28-åringens hjem er kåret til årets vakreste

— Folk som kommer inn her blir overrasket over hvordan jeg har klart å få leiligheten til å virke større.

  • Line Raaen Osmundsen
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

— Jeg synes det er gøy å vise at man kan få det fint selv om man har lite boltreplass, og heller ikke har en velfylt lommebok, sier Maren Baxter.

28-åringen fra Flekkefjord ønsker oss velkommen inn i firemannsboligen i Flekkefjord i Vest-Agder der hun bor sammen med kjæresten Erlend Holm Reg.

Det er gått noen måneder siden lesere og følgere på sosiale medier i regi av boligmagasinet Boligpluss kåret 28-åringens hjem til årets vakreste.

For ett år siden visste hun knapt hva Instagram var:

Les også

85.000 følger hjemmet hennes på Instagram: - Jeg har virkelig fått drømmehjemmet

DARTH VADER: Maren er glad i å tegne, og har gjort om gjesterommet til kontor.

Liten plass— Jeg har jo en relativt liten bolig sammenlignet med mange av de andre som var med, så kanskje de likte hvordan jeg har fått til å lage ulike soner på begrenset plass? sier hun.

Maren Baxter har alltid hatt interesse for interiør og tegning. Da hun var yngre valgte hun gjerne heller å kjøpe nytt sengetøy enn nye klær.

— Jeg har alltid vært kreativ og tegnet mye. Tegner gjør jeg fortsatt, jeg tegner ofte rommene jeg ønsker å ommøblere før jeg gjør det. Da jeg var yngre, så elsket jeg å endre på rommet mitt og ommøblerte hele tiden, sier hun.

SPISEPLASS: Maren ikke så opptatt av at alt skal være design, og kjøper kun det hun liker. - Det er ikke noe must for meg at det skal være det og det merket, jeg kjøper det jeg liker uansett hvilken butikk det måtte komme fra.

Paret kjøpte leiligheten for tre år siden. Da de gikk i gang med innredning, ble Baxter inspirert av de mange interiørbildene hun fant på nett og Instagram.Det var også da hun selv opprettet sin egen konto og begynte å dele bilder fra sitt eget hjem.

Nå har det som startet i det små, utviklet seg stort, og 28-åringen nærmer seg 90.000 følgere.

— Jeg er veldig overrasket over hvor mange følgere jeg har fått. Jeg husker da jeg hadde 10.000 og syntes det var mange, sier Baxter.

Hjemme hos Berit og Preben Vildalen:

Les også

Familien har godt med boltreplass – 60 meter strandlinje, 300 kvm hus og stor hage

KJØKKENET: Ingenting er overlatt til tilfeldighetene i hjemmet til Maren Baxter.

Inspirerer mange28-åringen synes det er gøy at hennes hjem inspirerer så mange.

Spesielt siden hun verken bruker masse penger på interiør, eller har mange kvadratmeter å boltre seg på.

— Folk som kommer inn her blir overrasket over hvordan jeg har klart å få leiligheten til å virke større. Leiligheten vår er på rundt 80 kvadrat, men mange synes den virker større, sier hun og fortsetter:

SVARTHVITT: Den dempede svartfargen skaper en lun ramme i stua, mens store vinduer og hvite detaljer lyser opp.

— Det virker som det er så mange med store, lekre hus der ute. Men virkeligheten er jo ikke sånn. De aller fleste har jo et vanlig hjem som de styler opp til de skal ta bilder. Jeg synes det er gøy å vise at man kan få det fint selv om man har lite plass, og heller ikke har en velfylt lommebok.

SOVEROMMET: Maren har etter gjentatte runder med malekosten endelig landet på en fargepalett hun tror hun kommer til å holde fast ved. - Jeg er blitt veldig glad i matt sort, sier Baxter, som også har malt en sort kontrastvegg på soverommet.

Baxters stil er kontrastfylt sort-hvit med personlige og organiske detaljer. Og masse levende lys.— Jeg har en grafisk og nøytral stil. Det er høyglans i hvitt mot matt sort, men med naturlig innspill. Kontrastfylt og enkelt, vil jeg si. Og så er jeg storforbruker av levende lys, ler hun.

Huset var nedslitt da han kjøpte det:

Les også

Den tidligere fotballspilleren åpnet hjemmet sitt til slutt

Hvitt ble for kjedelig

Som den kreative sjelen Maren Baxter er, har hun brukt lang tid på å komme fram til stedet hun er nå og virkelig være fornøyd.

For som så mange andre startet også hun med hvite vegger.

Men hun fant fort ut at det ikke var hennes greie. Det ble for kjedelig.— Jeg har brukt mye tid på å finne ut hvordan jeg vil ha det. Stuen og kjøkkenet har jeg malt mange ganger allerede. Nå er jeg ganske fornøyd, men det er alltid kjekt å prøve noe nytt, sier hun.

TEGNET SELV: Baxters egne detaljrike illustrasjoner pryder veggene i husets rom. - Jeg elsker å tegne. Akkurat nå er jeg litt hekta på Star Wars, sier hun.

Baxter er opptatt av at interiør ikke trenger å koste en formue, men at det går an å gjøre mye ut av lite.Selv handler hun sjelden på dyre interiørbutikker, og når sjansen byr seg, lager hun gjerne møblene sine selv.

— Det ene bordet mitt i stuen er faktisk en blomsterpotte hvor jeg lagt et fat oppå, og det hvite solspeilet på veggen har jeg laget av mange teskjeer i plast, forklarer hun.

Bor mindre, deler mer:

Les også

- For meg er dette helt perfekt. Midt i byen, med masse fasiliteter, og store fellesområder

HJEMMELAGET: Solspeil er trendy, men behøver ikke være dyrt. Dette er laget av plastskjeer, lim og papp!

NettbutikkMen det er ikke bare interiør som opptar Baxter. Så ofte hun kan setter hun seg ned for å tegne.

Og tegningene hennes har faktisk slått så godt an at hun er i gang med å starte egen nettbutikk.

Det er også flere butikker som har kontaktet henne for å selge tegningene hennes i butikk.

BADET: Også på badet har Baxter innredet med kontraster i sort og hvitt.

— Også dette startet i det små med at noen så en tegning på Instagram. Nå får jeg bestillinger fra hele landet, sier hun.Nå som Baxter er i besittelse av Norges vakreste hjem, skulle man kanskje tro at hun er fornøyd med interiøret.

Men slik er det ikke. Hos Baxter er hjemmet i stadig forandring.

UTEPLASS: Uteområdet har Maren Baxter tegnet og fikset selv. - Og så fikk jeg litt hjelp av pappa og samboeren min.

— Jeg har alltid et prosjekt gående, hvis ikke blir jeg rastløs. Jeg er litt sånn «Hm, hva skal jeg gjøre nå?» med én gang jeg er ferdig med noe, forteller Baxter.Neste prosjekt ut er å fullføre uteområdet, og lage nytt spisebord.

Vil du se mer av Baxters hjem, kan du ta en tur innom Instagram-kontoen hennes @marenbaxter.

Publisert: