Naturen + julen = sant

Det trenger nemlig ikke være så altfor avansert og pynte litt til jul, og, og det trenger heller ikke koste en formue.

  • Hilde Cecilie Eggen
Publisert: Publisert:

Den er rett rundt hjørnet ... julen, som innebærer så mangt. En av de koseligste tingene julen fører med seg er pynting.
Både utendørs og innendørs pynter vi opp. Jeg slår et ekstra slag for å bruke naturmaterialer.

Kom deg ut i naturen og sank inn nå. Og du trenger ikke gå milevis for å finne verken granbar, furutopper, mose eller kvister. Som regel finnes det ett eller annet som kan brukes rett utenfor døra di.
Alt kan brukes, det gjelder bare å finne en måte og sette det sammen på.

Her er noen tips til hva du kan bruke naturmaterialer til:

Slik lager du flotte stilleben

KRANS

En halmring får du hos de fleste blomsterbutikker og hagesentre. Denne er ett ypperlig utgangspunkt for en fin dørkrans eller adventskrans med lys innendørs om du vil det.
Med ståltråd tvinner du lagvis granbar og furu rundt hele halmkransen. Er du i det ekstra kreative hjørnet kjøper du noen blomster som du dytter innimellom det grønne.

Hvordan påvirker grønne planter hjemmet ditt?

SMÅ DEKORASJONER

Svibler, Amaryllis og juleroser hører julen til. Disse kan du bruke på trappa, i små krukker, til festbordet, eller på ett fat. Med mose blir de ekstra dekorative. Du pakker enkelt inn blomstene med mose og fester dette med å surre ståltråd, myrtetråd/blomstertråd eller hyssing om du vil rundt hele blomsten. Deretter kan plasserer du dem der du vil.

Slik innreder du med gamle ting eller gjenbruk

PYNT OPP I KRUKKER OG VASER

Det er fortsatt populært og finne små juletrær, helst med røtter på. Men med eller uten røtter kan du sette disse i vaser og krukker. Det samme kan du gjøre med greiner. Plasser gjerne greiner i store vaser og dekorer med vinterpynt eller lys.
For deg med liten plass er dette en ypperlig måte og dekorere på!
Alt som lages selv blir personlig og særegent.
Og det gjør ingenting om det ikke blir perfekt, sjarm blir det uansett.
God førjulstid!

Publisert: