Enorm interesse for Norges billigste hytte

— Jeg aner ikke hvor mange telefoner jeg har fått, men det har vært mange, sier Trille Guldal (55) fra Ankenes ved Narvik.

Hytta som er på 30 kvadratmeter er opprinnelig en gammel tyskerbrakke som ble flyttet til den punktfestede tomta på 195 kvadratmeter i 1955. Men den har innlagt strøm, ett soverom med to sengeplasser, bilvei helt inn til hytta, samt to parkeringsplasser.
  • Line Raaen Osmundsen
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

100.000 kroner er prisantydningen for sørlandshytta hun prøver å selge.

Ingen fritidseiendommer på Finn.no ligger ute med lavere prisantydning. Det var Dagens Næringsliv som først omtalte salget av hytta som nå er den billigste i landet.

— Etter at den stod på trykk der har flere medier kommet etter så vi har jo fått god markedsføring på den, sier Guldal til abito.no.

Dette er det eneste bildet av hytta som ligger ute på finn.no. Foto: Privat

Guldal har ikke planer om å selge hytta før visning.

— Nei, jeg kunne solgt den i går til en mann som hadde vært og sett på den, og ønsket å kjøpe den høyere enn prisantydning. Men vi vil gjøre det ordentlig, og venter til det har vært visning, sier hun.

Ifølge salgsannonsen på finn.no ligger hytta på en «sentralt tomt i et attraktivt område med bebyggelse fra eldre dato».

Hytta som er på30 kvadratmeter er opprinnelig en gammel tyskerbrakke som ble flyttet til den punktfestede tomta på 195 kvadratmeter i 1955. Men den har innlagt strøm, ett soverom med to sengeplasser, bilvei helt inn til hytta, samt to parkeringsplasser.

Gode tips:

Les også

Slik bør du spare nå

— Grei pris

– Jeg tenker at det er en helt grei pris. Vi fikk en takst på den for tre år siden, og har tatt utgangspunkt i denne, sier Guldal som selger hytta på vegne av familien.

– Vi er flere søsken som selger dette etter dødsboet til min mor. Vi eier for mye, og har selv en annen hytte i samme området, så vi fant ut det var greiest å kvitte seg med denne.

Denne norske hytta vekker internasjonal oppsikt:

Les også

Norsk hytte vekker internasjonal oppsikt

hytteabito1.jpg

Vurderte å rive hytta

Guldal sier til Abito.no at familien vurderte først om de bare skulle rive hytta, men bestemte seg for at de heller ville forsøke å selge.

–Det er jo en overkommelig prisklasse, så vi tenkte at det kanskje kunne være en mulighet for ganske mange til å få seg en hytte, sier hun.

Hytta som liggernær idylliske Rægevig på Tromøy er den klart billigste fritidseiendommen som er til salgs. Den nest billigste fritidseiendommen på Sørlandet er en 23,5 kvadratmeter stor hytte på Bueheia på Birkeland. Den har en prisantydning på245.000 kroner.

Artikkelen er skrevet av abito.no, Fvns boligsatsing på nett.

Opptatt av bolig— og hyttemarkedet? Sjekk ut disse sakene:

Les også

Svenske stugor blir stadig dyrere

Les også

Sjøhyttesalget er i gang: - Det er gøy at det blir litt fart i sakene

Les også

Har solgt færre nyboliger i år enn i fjor

Les også

Enebolig ble solgt 4,25 mill. over takst

Les også

Leiere bor dårligere enn eiere

Schibsted-avisene og Finn.no har samme eier.

Publisert