– Jeg har aldri sett maken til hus i hele Vestfold, og aldri opplevd lignende interesse som dette før

Boligannonsen har fått masse oppmerksomhet – og det er kanskje ikke så rart.

GULLVASK: Bilde fra kjøkkenet.
Publisert: Publisert:

Boligannonsen fra Sandefjord er sett over 300.000 ganger i løpet av kort tid. De første 30 bildene viser fasaden, et blått, stort hus med forseggjort hage og innkjørsel.

Men så kommer grunnen til all oppmerksomheten: En sjeldent forseggjort interiørstil med blanke gulv, gipsrosetter, tunge gardiner og skulpturer. Det ligner et slott.

På kjøkkenet holdes viften tilsynelatende oppe av to glefsende løver og over viften passer en engel på. Detaljrikdommen er sjelden.

Annonse for ettroms sett 108.000 ganger på få dager: – Dette er en elsk- eller hat-leilighet, tror jeg

GULLVASK: Bilde fra kjøkkenet.

Soverommet har et luksuriøst preg, med søyler, lyssatte byster, nedfelt badekar og en himmelseng omgitt av søyler.

Huseier Eva Hagen Gulliksen (48) forteller kjapt på telefon at hun ikke forventet oppmerksomheten og ikke har tid til å kommentere ennå. Nå er nemlig Vestfold-TV og Sandefjords Blad på vei.

– Interessen har vært helt enorm. Sist jeg sjekket var det 230.000 klikk på boligen, og det har jeg aldri opplevd før, sier eiendomsmegler Elisabeth Øritsland Osvoll i Eiendomsmegler 1.

GULLVASK: Bilde fra kjøkkenet.

Dette svenske huset har fått usedvanlig mye oppmerksomhet

Aldri opplevd lignende

Osvoll beskriver stilen som romersk i hovedleiligheten, mens de tre andre leilighetene er «normale».

– Jeg har aldri sett maken til hus i hele Vestfold, og aldri opplevd lignende interesse som dette før.

Det er ikke satt opp fellesvisninger og det har en enkel forklaring.

– Vi ønsker ikke ha alle disse menneskene på visning, og vil kun ha dem som faktisk er interessert i å kjøpe, sier Osvoll.

Hun synes det er vanskelig å vurdere hvor lang tid det vil ta å selge huset. Osvoll er blitt kontaktet direkte av en del interessenter. De fleste av dem interessert i hovedleiligheten for å leie ut de andre.

Derfor ser folk helt forskjellige farger på denne kjolen

– Gull, marmor og dyre materialer

– De andre henvendelsene gjelder mer spørsmål om eierens motivasjon for å gjøre dette – og her har tilbakemeldingene vært både positive og negative, sier Osvoll.

Huset er 334 kvadratmeter stort og priset til 9,5 millioner kroner. Det betyr at kvadratmeterprisen på cirka 29.000 kroner ligger over snittet i området på opp mot 23.000 kroner.

– Det har jo noe med standarden å gjøre. Det er gull, marmor og dyre materialer som er brukt til oppgraderingen. Det er også god standard på de andre leilighetene, sier Osvoll, og legger til:

– Hvis du skal bo der selv må du like det som er satt opp der, og det er det jo ikke alle som gjør. Skal du rive leiligheten, er det trist å ødelegge verket som allerede er blitt gjort.

Publisert: