Hvordan skape stil i en leid leilighet?

Lene Bjørkhaug synes det var utfordrende å skape et lunt og hyggelig hjem i den hvitmalte, leide leiligheten på Justneshalvøya. Se resultatet!

  • Kari Byklum
Publisert: Publisert:

-Så lenge vi bare leier, er det begrenset hva man kan gjøre. Men jeg har forsøkt å sette vårt personlige preg på leiligheten, selv om det føltes stort og tomt da vi flyttet inn, sier Lene Bjørkhaug.

810_1655

For et drøyt år siden tok 36-åringen med seg sin danske mann, Nikolaj Rosenvinge, og døtrene Josefine (4) og Sara Cecilie (7) og flyttet hjem til Norge. Barna er født i Danmark og snakket selvsagt dansk. Selv hadde Lene bodd der siden studietiden. Overgangen var stor for alle fire. Ikke bare det å komme til et nytt land, men også å flytte fra et eget, gammelt hus med franske dører, stor hage og uthus til en hvitmalt og minimalistisk leilighet på en flate.

Norsk oppvekst

-Vi hadde det supert i Danmark, og jeg må innrømme at jeg savner huset. Men jeg har så gode minner fra min egen barndom i Norge, med nærhet til natur, fjell og skog, og ønsket at mine egne barn også skulle få oppleve det.

810_1655

Hennes danske mann har funnet seg godt til rette i sitt nye hjemland, og barna har gått fra dansk til å snakke flytende sørlandsk på kort tid. Selv trives Lene i ny jobb i Color Line, og med tiden blir det kanskje et eget hus i Kristiansand også. Men nå er det dette som gjelder – hverdagen på Justneshalvøya i leid leilighet. Og den interiørbevisste dama har sannelig klart å gjøre det hvitmalte skallet både koselig og personlig.

-Jeg er glad i god design og godt håndverk, og så synes jeg det er hyggelig å innrede med fargerike detaljer. Det skaper fin kontrast når basen er ensfarget og lys.

Realiserte drømmen

Lenes interiørinteresse har vokst fram etter hvert, og for noen år siden begynt hun å sysle med tanken om å åpne egen butikk. I fjor realiserte hun drømmen i form av nettbutikken Nordecor, som er en hobby hun har ved siden av økonomijobben hos fergerederiet. Mange av godbitene hun selger, har kommet både sjøveien og luftveien over Skagerrak.

-Det er gøy med ting som kanskje ikke er så kjent i Norge fra før, og mange synes det er moro med noe nytt, sier hun.

Skaper stemning

Og de støvete og gode fargene er gjennomgående i hele hjemmet. På pynt og tepper og puter. For Lene er det nettopp disse fargedryppene som gjør et hjem til et hjem.

-Jeg ønsker et hjem som ikke er for svart og hvitt, det blir fort upersonlig og kaldt. Og selv om de fleste møblene er stramme i stilen, er det også hyggelig å innrede med litt loppefunn. Det hadde vi riktignok mye mer av i Danmark, så det kommer nok sikkert inn litt mer av det her også etter hvert, smiler hun.

Her kan du være med inn i flere lekre hjem:

Les også Boligstylistens hjem

Les også 350 kvm boltreplass

Men i hverdagen er det begrenset med tid til å lete etter bruktskatter, for som i de fleste barnefamilier er det sjelden mye tid til overs. Nettbutikken drives på kveldstid, og om dagen er det økonomijobben som gjelder. Og så skal barna bringes hit og dit, ei på skole og ei i barnehage. Heldigvis har barna fått gode venner i nabolaget, og beliggenheten var noe av det viktigste for paret da de tok med seg flyttelasset nordover.

For mer inspirasjon, følg oss på Facebook ogInstagram

-Vi ønsket å flytte til et barnevennlig område, og jeg må si jeg er imponert over hva de har fått til her. Det er lekeplasser, fotballbaner, turområder, trollskog og badeplasser rett i nærheten, sier Lene Bjørkhaug.

Se mer av Lenes hjem på instagram: Nor\_decor

Lyst til å lese enda flere boligsaker?

Les også Høyt under taket på Eiganes

Les også Slik ble leiligheten stylet før visning

Publisert: