Slik møter du høsten utendørs

Fem tips til hvordan du omstiller deg fra sommer til høst på verandaen.

  • Hilde Cecilie Eggen
Publisert Publisert

Hurra nå er den her, HØSTEN. Nesten ihvertfall. Selv om august regnes for å være den siste sommermåneden kjenner vi det på lufta, temperaturen, og omgivelsene at kalde og mørkere kvelder sniker seg innpå. Enda kan vi ha mange flotte og varme dager fremover og vi kan fortsatt både grille og kose oss ute. Men, hvordan kan vi møte tiden som kommer og hvordan forlenge de fine dagene ute?

Fem enkle og hverdagslige tips du bør og kan gjøre NÅ: 1. ULL OG PLEDD: Pakk bort lette sommertepper og finn frem ullpleddet og ett lunt saueskinn. Saueskinn luner og skaper den rette stemningen for å kunne sitte godt og varmt utendørs. Ullpleddet er en slager gjennom hele den norske sommeren, men nå mer enn noen andre ganger i året bør det få være med ut.

2. LYNG: Blomsterbutikkene bugner av den klassiske Erica og Calluna -lyngen, som vi planter i krukker på veranda eller inngangsparti. Synes du lilla lyng er litt tidlig å plante, eller blir for høstlig, så velg den hvite. Den hvite lyngen passer kjempefint i overgangen mellom sommer og tidlig høst.

3. ROGNEBÆR. Det er fortsatt grønt ute, men noen små gule blader finner vi både her og der. Midt blant alt det grønne og gule ser vi de fine, røde bærene lyse mot oss. Plukk noen kvister og plasser dem i en krukke eller vase.

4. LYS. Vi kan vel aldri få nok av lys og lykter. Mørkere kvelder, regn og vind er typisk for høsten. Men hva gjør vel det når man kan lyse opp inngangspartiet med ei lykt eller to. Nå tiden her for å tenne lyktene ute.

5. SOLCELLE-LAMPER: Har du prøvd solcelle lamper ute? Hvis ikke må du bare prøve. Jeg har kjøpt mine på ulike steder som plantemarkeder eller butikker som selger alt mulig rart. Mine henger i et tre i hagen. Hver kveld lyser de opp treet utendørs. Koselig for folk som går forbi eller kommer på besøk.

Kos deg utendørs og ta imot høsten for alt den er verdt.

Hilde Cecilie

Publisert

Mest lest

  1. Siste nytt om korona

  2. Brann må spille i ni minus: – Du kjenner det i tær og hals og alt mulig

  3. Ned i vekt? Bli kvitt magefett? Her er årets mest populære kostholdsråd.

  4. Knutsen om telefonsamtalen med Horneland: – Det er helt ekstremt

  1. Bolig
  2. Høst
  3. Interiør
  4. Abito