Boliger på Lund settes ned i pris

En rekke boliger på Lund er justert ned i pris. – Det er nok noen som har urealistiske forventninger til hva de kan få for boligen sin, sier eiendomsmegler.

Det er attraktivt og dyrt å kjøpe bolig på Lund, men de siste månedene er en rekke boliger i denne bydelen nedjustert i pris. – Noe har skjedd på Lund, mener eiendomsmegler.
  • Kari Byklum
Publisert: Publisert:

– Noe har skjedd med boligmarkedet på Lund, for det stemmer at flere boliger er justert ned i forhold til den prisantydningen vi først gikk ut med, sier eiendomsmegler Egil Emil Horgen hos Sørmegleren.

De siste månedene har prisene på flere boliger på Lund blitt nedjustert, og det gjelder boliger som er til salgs via de fleste eiendomsmeglerfirmaene i Kristiansand. En rekkehusleilighet som hadde en prisantydning på 4,5 millioner ble nettopp solgt for 4,2 millioner. Selv har Horgen nylig nedjustert prisantydningen på et rekkehus i samme rekken med drøyt 200.000 kroner, og den er ennå ikke solgt.

– Siden en del boliger på Lund har gått langt over prisantydning de siste årene, tenker nok mange at «siden naboen fikk så pass mye, er min bolig også verdt det», fortsetter han.

Mange forklaringer

Horgen har også satt ned prisantydningen på en enebolig på Nedre Lund med over 500.000 kroner, og heller ikke den er solgt. Men han påpeker at det er flere grunner til at noen boliger må justeres i pris.

– Det er nok noen som har urealistiske forventninger til hva de kan få for boligen, sier han.

Mens det i andre tilfeller kan være størrelsen på hagen som gjør at salget går tregere enn antatt.

Les også Lei av prissammenligning

– Selv om huset er fint og beliggenhet bra, kan størrelsen på hagen føre til at salget ikke går til den prisen vi kanskje forventet, forklarer han.

Men generelt går pent oppussede boliger med god beliggenhet fortsatt raskt på Lund, og de går gjerne også til en god pris.

– Mange ønsker seg en bolig de kan flytte rett inn, og slike hus selges fort. Og så vet vi at mange venter i årevis på hus i en spesiell gate eller område, og da går det kjapt unna, nesten uansett standard, sier Horgen.

Avviser trend

Det er attraktivt og dyrt å kjøpe bolig på Lund, men de siste månedene er en rekke boliger i denne bydelen nedjustert i pris. – Noe har skjedd på Lund, mener eiendomsmegler.

Kjell Arne Arnesen, eiendomsmegler hos Eiendomsmegler 1, skal bistå med salget av en enebolig i Torridalsveien. Han har nedjustert prisantydningen med 500.000, men mener årsaken er tilfeldigheter og sesongbetont.

– Det kan være så enkelt som at det ikke var nok interessenter akkurat da boligen ble lagt ut. Da drøyer det litt, og derfor har vi satt ned prisen for å se om det øker interessen, sier Arnesen.

Han hevder at det ikke er noen trend at boliger settes ned i pris på Lund, og trekker i stedet fram sommeren som en mulig årsak til prisjusteringene i bydelen.

– Det er helt normalt at markedet dabber av litt nå, før det skyter fart igjen til høsten, forklarer han.

– Aldri vært så mange boliger til salgs

Ken Morten Egenes i Exbo har sett seg nødt til å nedjustere prisen på et rekkehus med flere hundre tusen kroner. Han tror generelt at prisjusteringene på Lund har sammenheng med at kjøperne blir mer selektive og mer kritiske.

– Jeg tror aldri det har vært så stort tilbud av boliger på Lund som nå, og da er det naturlig at omløpshastigheten går ned, og i noen tilfeller også prisen, sier han og legger til at folk er veldig oppegående på hva markedet tilbyr og kan tillate seg å bruke mer tid enn før siden det er så mye til salgs.

Exbo-kollega Marit Havik Staalesen jobber med å selge en mindre bolig på Lund, og også her er prisen blitt nedjustert.

– Denne boligen er for liten for mange barnefamilier, og derfor er også markedet mindre, sier Havik Staalesen og forteller samtidig at det er et tydelig kjøpers marked på Lund for tiden.

– Siden det er så mye å velge mellom er det naturlig at en del blir liggende lenger enn før. Samtidig må vi eiendomsmeglere gjøre en grundig jobb med å foreslå realistiske priser, sier eiendomsmegleren.

Publisert: