Lure triks som holder det ryddig og rent

Siden 1885 har bladet skrevet om hus og hjem. Her er deres mest geniale triks

Natron kan brukes i rengjøringen. Her til å rense vasken.
  • Christine Gulbrandsen
Publisert Publisert

Siden 1885 har det amerikanske kvinnemagasinetGood Housekeepingskrevet om hus og hjem. Nå har de samlet sammen de mest geniale hjemmetriksene de har lært over årene. Her er noen av dem:

1\. Det perfekte stedet for krydderhyllen, er ikke nødvendigvis på kjøkkenet. Prøv den heller på badet! For den har en akkurat passe størrelse til å oppbevare neglelakk, ansiktsvask og andre kosmetiske produkter.

2\. Et kjøkkensvamp kan fjerne nupper fra en genser. Dra forsiktig en strukturert, skuresvamp over plagget – og vips, så er nuppene borte.

3\. Du burde stryke klærne når de er litt fuktig, for fuktigheten bidrar til å flate ut rynkene. Stryk rett etter at plagget er kommet ut av tørketrommelen- eller spray det fuktig med litt vann.

4\. Profesjonelle organiserere elsker denne hylleserien, ifølge Good Housekeepingog forklarer at Kallax-hyllen fra IKEA passer til så mangt – og kan både være hylleseksjon og romdeler.

Natron kan brukes i rengjøringen. Her til å rense vasken.

5\. Ikke start et rydde- og organiseringsprosjekt med å kjøpe esker og bokser. Du må først ta problemet ved roten; rydd, kast, resirkuler og ikke minst kartlegg roterutinene dine – før du drar ut for å kjøpe bokser og esker.

6\. Noen klær blir statiske i stoffet og klistrer seg til kroppen. Men en sikkerhetsnål kan fjerne problemet. Fest en sikkerhetsnål på innsiden av for eksempel buksebenet, det skal være nok til å ta vekk den irriterende statisk elektrisiteten i klærne, skriver magasinet.

Natron kan brukes i rengjøringen. Her til å rense vasken.

7\. Bruk en gummihanske til å børste bort hår, dyrehår og pelsdotter på klærne. Hansken er perfekt for jobben når den er passe fuktig.

8\. Skaff deg en skittentøyskurv på vaskerommet merket «Må vaskes med en gang». Gjør du det, reduserer du risikoen for å stå uten en ren fotballdrakt eller ballettdrakt den dagen barna trenger det.

9\. Dropp hyller og bokser til sminken, det blir fort så rotete. Fest heller sminken din til en magnettavle, slik som Margaret Janickihar gjort – det er både dekorativt og praktisk. Hun kjøpte en magnettavle, limte en liten og flat magnet på baksiden av hvert sminkeprodukt og vips, så hadde hun orden på sakene.

Natron kan brukes i rengjøringen. Her til å rense vasken.

10\. Oppvaskmaskinen din kan vaske mye mer enn bare tallerkener, bestikk og glass. Kjør både leker, hårbørster, lampeskjermer av glass og så videre i den!

11\. Selvklebende kroker og tape kan hjelpe deg til å skjule stykke kabler og ledning. Kleb kablene fast til møbelbein eller langs baksiden av bord og hyller.

FORTELL OSS : Hva er ditt beste tips eller triks for rengjøring eller organisering?

12\. Ikke vask vinduer på en solskinnsdag. Gjør du det, kan såpen tørke for raskt og etterlate seg stygge striper på vinduene, skriver Good Housekeeping.

13\. En lo-rulle kan være et fantastisk praktisk rengjøringsverktøy. Etter at du har sveipet det over stereohøyttalere, lampeskjermer, vesker og så videre, er det fort gjort å glemme at den også funker bra for klær.

14\. Mange har et et tomrom mellom kjøleskap og vegg – et tomrom som kan brukes til å lagre ting og tang. En slank skyvehylle, slik som denne, kan frigjøre masse plass fra kjøkkenskapene.

15\. Oppvasksåpe kan hjelpe til med å ta knekken på irriterende bananfluer. Slik gjør du det: Hell eddik i en skål, og tilsett så tre dråper Zalo eller lignende. Bananfluene oppsøker eddiken, men faller gjennom overflaten og synker ned i væsken takket være såpen.

16\.Natron er utrolig effektivt som vaskemiddel.

Natron kan brukes i rengjøringen. Her til å rense vasken.

17\. Bruk to dørmatter i inngangspartiet. Plasser en utenfor utgangsdøra og en rett innenfor, slik at du dobler muligheten til å fange opp skitt før det dras inn i huset.

18\. Bruk plassen i fryseboksen så effektivt som mulig. Et triks er å bruke klemmer til å både holde posene tette, men også til å henge dem fast i rister inni fryseren. Effektivt og oversiktlig.

19\. Ikke oppbevar maling i garasjen. Da kan du like godt kaste den i søpla, for når den utsettes for høy varme om sommeren og lave temperaturer om vinteren, blir malingen dårlig

FAKTA

Good Housekeeping

Kvinnemagasinet ble startet i 1885 i Massachusetts, USA.

Dreier seg om hus og hjem, helse og kvinners interesser.

I 1911 hadde magasinet et opplag på 300.000.

Det finnes både britisk, indisk, russisk og spansk utgaver av magasinet.

Eid av Hearst Corporation.

Publisert
  1. Vasketips
  2. Abito

Mest lest

  1. Nyheter direkte

  2. Bergensbedriften Toma Facility Norge AS er helt i norgestoppen

  3. Det er store forskjeller mellom kraftkommunene. Her får innbyggerne subsidiert strøm.

  4. Tror lærerstreiken vil vare lenge. Disse rettighetene har foreldre.