Leiligheten på Lund gikk en halv million over takst

\- Utypisk for dagens boligmarked, sier eiendomsmegleren.

Denne leiligheten på 50 m2 i Kirkegata 1C i Kristiansand ble solgt nesten en halv million over takst.
  • Christine Gulbrandsen
Publisert Publisert

– Den hadde rett og slett wow-effekten, sier eiendomsmegler Lasse Marcussen i Sørmegleren om salget av en leilighet i Lillemyrveien 14 på Lund i Kristiansand.

For nylig ble den 94 m2 store leiligheten solgt for 4.020.000 kroner, noe som var 540.000 kroner over takst. Tre budgivere var med på å presse prisen oppover.

Marcussen innrømmer at han er litt overrasket over at den gikk såpass høyt over takst. At det er litt atypisk for dagens boligmarked. Men han vil ikke være med på at prisantydningen var satt kunstig lavt.

– Nei, vi hadde ikke satt noen lokkepris ettersom leiligheten var priset klart over det som har vært gjengs pris for tilsvarende leiligheter i borettslaget. Som megler er jeg ikke nødvendigvis stolt av å selge høyt over prisantydning, da har man jo på en måte bommet på prisantagelsen i forkant, men det er klart å foretrekke at boligen går over takst enn under. Denne leiligheten traff imidlertid en stor kjøpsgruppe en jeg hadde beregnet og med riktig planløsning, god beliggenhet og høy standard, var dette en leilighet det ble stor kamp om, forklarer han.

Les også Hva skje om du taster feil bankkonto eller KID-nummer i banken?

Fullt på visning

At leiligheten var populær, merket de godt under visning. Da fløt gangen nærmest over av sko til potensielle boligkjøpere.

– Det kom så mange på visning at skoparene sto på rekke og rad først i gangen inne i leiligheten, så ut på trappesatsen i fellesgangen og så nedover trappen til naboen under, forteller megleren.

Ifølge Eiendom Norges boligprisstatistikk for februar, tar det i snitt 67 dager å selge bolig i Kristiansand. Det er ti dager lengre enn det gjorde i januar. Ellers i Vest-Agder tar det i snitt 86 dager, mens det tilsvarende tallet for Aust-Agder er 119 dager.

Men leiligheten i firemannsboligen på Lund ble solgt dagen etter visning.

Marcussen opplever at det er et relativt greit å selge boliger i sentrale eller populære strøk som for eksempel Lund, Gimlekollen, Søm og Randesund.

– Nyåret har begynt overraskende godt, særlig med tanke på hva som skjer i oljebransjen. Vi hadde trodd at det skulle være et tregere boligmarked nå, men foreløpig er det velfungerende. Men vi er fortsatt spent på hva som skjer fremover, sier han.

I går skrev Abito om en 17 kvadratmeter stor leilighet som gikk for 1,5 millioner.

Også meglerkompanjong Egil Horgen opplever at det er god trekk på boliger med høyere standard, og som ligger i sentrumsnære omåder.

Denne leiligheten på 50 m2 i Kirkegata 1C i Kristiansand ble solgt nesten en halv million over takst.

Nylig solgte han en leilighet i Kirkegata 1 C, der prisantydning var 2.290.000 kroner, men hvor salgsprisen endte på 2.750.000. Leiligheten er på 50 m2.

– Jeg må si at jeg ble overrasket over at den gikk 460.000 kr over takst. Det blir en relativt stiv kvadratmeterpris for en leilighet i en bygning fra 1919 uten garasje og heis. Men samtidig, det var flere interessenter og det ble en spennende budrunde, sier han og legger til at leiligheten er i god stand, slik at kjøper bare kan flytte rett inn.

– Dessuten ligger leiligheten svært sentralt og har en grei størrelse for mange kjøpergrupper, noe som også er med på å forklare hvorfor den var så populær, sier han.

Nøler mer med oppussingsobjekter

Horgen mener at dagens boligkjøpere er mer nølende til oppussingsprosjekter, og at det derfor tar lengre tid å selge boliger hvor man trenger å pusse opp endel.

– Da virker det som om kjøperne blir mer forsiktige.

Han får støtte av Inger Sædberg Birkenes, daglig leder i Meglerhuset Sædberg.

– Ja, vi ser at dagens unge kjøpere vil ha boliger som er strøkne, som de bare kan flytte rett inn i uten å løfte en finger, sier hun og fortsetter:

– Det virker som om de unge kjøperne ikke har samme ork til å sette i gang med oppussing, at de kanskje har lyst til å bruke tid, krefter og penger på noe helt annet.

Publisert
  1. Boligmarkedet
  2. Boligsalg
  3. Abito

Mest lest

  1. Budsjettsprekk for Bybanen til Fyllingsdalen

  2. Nyheter direkte

  3. Tidenes beste år for Spar Kjøp: – Vi har snudd alle steiner

  4. Butikksjefens bil truffet: – Priser meg lykkelig for at ingen ble skadet