyreste fritidsbolig. 52 millioner kroner på Brekkestø utenfor Kristiansand i sommer, sier Nordvik.

— Jeg ønsker Eklund velkommen, det er plass til flere i luksussegmentet. Det går bra, legger han til.

Boligene Nordvik og Eklund selger er ofte ikke på Finn.no, men selges «off market». De dyreste boligene for salg på det åpne markedet nå er priset til 45 millioner, fire boliger. Eklund Oslo New York, og Nordvik & Partners er ansvarlige for to hver.

Følg journalisten på Twitter, @synnehm

Følg boligoghjem på Instagram

Les også:

- Lykke til, ler norsk «kollega»

Meglernes villeste historier: «Det ligger en skallet mann og sover nede»

Kjøpte bolig for 5252.525 kroner. Se de andre budene!

Dette er Norges dyreste boliger