Hvem av disse fire har «Sørlandets mest ubrukelige kjøkken»?

Endelig kan vi avsløre hvem som har kommet til finalen! Her kan du se de fire finalistene som kjemper om å ha det mest ubrukelige kjøkkenet.

  • Line Raaen Osmundsen
Publisert: Publisert:

– Vi har sett gjennom massevis av søknader og bilder av ubrukelige, upraktiske og mindre fine kjøkken. Det var vanskelig å begrense seg til fire finalister, sier Silje Høivold Johnsen markedsansvarlig Strai kjøkken.

Juryen som har bestått av Cato Hersvik (produktsjef, Abito), Hanne Rom Havaas (politibetjent, Lyngdal lensmannskontor. Hanne står også bak instagramkontoen @hanneromhavaas med 142.000 følgere), Silje Høivold Johnsen (markedsansvarlig hos Strai kjøkken AS), Monica Lohnås Roland (daglig leder, Strai Kjøkken Kristiansand AS) og Jo-André Hagen (Proff Montasje), har likevel forsøkt å velge ut kandidater med varierte utgangspunkt, rom og muligheter.

– Nå er det opp til leserne å stemme fram den kandidaten de liker best, forklarer produktsjef i Abito, Cato Hersvik.

-Skapene er bare kaos, jeg får ingen orden i noen av dem.

Her er juryens fire utvalgte finalister:

Ragnhild Jones Abrahamsen (UBRUKELIG 1)

Kjøkkenet til Ragnhild og Lee Jones Abrahamsen og deres tre barn er fra 1975, hvilket byr på en del utfordringer i seg selv. Til tross malte fliser og linoleumsgolv preges rommet av et gjennomført trist design. I tillegg til et slitent ytre, gjør alderen på interiøret at ødelagte hengsler på skap er vanskelige å erstatte.

Kjøkkenviften lager godt med lyd, men har ingen funksjon lengre. Kjøkkenets største utfordring likevel plassmangel.

-Skapene er bare kaos, jeg får ingen orden i noen av dem.

– Kjøleskap er plassert i gangen, gryter og panner i kjellerboden. I tillegg er benker og skap en estetisk lidelse. Møtet med kjøkkenet er en dårlig start på dagen, forteller Ragnhild.

I tillegg til et upraktisk og trangt kjøkken til en familie på fem, hadde denne familien også sett på konkurransereglene der gode historier og kreativitet teller positivt. De har laget en tekst til «Imagine» og framført denne sammen på video.

Søknadsvideoen kan du se her:

Elisabeth Fosshaugen (UBRUKELIG 2)

Elisabeth og samboer Eivind Hansen Fosshaugen bor sammen i et hus fra 1880-tallet i Mandal. Da de kjøpte huset for 2,5 år siden visste det at de kjøpte et hus med behov for oppgradering. Kjøkkenet som er fra 80-tallet har en upraktisk og tungvint løsning med skapdører som ikke kan åpnes ordentlig uten at de støter borti noe annet. Det mangler også benkeplate på deler av kjøkkenet.

– Det verste med kjøkkenet mitt er at det er så gammelt og «velbrukt» at det er omtrent umulig å få det ordentlig rent. Vifta over komfyren er verst da det ikke går an å demontere den så jeg får vasket den skikkelig, og den fungerer nå så dårlig at jeg må lukke kjøkkendøra og sette opp vinduet hver gang jeg skal steke noe, forteller Elisabeth.

Egil Finsland (UBRUKELIG 3)

Kjøkken til Egil Finsland er 70-tallet. Kjøkkenet bærer preg av at det er gammelt. I tillegg til at det er lite funksjonelt, har det mye slitasje og fuktskader.

Kjøkkenviften synger på siste verset og virker bare når den har lyst. Etter at Egil satte inn oppvaskmaskin for noen år siden, forkludret det både skapinndelingen, og hele det elektriske anlegget. Han kan derfor ikke kan bruke flere elektriske ting samtidig på kjøkkenet.

– Mitt største problem er imidlertid at jeg fått meg en kjæreste som overhodet ikke har lyst til å flytte inn i dette huset med dette ubrukelige kjøkkenet, sier han.

Maria Vollen (UBRUKELIG 4)

Maria Vollen kjøpte sin første leilighet for to år siden, og har siden hun overtok pusset opp hele leiligheten med egne, oppsparte midler. Nå er det kun kjøkkenet som gjenstår. Men pengene som er igjen på konto, rekker foreløpig ikke til et nytt kjøkken.

Kjøkkenet har minimalt med benkeplass, og det går heller ikke an å få noe system i skapene. Flere av hyllene er ødelagte, og skuffene er trege. For å få nok benkeplass bruker Maria en defekt vaskemaskin som kjøkkenbenk.

– Jeg er lei av å vaske opp, og skulle gjerne hatt oppvaskmaskin. Og så savner jeg veldig en kjøkkenvifte. Når jeg først lager mat, begynner røykvarsleren å ule, og alt blir fullt av fett.

Slik stemmer du

Du stemmer fram din favoritt ved å sende sms til 03811. Skriv «UBRUKELIG 1» dersom du stemmer på kandidat nummer 1. Ønsker du å stemme på et annet kjøkken skriver du inn UBRUKELIG etterfulgt av nummer. Numrene finner du i listen.

Vi godkjenner bare en stemme fra hver mobil. Det koster 2,- per stemme. Husk mellomrom mellom UBRUKELIG og nummeret på kjøkkenkandidaten.

Du kan stemme til og med søndag 26. februar.

Disse kan du stemme på

- Ragnhild Jones Abrahamsen: UBRUKELIG 1

- Elisabeth Fosshaugen: UBRUKELIG 2

- Egil Finsland: UBRUKELIG 3

- Maria Vollen: UBRUKELIG 4

Publisert: