KJØKKEN FØR og ETTER

  • Nina Holst
Publisert: Publisert:

Hei Nina fra Stylizimo her igjen. Som sagt så pusser vi opp vårt nye arkitekttegnende hus fra 1968. Sist viste jeg dere bilder fra vår stue, men i dag deler jeg noen FØR og ETTER bilder av vårt kjøkken og håper at det kan være til inspirasjon.

DIY-backsplash-1

Kjøkkenet var i likhet med stuen et rom det ikke hadde blitt gjort noe med siden byggeåret i 1986. Furu var et gjennomgående tema, og på gulvet lå det røde fliser. Innredningen var også veldig slitt, så det var helt klart på tide med en oppgradering.

Etter at det gamle kjøkkenet ble demontert av noen som ville ha det på «Gis Bort» på Finn.no ( jada, det meste kan gis bort ), startet vi med og ta bort alle lister rundt vinduer, dører og gulv for å stramme opp uttrykket. Det ble brukt hjørneprofiler og sparkel for å få det listefritt rundt vinduer og dører. Etter at listene ble fjernet ble veggen helsparklet for å dekke over den gamle strien som var i rommet. Veggene ble så malt med LADY Pure Color 1624 Letthet ( en hvitfarge som er gjennomgående i huset, men unntak i noen rom )

KJØKKEN OG SPISEPLASS FØR:

DIY-backsplash-1

SPISEPLASS ETTER:

DIY-backsplash-1

Panelen i taket på den ene dele delen av kjøkkenet ble erstattet med gips, og doble sorte takspotter ble satt inn som hovedbelysning. Trepanelen i taket over spisedelen beholdt vi, men ble lysnet noe slik at det ble likt som taket i stuen.

De røde gulvflisene ble fjernet, og for å få en pen overgang til stuen ble det lagt furugulv som fikk samme behandling som i stuen. Det vil si slipt og deretter behandlet med lut, hvitolje og en matt lakk. Furugulvet gir også litt varme mot de ellers kalde fargene på kjøkkenet.

KJØKKEN FØR OG ETTER:

Valget gikk på en sort kjøkkeninnredning fra JKE Design. Et valg vi ikke har angret på da det skapte en veldig god kontrast til alt det lyse i huset. Det fremstår også som både elegant og tidløst. Veggen som skaper omramming rundt kjøkkeninnredningen er av MDF og ble laget av kjøkkenmontøren som også var møbelsnekker.

DIY-backsplash-1

ET RIMELIG OG LITT ANDERLEDES ALTERNATIV TIL FLISER

Ønsket vårt var å ha noe mørkt bak vasken for å få messingkranen til å stå ekstra frem. Først tenkte jeg på sorte fliser som stod til den sorte kjøkken innredningen, men jeg kunne også tenke meg en liten hylle over vasken, og det var da jeg kom på ideen med å bruke kryssfinér for å få et mer helhetlig uttrykk. Jeg liker så godt mønsteret i kryssfinéren, og ved å bruke interiørbeisen Lady Pure Nature 9044 Kullsort kom mønsteret godt frem selv om den blir sort, noe som også gjør det mer levende og interessant.

DIY-backsplash-1

Slik gikk jeg frem:

- Kryssfineren (både platen og hyllen) fikk jeg kuttet til i den eksakte størrelsen hos byggvarehandelen.

- Platene ble behandlet med interiørbeisen Lady Pure Nature 9044 Kullsort. Jeg penslet beisen på, men dro over med bomullsklut etter hvert strøk. Her valgte jeg å ta tre strøk for å få den helt svart.

- Når beisen var tørket, penslet jeg på to strøk med Osmo Top Oil (hardvoksolje) for å gjøre overflaten vannavstøtende.

- Den store platen festet vi til veggen ved bruk av skruer.

- Hyllen på toppen ble limt til den store platen med trelim, og deretter festet med noen skruer fra toppen og ned for ekstra feste.

- Alle skruene ble til sist malt sorte for å få de mindre synbare.

PS! Interiørbeisen kommer i flere farger, så om sort ikke passer hos deg, så kan kanskje hvitkalket eller en bruntone være lekkert?

DIY-backsplash-1

Foto: Nina Holst – Stylizimo / FØR bilder: Finn.no

Publisert: