Åtte tips til å få mer varme i hjemmet

  • Richard Ribe
Publisert: Publisert:

Den nordiske, lyse og luftige stilen har satt stort preg på mange norske hjem. Jeg elsker den lyse, enkle og tidløse atmosfæren. Samtidig ønsker jeg at interiøret skal fremstå varmt, lunt, hyggelig og ikke minst personlig. Med enkle grep kan du gi hjemmet varme og egenart, og samtidig beholde det enkle og nordiske. Lenge har sort, hvitt og grått dominert vært dominerende i mange hjem. Nå er det nye tider på interiørfronten, og et tydelig skifte til flere farger, grønne planter og lune løsninger. Her er mine åtte beste tips til lune løsninger i hjemmet.

1.Planter

Ved bruk av planter får du farge og bokstavelig talt liv inn i stua. En stor plante kan gi et tomt hjørne masse liv. Man kan også lage et hjørne med planter i forskjellige høyder og størrelser – for eksempel på pidestaller. Noen grønne planter, eller blader i en vaske kan være alt som skal til for å tilføre det lille ekstra.

Her er det brukt Kabe-betongsparkel på veggen.

2. Tepper

Tepper er fantastisk, de luner, gir bedre akustikk og dekker til kalde og harde flater. Du har også mulighet til å markere og samle ulike soner i hjemmet, noe som kan gi ekstra stor effekt hvis du har åpne romløsninger. Har du et gulv du ikke liker, kan teppe være et rimelig alternativ til å skape et helt nytt uttrykk til rommet. Et rom med teppe i føles mykere og lunere enn et rom uten. Men husk at tepper er lette å bytte ut, og de kan kanskje også sirkulere litt mellom rommene i huset. På den måten får du fornyelse mange ganger, uten å behøve og kjøpe nytt.

Her er det brukt Kabe-betongsparkel på veggen.

3. Mørke tresorter

Mørkt tre er trendy og gir varme. Det er også med på å gi en myk kontrast i et minimalistisk hjem. Samtidig unngår man den kalde kombinasjonen av kun sort, hvitt og grått som har dominert både interiørbloggene og de skandinaviske hjemmene.

Her er det brukt Kabe-betongsparkel på veggen.

4. Gardiner

Den minimalistiske stilen med store, rene flater er fint, men den fører også med seg mye romklang. Mange opplever at det er lite kos og hygge i nakne rom. Dette kan kompenseres med tekstiler som demper og luner. Gardiner kan skjerme for sol og innsyn, men også brukes for å understreke en stil eller ønsket stemning. Med et par gardinhøyder i velur, kan du skape en lun, trendy og stor forandring i hjemmet ditt. Lange gardiner helt ned til gulvet, er også med på å isolere for trekk som kommer langs gulvet.

- Her er mitt innlegg om gardiner i hjemmet: Lekkert i vinduet

Her er det brukt Kabe-betongsparkel på veggen.

5. Messing

Messing har virkelig gjort sitt inntog i trendbildet. Gløden i messing er med å gi masse varme til omgivelsene. Ellers bør man styre unna skinnende etterligninger av messing, men gå for ekte, som får en flott patina.

Her er det brukt Kabe-betongsparkel på veggen.

6. Konjakkfarget skinn

Konjakkfarget skinn er en annen «farge» som gir interiøret liv. Det er klassisk og et trygt alternativ. Det funker på alt fra større møbler til mindre ting.

Her er det brukt Kabe-betongsparkel på veggen.

7. Taktile overflater

Matte overflater med dybde er med på å gi varme, liv og romfølelse. Jeg har tidligere blogget om hvordan man selv enkelt kan få til en lekker betongvegg. Det innlegget kan dere lese HER. Du trenger kanskje ikke gå i gang med et helt rom. En enkel kontrastvegg er i de fleste tilfelle nok for å skape en ny look.

Her er det brukt Kabe-betongsparkel på veggen.

8.Belysning

Belysning er en veldig viktig faktor for å skape en hyggelig stemning i rommet. Belysningen i et rom er viktig for langt mer enn bare for å lyse opp. Riktig lys kan gi varme til et rom, gi illusjonen av at det ser større ut og bringe frem riktig farge i interiøret. Dersom man bruker en kombinasjon av ulike armaturer – bordlamper, gulvlamper, vegglamper, taklamper og lyskilder integrert i møbler – kan man skape ulike stemninger. Lamper som kan dimmes gir en behagelig og koselig stemning når kvelden kommer.

Her er det brukt Kabe-betongsparkel på veggen.

Ønsker du mer inspirasjon følg Richard Ribe på Instagram: @richardribe

Her er det brukt Kabe-betongsparkel på veggen.

Les også Kongen av campingplassen

Les også Slik forvandlet Nina Holst uteplassen

Publisert: