– Jeg er litt allergisk mot fargen eggehvit

Da Nina ville gjøre den egghvite leiligheten mer fresh og moderne, måtte det farger til. Som en mintgrønn stue, for eksempel.

  • Line Raaen Osmundsen
Publisert: Publisert:

-Det var egentlig veldig tilfeldig at det ble akkurat her jeg skulle ende opp. Jeg visste bare at jeg ville bo nærme byen, og hadde egentlig sett for meg Lund, sier Nina Barkenes (38). Hun og en venninne var ute og spiste, og siden Nina nettopp hadde begynt å kikke etter et nytt sted å bo, begynte de å sjekke finn.no over kveldens visninger.

I gangen har Nina åpnet opp et skap for å få bedre plass til klær og sko.
I gangen har Nina åpnet opp et skap for å få bedre plass til klær og sko.

-Da vi fant ut at det var visning på denne leiligheten noen timer senere, bestemte jeg meg for å gå på visningen, sier Nina.

Og 38-åringen skulle ikke mer enn å titte innom før hun kjente på følelsen av at dette var et sted hun kunne tenke seg å bo.

I gangen har Nina åpnet opp et skap for å få bedre plass til klær og sko.

Falt for uteplassen

Vi befinner oss på Grim. I en femmannsbolig helt innerst i Artillerivollen har Nina funnet sitt drømmested. Det var ikke helt planlagt, det kjøpet hun gjorde en novemberdag i fjor, men det var basert på en god magefølelse. Ikke minst oppfyller det alle behovene hennes, og mer til.

– Jeg falt for hagen og uteplassen med en gang jeg kom inn her. Jeg hadde ikke trodd jeg kunne få en så fin uteplass når jeg ville kjøpe leilighet så nær byen, sier Nina.

Da hun overtok leiligheten i begynnelsen av februar, var det første hun gjorde å gå til innkjøp av maling og maleutstyr. Leiligheten var nemlig ikke malt i favorittfargen.

– Jeg er litt allergisk mot fargen eggehvit. Jeg synes den er litt for gul og kjedelig. Så det måtte jeg gjøre noe med, sier Nina. Hun så fort potensial til å friske opp leiligheten med litt andre farger.

I gangen har Nina åpnet opp et skap for å få bedre plass til klær og sko.

-Jeg er veldig glad i lyse, duse farger, så jeg fant en fargepalett som gjør at alle rommene henger mer sammen, sier hun. Den lyse mintgrønne fargen i stua hadde hun blitt så glad i der hun bodde før, mens den rosa og den gråblå fargen hun har malt de to soverommene i, er nye favoritter.

– Det var faktisk ikke sånn at jeg måtte prøve meg fram heller. Jeg fant riktige farger på første forsøk, ler Nina.

- Hjemme hos Kjersti Munkejord Lamb: Hobbyen min er å sjekke ut boliger på Finn.no

Pusset opp selv

38-åringen sto selv for all oppussingen av leiligheten før hun flyttet inn. Selv om hun koste seg med å pusse opp, hendte det noen ganger i bilen på vei hjem til Søgne at hun funderte på hva i alle dager hun hadde gjort da hun valgte å kjøpe en gammel leilighet i et gammelt hus fra 30-tallet.

– Jeg fikk litt sånn «hjelp-hva-har -jeg-gjort-følelse». Jeg bodde jo tross alt i en tomannsbolig som var bygd for bare få år siden, sier hun.

I gangen har Nina åpnet opp et skap for å få bedre plass til klær og sko.

Men oppussingen viste seg etter hvert å være ganske gøy. Og hun ble mer og mer glad i sin nye leilighet.

-Jeg jobber med musikk, noe som kan føles litt abstrakt innimellom. Den daglige øvingen gir ikke nødvendigvis synlige, eller helst hørbare, resultater med en gang, og da er det ekstra fint å se den umiddelbare forvandlingen et strøk maling kan gjøre.

I gangen har Nina åpnet opp et skap for å få bedre plass til klær og sko.

38-åringen som er oppvokst på Rælingen like utenfor Lillestrøm, flyttet til Kristiansand for ti år siden nettopp på grunn av musikken. Etter seks år på musikkhøyskolen i Oslo fikk hun seg fast jobb i Kristiansand Symfoniorkester (KSO), der hun spiller fløyte.

– Og nå er det jo rene luksusen når jeg kan gå eller sykle til jobben i Kilden.

Gleder seg til hagearbeid

I KSO er det stort sett øvelser på dagtid, men med Sound of Music på programmet blir det for det meste kveldsjobbing til midten av juni. Det betyr at Nina har god tid til å stelle i stand hagen og uteplassen.

Hun har nemlig klødd i fingrene etter å komme i gang med hagen helt siden hun flyttet inn. Og planene er klare.

-Jeg leser hagemagasiner for harde livet om dagen, og er klar til å gå i gang nå, sier hun.

- Det er fullt mulig med en fresh leilighet selv om man leier: Hvordan skape stil i en leid leilighet

I gangen har Nina åpnet opp et skap for å få bedre plass til klær og sko.

Det første 38-åringen har planer om å gjøre, er å så ny gressplen.

– Det sto ei sandkasse på plenen tidligere som har satt sine spor, så det vil jeg prøve å få litt orden på igjen. Jeg har alltid drømt om en liten grønn gressflekk, og nå har jeg det!

- Hos Lene Flakk går det meste i grafiske mønstre, sort og hvitt: Lekent hjem i sort og hvitt

I gangen har Nina åpnet opp et skap for å få bedre plass til klær og sko.

Vært innom flere stiler

Bolig, interiør og hage har interessert Nina siden tidlig i 20-årene. I likhet med veldig mange andre har også Ninas stil forandret seg med årene.

-Jeg har vært borti det meste, og hadde sikkelig «hang up» på shabby chic en periode, sier hun og ler. Men så ble hun lei av alt det hvite, og begynte å prøve seg fram med mer farger.

At den lyse, skandinaviske stilen hun har i dag kommer til å følge henne i mange år fremover, har hun mer tro på.

– Jeg elsker å flytte rundt på ting i leiligheten, og jeg blir ofte inspirert av fine bilder og boligmagasiner hvor jeg blar meg fra den ene reportasjen til den andre. Det har blitt noen utskiftninger i årenes løp, og derfor har jeg nå forsøkt å innrede slik at det ikke er behov for de store utskeielsene.

- Trine Lise innredet huset etter klesskapet sitt: – Jeg har nok litt maskulin stil

I gangen har Nina åpnet opp et skap for å få bedre plass til klær og sko.

Det er ikke vanskelig å skjønne at Nina føler seg vel tilpass i sin nye leilighet på Grim. Den oser nemlig av hygge. De stramme møblene, og det duse, men fargerike interiøret tilfører leiligheten en god lunhet.

– Med årene har jeg funnet ut at hvis man velger noen gode basismøbler, så kan du lett skifte ut tilbehøret og få et helt annet uttrykk. Så da jeg kjøpte leiligheten, flyttet jeg med meg stort sett alle møblene mine fra boligen jeg flyttet fra.

Her har vi funnet frem til flere boligsaker vi tror du vil like:

Bruk trendfargene -uten å male hele stua rosaAlt på ett brettNipsfritt selvbyggerhjem

Publisert: