- Jeg synes 50/50 livet er helt topp

Etter at han fikk kjæreste i Kristiansand har Frank Brunner (45) nesten gjort sørlending av seg igjen.

  • Line Raaen Osmundsen
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

— Meningen er at jeg skal være i Kristiansand den uken jeg ikke har barna, men det er jo alltid noe som skjer, så i det siste har jeg ikke vært her hver eneste uke, sier Frank Brunner.

Han viser vei inn i sitt nye tilholdssted i Kristiansand. I Posebyen, nærmere bestemt Gyldenløvesgate, har kunstneren fra Høvåg funnet sin plass hvor han tilbringer mye tid når han er på Sørlandet.

KLASSIKER: Kunstneren er opptatt av interiør og design, og har innredet atelieret sitt med flere designklassikere. Den sorte sofagruppen LC 2 er en kjent klassiker av arkitekten Le Corbusier.

— Jeg bor jo hos kjæresten når jeg er her, men jeg har innredet dette atelieret slik at det er litt mer enn bare et sted jeg arbeider, sier han. Blir fort lei farger:

Les også

Camilla har klart kunststykket å gjøre et sort/hvitt hjem både personlig, varmt og stilrent

Falt pladask

Det er snart ett år siden han kom over det ledige lokalet midt i Kvadraturen.

Han hadde tittet rundt en stund, men falt pladask da han så lokalet til det tidligere bilverkstedet Vinjes Auto.

— Det så ikke ut her da jeg overtok, men jeg så potensial, og med en real oppussing synes jeg det har blitt veldig bra, sier Brunner.I det 150 kvadratmeter store lokalet henger hans egen kunst både høyt og lavt på veggene.

Designmøbler, bruktkupp og grønne planter utgjør en god interiørmiks.

— Jeg er ganske opptatt av interiør og liker godt å lete på nettet etter artige ting. Slik som denne lampEN her, sier han og sikter til den store palmen i messing som han kom over på Finn for noen år siden.

— Jeg bruker å si den er en miks av James Bond og danskebåten. Det er nok ikke alle som er like begeistret som meg, men jeg synes den er dødskul. Faktisk finnes den samme lampa i Det hvite hus, forteller han.

SPISEPLASS: Rundt spisebordet har kunstneren plass til mange gjester.
KOMFORTABELT: Kunstneren har innredet atelieret sitt med både kjøkken, spisestue og TV-krok
MESSING: Frank Brunner er spesielt glad i messing, og har flere interiørdetaljer i messing

I atelieret til Brunner er det høyt under taket. Her henger bilder som han jobber med. Noen er så vidt påbegynt, andre er nesten ferdige.Kunstneren holder som regel alltid på med flere bilder samtidig.

— Jeg må ha det høyt under taket, minst tre meter, slik at jeg ikke trenger å sitte på knærne når jeg maler på de største bildene mine, forklarer han.

Bor mindre, deler mer:

Les også

- For meg er dette helt perfekt. Midt i byen, med masse fasiliteter, og store fellesområder

Jobber hjemme

Frank Brunner har bostedsadresse i Parkveien i Oslo. Der bor han annen hver uke sammen med sine to sønner August (10) og Frans (8).

GRØNT: - Bakgården er et veldig behagelig sted å være. Det er så stille og fredelig her.
ENDRING: Slik så bakgården ut før.
BAKGÅRD: Idylliske sitteplasser.

— Jeg og mammaen til guttene samarbeider bra og bor i nærheten av hverandre, så jeg synes 50/50-livet er helt topp.I Oslo har kunstneren atelieret sitt hjemme i leiligheten. Det blir i følge han selv en helt annerledes måte å jobbe på når man jobber hjemmefra.

— Det blir oftere til at man gjør andre ting, som å sette på en vaskemaskin eller andre huslige ting. Derfor er det så godt at jeg har fått mitt eget sted også på Sørlandet, sier han og fortsetter:

— Når jeg er i Kristiansand jobber jeg som regel lange dager. Jeg ønsket at atelieret mitt skulle være et sted hvor det også er rom for avslapping, og ikke minst å få litt besøk.

Derfor har han innredet med både bad, kjøkken, spisestue og en liten stuekrok.

— Sånn sett har jeg egentlig alt her, men siden det er et næringslokale, så kan jeg ikke bo her, sier han.

Brunner har forsøkt å beholde de gamle og rustikke veggene der han har kunnet. Men for enkelhets skyld når han skal henge opp bilder, har veggene i hovedrommet blitt kledd på nytt. Gulvet i mur har han ikke gjort annet med enn å legge epoxy over for en blankere finish.

Måtte ha inn farger:

Les også

- Jeg er litt allergisk mot fargen eggehvit

VINKJELLER: Brunner nede i den gamle smøregraven.

Smøregrav ble vinkjellerTil og med den gamle smøregraven fra bilverkstedet har han beholdt og bygget om til en liten vinkjeller.

— Jeg synes det ble en kul effekt i gulvet, og et gøy sted for oppbevaring av vin smiler han.

KAFFEMAKER: Det har både vært bilverksted og kaffebrenneri i lokalet til Frank Brunner. - Derfor måtte jeg investere i en skikkelig kaffemaskin så jeg har noe godt å servere gjestene når jeg får besøk.
KUNST: Frank Brunner tilbringer mange timer i atelieret sitt hver eneste dag når han er på Sørlandet.

I tillegg til at det tidligere har vært et bilverksted i lokalet Brunner nå eier, har det også vært et gammelt kaffebrenneri i bygget.— Så da vi pusset opp her dukket det opp litt gamle ting fra brenneriet som jeg har forsøkt å ta med i innredningen, sier han, og sikter blant annet til deler fra en stor, gammel kaffekvern som har fått plass på veggen i spisestuen.

Mange rynket på nesen da hun valgte svart interiør:

Les også

- Jeg har nok litt maskulin stil

Bakgård

45-åringen legger ikke skjul på at det ofte blir lange dager i atelieret i Posebyen. Derfor var et bad med badekar et must da han pusset opp.

ARBEID: - Jeg bor jo hos kjæresten når jeg er her, men jeg har innredet dette atelieret slik at det er litt mer enn bare et sted jeg arbeider.

— Tro det eller ei, men badekaret er ofte i bruk. Når jeg jobber mye, så synes jeg det er deilig å koble av innimellom. Da er det perfekt med et bad.Men det er likevel bakgården Frank Brunner er aller mest fornøyd med. Bakgården bestod nemlig bare av en vedbod og masse ugress før 45-åringen tok tak.

PAUSE: - Når jeg jobber mye, så synes jeg det er deilig å koble av innimellom. Da er det perfekt med et bad.

— Her kan jeg love deg vi har gjort en stor jobb, og jeg kan ikke tenke meg noe bedre sted å slappe av. Det er utrolig godt å kunne gå ut her og bare trekke litt frisk luft når jeg jobber, sier han, og tar oss med ut i den lille bakgården som han har innredet slik at den kan brukes til avslapping, så vel som å huse gjester når han får besøk.- Den har ikke blitt brukt så mye til festligheter enda, men det kommer, sier han.

NB! Har du lyst til å se hvordan Frank Brunner bor i Oslo? Da bør du få med deg Bolig-tv på abito.no

Publisert: