Da Kristin og familien kjøpte huset på 270 kvadrat var det gule vegger og umoderne preg fra 80-tallet: – Jeg så store muligheter her

Å ta fatt på et 270 kvadratmeters gammel og umoderne enebolig på Hellemyr fra 80-tallet, er ikke en jobb for alle. Men for familien Grønås har det blitt et givende livsprosjekt.

Kristin Grønås er fornøyd med oppussinga av eneboligen på Hellemyr, men innrømmer at det alltid vil være noe hun ønsker å forandre på. – Vi er veldig fornøyde, men når man blir inspirert gjennom Instagram får man alltid nye ideer, sier den populære instagrammeren. Foto: Sondre Transeth

 • Damares Stenbak
Publisert Publisert

– Første gang vi så huset tenkte jeg: «Nei, dette blir for mye å gjøre. Orker vi ta fatt på dette?», mimrer Kristin Grønås og humrer.

Da familien på fem flyttet fra Stavanger til en tommansbolig ved Tjuvhelleren på Hellemyr i år 2000, hadde de en drøm om å finne seg en enebolig med naturvennlig utsikt og større plass til barna.

Kristin og ektemannen var lenge på utkikk etter det perfekte hjemmet.

Da ekteparet i 2015 kom over eneboligen med eget badebasseng, utehus, hybel og tre store etasjer med rikelig plass, var ikke familien Grønås i tvil: Endelig hadde de funnet drømmeboligen, ved Breimyrkollen på Hellemyr.

Les også

Tilbake til barndomshjemmet

Barndomshjemmet fikk et nytt liv da Marielle Heia Gundersen og samboeren Ehsan Khanghahi overtok.

Røyklukt og umoderne

Eneboligen på fra 1983 hadde gule vegger i flere rom, umoderne parkettgolv, og røyklukta fra tidligere eiere satt ennå fast i veggene. Til tross for dette mente ektemannen Tomas at boligen hadde et stort potensial, selv om det krevde tid og kapital å pusse opp.

Hovedsoverommeret til Kristin og Tomas. De fleste rommene i eneboligen er malt i sort, hvitt eller grått. For å gi en kontrast er det blitt valgt lyse, duse farger i interiøret. Foto: Sondre Transeth

– Stua var gul. Resten av boligen hadde gammel og umoderne vegger og golv, derfor ville vi gjøre om hele huset, sier Kristin og fortsetter:

– Man så tydelig at huset bar preg av 80-tallet og dette klarte vi heldigvis å fjerne. Da vi dro på andre visninga klarte mannen min å overbeviste meg og sa at vi skulle få til å pusse opp alt. Gjøre det ordentlig og ta alle rom, fra tak til golv. Da så jeg store muligheter her og vi slo til, fortsetter hun smilende.

Det er ikke lenge siden dette toalettet ble pusset opp, men etter å ha fått ny inspirasjon fra Instagram vurderer Kristin å gjøre om dette rommet på nytt. Foto: Sondre Transeth

Kristin påpeker at hun ikke angrer på kjøpet av den gamle og umoderne eneboligen for snart fire år siden. Siden familien startet med oppussing av huset høsten 2015, har det blitt lagt nytt golv, tak og lister i alle rom.

Ekteparet Grønås har lagt nytt golv, og malt lister og vegger i alle rom helt selv. I stua har Kristin valgt matte farger i interiør og møbler for å stå i stil med veggene. Foto: Sondre Transeth

I tillegg har ekteparet malt det meste selv, men har fått profesjonell hjelp til å male nytt tak på kjøkkenet og i stua. I sommer ble det satt opp et nytt gjerde og det ble blåst nytt liv i terrassen med hvit maling.

– Det har vært et stort prosjekt, men vi ville gjøre det meste helt selv for å føle eierskap, sier hun.

Les også

Paret bygde hus på toppen av en kolle: – Utsikten er uten tvil husets smykke

Malene og Per Christian Foss gjorde det ikke lett for seg selv eller arkitekten da de valgte å bygge hus på toppen av…

Livsprosjekt

Det er fortsatt en del som gjenstår før de kan si seg ferdig, og nå står kjøkkenet for tur.

– Kjøkkenskapene var også fra 80-tallet, men de skal vi endre. I stedet å skifte ut nye fronter fant vi ut at det er rimeligere å spraye dem svarte, forteller hun.

Kristin innrømmer at det alltid er noe hun ønsker å forbedre og ser boligen på 270 kvadrat som et slags livsprosjekt.

 1. I spisestua er det valgt et lysere uttrykk. Foto: Sondre Transeth

 2. Lyse lekre detaljer i spisestua med mørke bilder, planter og interiør som bryter opp. Foto: Sondre Transeth

– Vi hadde en drøm å få enebolig for å ha god plass til barna. Og det gjorde det ikke mindre attraktiv at det var basseng, utestue og hybel. Noe vi følte vi bare måtte ha, men det er alltid noe man vil forbedre for å følge med i tiden, ler hun og legger til:

– Jeg skal male peisen. Den er jeg ikke helt fornøyd med, og den kan friskes opp med en ny hvit farge til hyggelige vinterkvelder. Rekkverket, trappa og badet vil jeg også ta fatt på etter hvert. Vi er veldig fornøyde, men når man blir inspirert gjennom Instagram får man alltid nye ideer, smiler Grønås.

Kristin er opptatt av detaljer. Selv om hun er fornøyd med innredninga, ønsker hun å friske opp fargen på peisen med et nytt strøk med maling. Foto: Sondre Transeth

Kristin Grønås er flittig bruker av Instagram. Selv inspirerer hun sine 223.000 følgere på Instagramkontoen @kristingronas, med daglige interiøroppdateringer.

Stua er smakfullt innredet. Foto: Sondre Transeth

Les også

– Mange setter spørsmålstegn ved å være flyvertinne og bo så fint

Oda Herlofsen (26) sparte opp 10.000 kroner hver måned i to år for å få råd til drømmeboligen.

Bruker farger etter årstider

Hun klarer ikke sette fingeren på grunnen til at hun har fått en så pass stor følgeskare på sosiale medier, men tror kanskje det kan være fordi hun ikke er redd for å bruke farger i hjemmet.

– Folk liker at jeg tør å bruke farger og måten jeg får fram interiøret på. Det ser man på hele profilen min. Det gjør også at jeg forandrer mye i hjemmet, noe som gjør mannen min kanskje blir litt oppgitt, humrer hun.

Når Kristin først skal endre interiøret etter årstid, gir hun en helhet i både puter, pledd og pynt. Favorittinteriøret fra Cooee-design står alltid framme til pynt på bordet. Foto: Sondre Transeth

Kristin forandrer alltid fargene på puter og pledd i stua etter årstid: Når det blomstrer i hagen rundt vår- og sommerstid, trekker hun fram lys rosa og duse farger. Men når det legger seg et fargerikt teppe på høsten, eller når snøen laver ned på vinteren, er det jordfarger som gjelder.

Som en rød tråd i hele eneboligen har hun grå, svarte og hvite vegger i alle rom, men har valgt å ha én vegg på kjøkkenet i en lysere rosafarge for å gi en harmonisk og lun stemning. Noe hun ofte får komplimenter for når venner og familie er på besøk.

Den ene delen av kjøkkenet er lyst, og den ene veggen har en dus rosafarge for å gi en avslappende atmosfære når familien samles rundt middagsbordet etter travle arbeidsdager. Foto: Sondre Transeth

– Med to gutter i hus er jeg opptatt å få et trivelig hjem. Og at folk skal føle seg avslappet når de er her. Det har alltid vært visjonen min.

Når Grønås skal gjøre det ekstra koselig, når det ventes fint besøk, går hun alltid for friske blomster som roser eller tulipaner, og dekker hele spisestua med levende lys. Langbordet i stua blir pyntet med kvister, tørkede blomster og serviettene matcher pynten på bordet.

Spisestua er ofte et samlingspunkt, hvor det holder til et langbord og stort vindu med utsikt utover byen. Foto: Sondre Transeth

Kristin påpeker at hun gjerne trekker inn både dyre og billige løsninger, som gir en eksklusiv følelse.

– Man trenger ikke blakke seg for å få det fint hjemme, og det ønsker jeg å få fram til følgerne mine også. Nå som vi skal pusse opp kjøkkenet skulle vi egentlig skifte ut kjøkkenskapene, men alternativet blir å spraylakkere dem svarte. Det gir et eksulsivt uttrykk uten å koste skjorta, råder hun.

I ganga har også rosa detaljer sneket seg inn. Foto: Sondre Transeth

Les også

– Jeg trenger ikke farger

Tina og Steffen har gjort 50-tallsboligen både personlig og moderne. Man kommer langt med kreative ideer og noen strøk…

Kobler av ved bassengkanten

Kristin legger ikke skjul på at det ligger en del arbeid bak å ha en stor Instagramkonto, spesielt når det skal balanseres med familieliv og jobben som assistent ved operasjonsavdelingen på Sørlandet sykehus.

Kristin Grønås står bak den populære Instagramkontoen @kristingronas, som har over 223.000 følgere. – Jeg har alltid vært glad i interiør, men det ble noe mer etter at vi fant vår boligdrøm på Hellemyr. Foto: Sondre Transeth

Nå som det snart er vårjevndøgn og sola står høyt på himmelen, foretrekker Kristin å sitte ute på verandaen og lese ei god bok eller gå en lengre tur i lysløypa i nærområdet, for å koble av. Når det er varmere i lufta foretrekker hun å ta seg en god svømmetur i bassenget.

– Det var et stort pluss at det var et basseng her da vi kjøpte. Det er så deilig å kunne hive seg uti etter en lang dag på jobb, sier sørlendingen.

Eneboligen på 270 kvadratermeter har tre etasjer med flere soverom, to bad, garasje, hybel, plen, utestue, stor terrasse og badebasseng. Store deler av oppussinga ble ferdigstilt i 2015. Foto: Sondre Transeth

Og bassenget skal snart forberedes til å tas i bruk når temperaturen stiger ytterligere. Grillen tennes og nære relasjoner inviteres over: Da hører man latter og lyden av vannet som plasker fra gutta som leker i bassenget.

– Det er deilig å kunne nyte tilværelsen i utestua når de andre er i bassenget. Vi trenger faktisk ikke dra på badestranda særlig mye, og føler oss utrolig heldige med alt vi har her, avslutter Kristin Grønås smilende.

Publisert

Mest lest

 1. Dette synet møtte Rune da han løftet overmadrassen på hotellet i Bergen

 2. Nyheter direkte

 3. 36 døde. Dette er menneskene bak tallet.

 4. Debatt: – Hvor mye husker du egentlig fra før du var åtte?

 1. Oppussing
 2. Bolig
 3. Hellemyr
 4. Møbler
 5. Design