- For meg er dette helt perfekt. Midt i byen, med masse fasiliteter, og store fellesområder

Ved å bo mindre, og dele mer, har Anders Reinertsen fått akkurat den boligen han ønsket seg.

INNREDET I HODE: - Jeg hadde innredet leiligheten min i hodet før jeg flyttet inn, men måtte gjøre om på planene da jeg overtok. Nå er jeg superfornøyd med hvordan den er blitt, sier Anders Reinertsen om leiligheten i det tidligere St. Joseph i Kongens gate.
  • Line Raaen Osmundsen
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

— Jeg synes delingsprinsippet vi har i leilighetskomplekset her nede er midt i blinken for meg, sier Anders Reinertsen.

34-åringen ønsker oss velkommen inn i sin 50 kvadratmeter store leilighet i Kongens gate i Kristiansand, i det verneverdige bygget som tidligere har huset St. Joseph sykehus og sykehjem.

Her har han bodd siden februar, og stortrives allerede.

KJØKKENØY: Anders Reinertsen byttet ut det opprinnelige kjøkkenet, og fikk laget en ekstra kjøkkenøy. Denne fungerer som spisebord, og er et naturlig samlingspunkt i leiligheten.

Mange fasiliteter— For meg er dette helt perfekt. Midt i byen, med masse fasiliteter, og store fellesområder, sier han.

Hva kan man få til på studentbudsjett?

Les også

Se hvordan studentparet forvandlet leiligheten - på lavbudsjett

Leilighetskomplekset St. Joseph skiller seg nemlig ut fra en del andre nybygg. For de 53 leilighetene i komplekset er ikke bare beregnet for den tradisjonelle A4-familien som har alt. Her skal man kunne bo alene og likevel ha tilgang til en god del goder man gjerne har i en større bolig. Slik som kjellerstue, vaskerom og stort kjøkken. Beboerne i St. Joseph har nemlig tilgang på en del fellesarealer og fellesgoder som alle beboerne kan benytte seg av.

Her finnes både vaskeri, kjellerstue med storskjerm, shuffleboard og biljard. Eget treningsrom, sykkelverksted, storkjøkken, og en bilpool bestående av to biler som beboerne disponerer.— Vår visjon har vært å lage en helt ny boform, sier Kirsten Vik i HSH som har vært utbyggerne av prosjektet.

— Her har man alt man trenger i egen leilighet, og i tillegg en del fellesgoder man kanskje normalt ikke har muligheten til å finansiere alene.

Intranett

Beboerne benytter seg av en intranettløsning for å booke tid i de ulike rommene dersom de ønsker å disponere dem alene. Er de ikke booket, er de åpne for fri benyttelse av alle.

— Bilene i bilpoolen bookes enkelt via en app og administreres av Hertz bilpool, forklarer Vik.

Hvilke av disse har du?

Les også

Disse elleve tingene mener ekspertene at «alle» nordmenn har i hjemmet sitt

Utgangspunktet for utbyggerne da de startet med utbyggingen av St. Josephs, var at det skulle være ungt, hipt og urbant, og basere seg på boligkjøpere mellom 20 og 40 år. Etter at 46 av de 53 leilighetene er solgt, opplever Kirsten Vik at det også har appellert til den eldre garde.

— Her har vi folk i alle aldre fra noen og 20 og opp til 60-årene. Det er gøy å se at boformen vår har slått an hos så mange, sier hun.

TAKTERRASSE: Leiligheten til Anders Reinertsen vender inn mot bakgården, og har en egen, liten balkong ut fra soverommet. I tillegg har han tilgang til store takterrasser som er felles for alle beboerne.
TRENINGSROM: I kjelleren finnes et stort treningsrom som alle beboerne kan benytte seg av. -Jeg har ikke vært her like mye som jeg skulle ønske, men jeg ser for meg at dette kommer til å bli hyppig brukt etter hvert, sier Anders Reinertsen.

Det var den helt spesielle deleordningen Anders Reinertsen falt for da han sjekket finn.no for nytt krypinn.— Jeg jobber på sjøen, og er tre uker på jobb og tre uker hjemme. For meg som i perioder har så mye fri, er det helt perfekt at man kan stikke opp på takterrassen for eksempel og være sosial hvis man ønsker det, eller invitere en hel gjeng til en sosial kveld i kjellerstua. At man får noe sosialt med på kjøpet, sier han.

Sjekk hva denne familien fant:

Les også

Under plastkledning, husmorvinduer og billig parkettgulv kom over hundre år gamle originale skatter til syne.

34-åringen legger ikke skjul på at mindre vedlikehold også var et stort pluss da han valgte å flytte til byen fra Bråvann i Vågsbygd.

— Noe av det beste her er jo at det kun er en liten korridorvask i ny og ne. For når man i perioder er mye borte på jobb, og jeg i tillegg reiser litt de ukene jeg har fri, kommer den dårlige samvittigheten for alt som skulle vært gjort av vedlikehold av egen uteplass, sier han.

Små endringer

Anders Reinertsen kjøpte leiligheten såpass tidlig i byggeprosessen at han fikk gjøre noen endringer. Både kjøkken og gulv har han fått som han selv ønsket.

FELLESKJØKKEN: På det store felleskjøkkenet er det lagt opp til at det kan være mange sammen. Her er det to av alt, både kjøleskap, vask, komfyr og oppvaskmaskin. - Jeg forsøkte å booke rommet på 17. mai til en stor familiefrokost, men da var det allerede noen andre som hadde booket det, forteller Anders Reinertsen.
VASKEROM: De fleste leilighetene har opplegg for egen vaskemaskin. Men for de som ikke ønsker å benytte seg av det, så finnes det eget vaskeri i kjelleren.
SYKKEL: Sykkelparkering og sykkelverksted er også ett av godene for beboerne i St. Joseph.

— Siden leiligheten ikke er så stor, ville jeg gjøre noe for å få samlet kjøkken og spisestue, derfor fikk jeg laget en kjøkkenøy som er blitt en naturlig samlingsplass, sier han. I tillegg byttet han ut trestavsparkett med en røffere eikeplank. Bruker du boden som oppbevaringsplass for gammelt skrot?

Les også

Ti ting i boden du bør kaste

Reinertsen har bevisst valgt en lys base i leiligheten, med både vegger og kjøkken i hvitt. — Da kan man enklere leke med forskjellige fargekombinasjoner på interiøret, sier han.

34-åringen er opptatt av trender og interiør, og hadde innredet hele leiligheten i hodet før han flyttet inn, men de planene måtte han brått gjøre endringer på da innflyttingsdagen kom.

ROMSLIG: Badet er romslig, og med god nok plass til egen vaskemaskin.

— Jeg hadde bare vært her før veggene var oppe, så jeg hadde sett for meg at leiligheten var større enn den faktisk var, sier han og ler.Der og da lurte han på om han hadde kjøpt katta i sekken.

— Men det tok ikke lang tid før jeg fikk en ny idé om hvordan leiligheten skulle innredes, og nå er er jeg kjempefornøyd, og synes jeg har mer enn god nok plass, sier han.

Etter tre, snart fire måneder i sin nye leilighet, synes Reinertsen delingsordningen fungerer så bra at han allerede har bestemt seg for å selge sin egen bil.

— Den trenger jeg ikke lenger. Den har stått parkert hos familie på Flekkerøy siden jeg flyttet hit, så den er det bare å få solgt.

Lyst på med boliginspirasjon? Her får du flere kule saker:

Les også

Denne hytteidyllen kan du leie - helt gratis

Les også

Det var mange som rynket på nesen da hun valgte svart interiør. Selv har hun aldri angret.

Les også

Herskapelig på ett plan

Les også

Elen forelsket seg i huset på et blunk, men fikk kjapt mye å gjøre

Les også

De lager kunsten på veggene selv

For mer inspirasjon — følg oss på Instagram: @boligoghjem

Publisert: