Småbruk med falleferdig hus ble solgt for dobbel pris

Megleren er sjokkert over interessen fra hele 78 personer. Det var så lang kø på visning at de som kom sist måtte kjøre en runde før de fikk plass.

DOBBEL PRIS: Megleren vurderer huset som ikke beboelig, men mener eiendommen er attraktiv.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Eiendommen ble solgt for 5,3 millioner. Prisantydning var 2.490, i underkant av halvparten.

— Jeg har tydeligvis bommet på prisantydningen, men jeg har forhørt meg med veldig mange om pris. 5,3 millioner er vanvittig mye, for det vil komme kostnader med å rive huset og å sette opp en driftsbygning i tillegg, sier Kjersti Birkeland, eiendomsmegler i DNB Eiendom til aftenbladet.no.

— Det kom som et sjokk at det var så vanvittig mange som hadde interesse for dette, men fy søren så kjekt, sier megleren.

Uten boplikt

Det var Jærbladet som først omtalte saken fredag (krever innlogging).

Eiendommen, som ligger på Orre i Klepp kommune i Rogaland, er en landsbrukseiendom på rett over 25 mål. 20 av målene er dyrket og fem er tun. Eiendommen har derfor ikke odel, konsesjon eller boplikt.

— Det betyr at det er fritt frem for folk, og da går det for markedsverdi. Det går an å sette opp en driftsbygning, og det tiltaler mange. Det er nok på grunn av at det selges så få sånne eiendommer at verdien stiger, sier Birkeland.

Les også

Stylingbudsjett: 200 kroner. Sjekk hvordan vi fikset leiligheten før visning

— Ikke beboelig

Huset er imidlertid i så dårlig stand at det ikke ble tatt bilder innvendig til annonsen. På utsiden står det blant annet bilvrak som må fjernes, og det kreves en del rydding på tomta. Det finnes ikke andre bygninger enn boligen på eiendommen.

— Som takstmannen sa, er kledningen grei, men det er ganske nedsluppet inne. Det har vært lekkasje på kjøkkenet og lekkasje på badet. Det kreves renovering og kanskje delvis riving. Etter mitt syn er det ikke beboelig mer, sier Birkeland.

Selv var hun fortsatt høy fredag formiddag etter en heftig budrunde torsdag.

— Det var det jeg gjorde fra jeg stod opp til jeg gikk hjem den dagen. 10 personer var med i budrunden, og noen av dem sa at de ikke engang rakk å sende inn budskjema før det var kommet et nytt bud fra noen andre, sier hun.

Har du tips om lignende saker? Send oss en epost!

Les også

Disse forbeholdene bør du være skeptisk til i budrunde

78 mann på interesselisten

Også visningen, som var på tirsdag, gikk hett for seg.

— Det var så lang kø at de som kom sist valgte å kjøre en runde og komme tilbake igjen for å få plass. Etter visning var det 78 mann på interesselisten. Så mange har jeg aldri hatt før, sier Birkeland.

Hun forteller at det selges svært få tilsvarende eiendommer.

— Det skjer nesten ikke lenger. Det er kjekt at det i alle fall er noe som holder seg i dette kjedelige markedet, sier hun.

— Og selgeren ble fornøyd?

— Ja, jeg spurte om hun skulle ta seg en tur til Syden nå. Hun skulle i alle fall en tur på spa, sier Birkeland.

Mer om boligmarkedet:

Les også

Bare 16 nye boliger solgt i Stavanger i sommer

Les også

Disse forbeholdene anbefaler ekspertene at du holder deg langt unna

Les også

Mer press på foreldrene med nye boliglånsregler

Høyaktuelt:

Les også

På tide å plukke snegleegg: En brunsnegl kan legge 400 egg

Les også:

Publisert: