Lekent familiehjem med grafiske elementer

Lene Flakk sin forkjærlighet for svart og hvitt gir seg utslag i både interiør— og klesstilen hennes. Hun fyller hjemmet med utvalgte skatter og lar kontraster og grafiske elementer sette tonen.

Lene Flakk bruker svarte-hvite kontraster i alle tenkelige former. Innrammede grafiske bilder som hun har laget selv pynter opp veggen i spisetua.
  • Line Raaen Osmundsen
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Like ved Auglandsbukta i Vågsbygd i Kristiansand ligger et hvitt sørlandshus fra begynnelsen av 1990-tallet.

Innenfor skjuler det seg et svart-hvitt hjem med grafiske mønstre og detaljer i gult.

— Da vi flyttet inn i huset, var det innredet med farger fra 90-tallet. Det var grønt, burgunder og okergult på veggene våre. Men det var jo fint, og ganske moderne på den tiden, sier Lene Flakk til abito.no, Fvns boligsatsning på nett.

40-åringen er utdannet frisør, men jobber som dekoratør i hus og hjem-avdelingen på Hennes & Mauritz.

Lene har dekorert vaskemaskinen og tørketrommelen med sorte klistermerker. - Jeg er veldig glad i grafiske mønstre.

Hun bor sammen med mannen Øyvind og deres seks år gamle sønn Leander i huset de kjøpte i 1998.Heldigvis for Lene er mannen Øyvind av den «handy» typen, så de har pusset opp hele huset, og bygget nytt uteområde.

— Vi har tatt det litt steg for steg, men hele huset er blitt oppusset. Noen av rommene har faktisk gjennomgått en forvandling opptil et par ganger, ler Lene.

Tingene kommer ikke inn ut en grunn:

Les også

- Jeg har vært opptatt av at det skal være et hjem og ikke et utstillingsvindu.

Fornyet kjøkkenet selv

Nå senest, i påsken, var det kjøkkenet som fikk seg et ansiktsløft. Kjøkkenfrontene fra Ikea fikk seg noen strøk med hvitmaling, og det samme gjorde flisene over kjøkkenbenken.

- Jeg har alltid likt svart og hvitt. Du skal se garderoben min, der henger det også mye sorte klær, sier Lene. Men veggene liker hun å holde i hvitt, for å skape kontrast og beholde lyset.

— Så fornyet jeg benkeplaten med betongpuss. Resultatet ble et nærmest nytt kjøkken som jeg kan leve med en god stund til, forklarer Lene.Lene er av den kreative sorten, og er glad i både små og store huslige prosjekter. Hun har blant annet laget flere av bildene som henger på veggene i huset.

Lene har vært tro mot det sorte og hvite i mange år. - Men jeg liker godt å bytte rundt litt på de mindre interiørtingene

— Jeg både maler, klipper og limer. Og for tiden er jeg veldig glad i grafiske mønstre. Når ikke jeg finner det jeg skal ha, så er det ofte enklere å lage det selv, sier hun.

Les også

Fire døtre på 5, 8, 10 og 11 år: Slik får familien full kontroll

Fikk ikke skoleplass

I fjor vår var det like før den lille familien på tre flyttet fra Vågsbygd, tilbake til Birkeland der de begge er oppvokst.

De hadde lyst på større plass, samtidig som de ønsket å komme nærmere familien på begge sider.

Lene er ikke så opptatt av at alt skal være design, og kjøper kun det hun liker. - Det er ikke noe must for meg at det skal være det og det merket, jeg kjøper det jeg liker uansett hvilken butikk det måtte komme fra.

— Vi falt pladask for et nybyggerstrøk på Grødum, et stykke opp forbi Tveit. Det var skoleplass til Leander som stoppet oss, forklarer Lene.For siden området de ønsket å bosette seg i var over fylkesgrensen til Birkenes, sa kommunen nei til at seksåringen kunne begynne på Ve skole i Tveit, selv om det var nærmere.

Leander (6) har både loftstue og lekerom i andre etasje.

— Hvis han skulle begynt på skolen i Birkenes ville det innebære flere mils kjøring hver eneste dag. Det hadde vi ikke lyst til, forklarer Lene.

Huset i Auglandsbukta er et typisk hvitt sørlandshus.

Dermed landet familien på at de heller ville bygge ut huset de hadde.— For vi trivdes jo så godt i Vågsbygd, så det var egentlig ikke noe problem å bli boende, sier hun.

Vil at hyttelivet skal stå i kontrast til livet hjemme:

Les også

- En investering i familielivet

Drømte om stort vaskerom

Lene hadde to ønsker når de i fjor skulle bygge ut: Større bad, og et romslig vaskerom med egen inngang.

I husets andre etasje ligger soverommene, og her er det seks år gamle Leander som regjerer. - Han trives veldig godt med å være her oppe, både på rommet og tv-stua. Og jeg ser jo at det er veldig greit når han har med seg venner hjem, at de har god plass og boltre seg på, sier Lene.

For var det noe hun savnet med det 130 kvadratmeter store huset, så var det et vaskerom.— Jeg visste akkurat hvordan jeg ønsket at det skulle se ut, så jeg tegnet alt selv, og fikk det på en prikk slik jeg ønsket meg, sier hun.

I likhet med resten av hjemmet til Lene og Øyvind er også badet og vaskerommet innredet i sort og hvitt.

For selv om Øyvind tar seg av de store oppussingsprosjektene, er dekoreringen og interiørvalgene Lenes ansvar. Og i det meste av huset har hun innredet med favorittfargene sine.

I andre etasje har Lene innredet sin egen lille arbeidsplass. - Her sitter jeg ofte når jeg skisser opp prosjektene mine.

— Jeg elsker svart og hvitt, og er faktisk veldig glad i sorte klær også, ler hun. Ble skremt av border på veggene og knallfargede fliser:

Les også

Mette og mannen snudde i døra på visning

Gule detaljer

40-åringen mener møblene og detaljene skal være rene og enkle, men gjerne også by på noen overraskelser.

Ingenting er overlatt til tilfeldighetene i hjemmet til Lene. - Jeg elsker orden, og kan nok bli litt for opphengt i å ha det pent og ryddig rundt meg.

Som dekoratør vet Lene hvordan man skal blande elementer fra bruktbutikken med nye møbler og gjenstander.Hun synes det er ekstra gøy hvis gjenstandene kan få et helt nytt uttrykk med noen strøk maling.

Et stilrent svart-hvitt hjem trenger en og annen fargeklatt for å få liv og humor. - Jeg synes gult er en oppkvikkende farge. Spesielt nå på våren.

— Den gule stolen jeg har plassert i stua, fant jeg på bruktbutikken, og visste allerede da at den skulle bli gul, sier hun.For akkurat nå er det gule detaljer som gjelder i innredningen. Selvsagt i tillegg til det hvite og svarte.

— Jeg har forsøkt med noen andre fargeinnslag innimellom, men jeg synes alt annet enn gult blir rotete, sier Lene og fortsetter:

— Men jeg må passe på at jeg ikke får for mye, for det kan bikke over og bli veldig overkill.

Da familien Flakk bygget på huset i fjor, ble baderommet gjort dobbelt så stort. - Nå går det i alle fall an å ha litt orden her inne, ler Lene.

Selv om 40-åringen er bevisst på hva hun liker, forteller Lene at hun er glad i å hente inspirasjon gjennom Instagram.— Ja, jeg koser meg med det, og man blir selvsagt påvirket. Men samtidig gjelder det å begrense seg, for det er jo så mye fint og man kan jo ikke kjøpe alt. Vi skal jo leve også, sier hun.

Kjøkkenet fikk seg en ansiktsløftning i påsken. - Jeg malte frontene og flisene over kjøkkenbenken og laget betonglook på benkeplaten, forteller Lene.

Artikkelen er skrevet av Abito.no, Fvns boligsatsning på nett.

Les mer om hus og interiør:

Publisert: