Ukas instagrammer: Linda-Mathilde Sjursheim : – Det trenger ikke koste mye for å få det fint

Linda- Mathilde Sjusheim føler at stilen hennes endrer seg litt hele tiden. Og er hun i rett humør, setter hun på seg headset og ommøblerer gjerne stua til resten av familien kommer hjem.

  • Line Raaen Osmundsen
Publisert: Publisert:

Linda-Mathilde Sjursheim @carlberg_home

  • Alder: 34 år
  • Bor: Moss
  • Yrke: Interiørkonsulent hos Øvereng interiør hvor jeg selger og tegner Schmidt kjøkken. Jeg driver også mitt eget firma, Carlberg home styling hvor jeg i hovedsak jobber som stylingsrådgiver.
  • Bor sammen med: Min samboer Egil André, mine to gutter Leander, Elias og hunden Rampus.
  • Hustype: En kasse fra 1955.
  • Vært på Instagram siden: Jeg startet min interiørreise på Instagram i April 2017.

Ukas instagrammer: Cindy Braaen

Hvordan vil du beskrive hjemmet ditt?

Grått, sort og hvitt. Nei da, kanskje ikke helt slik. Men jeg liker nøytrale farger og reine linjer i en kombinasjon med tre. Vi er en aktiv familie hvor vi jobber mye og alle gutta trener nesten hver dag. Da blir det er mye bager, skittentøy og kaos til tider.

Ukas Instagrammer: Egil Farstad

Hva er et hjem for deg?

Et sted man kan slappe av og føle seg vel. Litt som den følelsen når du kommer hjem fra ferie og kan dusje og sove i egen seng. Et hjem skal også være praktisk, slik at man bruker minst mulig tid på huslige ting.

Hvordan har interiørstilen din endret seg med årene?

Jeg føler at min stil endrer seg litt hele tiden, nå har jeg plutselig blitt glad i blått. Men jeg har hatt profilerte kjøkkendører og smartpanel på veggen. Det er en stil som er et stykke unna meg i dag.

Ukas instagrammer: Henriette Wolden

Hva har vært vanskeligst å innrede i hjemmet ditt?

Huset vårt er fra 1955 så hele prosessen med å finne riktig planløsning var vanskelig. Kjøkkenet var det vanskeligste fordi rommet er smalt. Stuen er fortsatt ett lite mareritt for meg. Jeg drømmer nemlig om en ny sofa og ingenting passer inn.

Hva er viktigst når du innreder?

Når du skal innrede er det viktig å ta mål av rommet før du kjøper de store tingene. Sofaen for eksempel kan virke mye mindre i butikken enn den egentlig er. Jeg er også opptatt av at man skal ha ting som ”hører hjemme” i det ulike rommene.

Forandrer du innredning i takt med årstidene?

Tja, jeg gjør nok det. Jeg merker at jeg vil ha det mørkere på høsten og vinteren for eksempel. I sommer ville jeg male alle veggene hvite – nå er jeg glad jeg ikke gjorde det. Puter, pledd og vaser bytter jeg ut ofte. Det er enkle grep for å skape et annet uttrykk.

Ditt beste interiørtips?

Bland design med rimeligere alternativer. Det trenger ikke koste mye å få det fint.

Hvilket rom/type bilder gir best respons på Instagram?

Jeg har tre rom som jeg får veldig god respons på. Gjestebadet, loftstuen og entreen. Den svarte stripen i gangen har nok inspirert flest.

Hvor henter du inspirasjon fra?

Jeg henter mye av inspirasjonen min fra Pinterest og Instagram. Jeg finner også inspirasjon ved å se en fotogen grønnsak på butikken eller av noen strå på tur. Hvis jeg har god tid en dag tar jeg gjerne fram kameraet. Da setter jeg på høy musikk og ommøblerer, diller og daller. Da finner jeg inspirasjon i det øyeblikket. Familien kommer da hjem til ett ”nytt” hjem.

Hvordan redder du situasjonen hvis du får uventet besøk og hjemmet står på hodet?

Jeg inviterer de ikke inn. haha. Nei da, da stapper alt inn i skap for å få det bort, og dessverre blir det liggende der litt for lenge etterpå.

Dine instafavoritter?

Det er så mange. Jeg har blitt så glad i mange av de herlige menneskene bak kontoene. Hvem hadde trodd jeg skulle få så mange nye venner. Jeg klarer ikke velge ut noen, alle betyr noe for meg på hver sin måte.

Har du noen gang gjort et skikkelig bomkjøp?

Ja det har jeg, bilen min for eksempel. Jeg får ikke solgt den igjen.

Beste instagramtips?

Mitt beste tips er å være tro mot seg selv og sin egen stil. Det er kult å være original. Min erfaring er at aktivitet skaper aktivitet. Er man god mot andre er andre god mot deg – det er i alle fall det jeg lærer barna mine.

Hvordan vil du beskrive stilen din?

Min stil er nok nordisk, ikke fult så minimalistisk som jeg kunne ønske. Jeg trenger større plass å boltre meg på, eller bare shoppe mindre som mannen ville sagt.

Har du en favoritt-ting på bordet?

Bøker og en fin vase med noen friske blomster i.

Ditt beste ryddetips?

Hvis alt har en plass er det mye enklere å rydde. Barna har mange små ting som ikke har en egen plass, og da blir det bare rot. Kjøp heller kinderegg sjokoladen enn egget med den leken i.

Det beste tipset er likevel: En ting inn, to ting ut

Har du fått med deg disse?

Publisert: