- Jeg er litt allergisk mot fargen eggehvit

Da Nina ville gjøre den egghvite leiligheten mer fresh og moderne, måtte det farger til. Som en mintgrønn stue, for eksempel.

SKANDINAVISK STIL: For Nina kom interiørinteressen i midten av 20-årene. Den nye leiligheten sin har hun innredet i en lys, skandinavisk still med duse pasteller.
  • Line Raaen Osmundsen
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

— Det var egentlig veldig tilfeldig at det ble akkurat her jeg skulle ende opp. Jeg visste bare at jeg ville bo nærme byen, sier Nina Barkenes (38).

Hun og en venninne var ute og spiste, og siden Barkenes nettopp hadde begynt å kikke etter et nytt sted å bo, begynte de å sjekke finn.no over kveldens visninger.

— Da vi fant ut at det var visning på denne leiligheten noen timer senere, bestemte jeg meg for å gå på visningen, sier hun.

Og 38-åringen skulle ikke mer enn å titte innom før hun kjente på følelsen av at dette var et sted hun kunne tenke seg å bo.

Kunne du gjort det samme?

Les også

De bygde huset rundt EN lampe

Falt for uteplassen

Vi befinner oss på Grim i Kristiansand. I en femmannsbolig har Barkenes funnet sitt drømmested. Det var ikke helt planlagt, det kjøpet hun gjorde en novemberdag i fjor, men det var basert på en god magefølelse. Ikke minst oppfyller det alle behovene hennes, og mer til.

VIRKER STØRRE: Begrenset antall med møbler og enkle fargevalg får stua til å virke større enn den egentlig er.
GJORDE LITE: Kjøkkenet var nesten helt nyoppusset da Nina flyttet inn. Det eneste hun trengte å gjøre var å male over de eggehvite veggene og tapetsere en vegg.

— Jeg falt for hagen og uteplassen med en gang jeg kom inn her. Jeg hadde ikke trodd jeg kunne få en så fin uteplass når jeg ville kjøpe leilighet så nær byen, sier Nina.Da hun overtok leiligheten i begynnelsen av februar, var det første hun gjorde å gå til innkjøp av maling og maleutstyr. Leiligheten var nemlig ikke malt i favorittfargen.

Les også

Under plastkledning, husmorvinduer og billig parkettgulv kom over hundre år gamle originale skatter til syne

— Jeg er litt allergisk mot fargen eggehvit. Jeg synes den er litt for gul og kjedelig. Så det måtte jeg gjøre noe med, sier Nina.

Hun så fort potensial til å friske opp leiligheten med litt andre farger.

— Jeg er veldig glad i lyse, duse farger, så jeg fant en fargepalett som gjør at alle rommene henger mer sammen, sier hun. Den lyse mintgrønne fargen i stua hadde hun blitt så glad i der hun bodde før, mens den rosa og den gråblå fargen hun har malt de to soverommene i, er nye favoritter.

— Det var faktisk ikke sånn at jeg måtte prøve meg frem heller. Jeg fant riktige farger på første forsøk, ler Nina.

Pusset opp selv

38-åringen sto selv for all oppussingen av leiligheten før hun flyttet inn. Selv om hun koste seg med å pusse opp, hendte det noen ganger i bilen på vei hjem til Søgne at hun funderte på hva i alle dager hun hadde gjort da hun valgte å kjøpe en gammel leilighet i et gammelt hus fra 30-tallet.

— Jeg fikk litt sånn «hjelp-hva-har -jeg-gjort-følelse». Jeg bodde jo tross alt i en tomannsbolig som var bygd for bare få år siden, sier hun.

GRØNT: Nina er glad i grønne planter og har plassert dem i stort sett alle rom. Her fra gjesterommet og øvingsrommet, som er malt i en dus rosa farge.
EKSTRA SOVEROM: Nina har ofte besøk av familien fra Østlandet. Da er det fint med et ekstra soverom. - Det er faktisk også et pluss med denne leiligheten her. Jeg hadde ikke noe ekstra soverom der jeg bodde før, sier hun.

Men oppussingen viste seg etter hvert å være ganske gøy. Og hun ble mer og mer glad i sin nye leilighet.— Jeg jobber med musikk, noe som kan føles litt abstrakt innimellom. Den daglige øvingen gir ikke nødvendigvis synlige, eller helst hørbare, resultater med en gang, og da er det ekstra fint å se den umiddelbare forvandlingen et strøk maling kan gjøre.

38-åringen som er oppvokst på Rælingen like utenfor Lillestrøm, flyttet til Kristiansand for ti år siden nettopp på grunn av musikken. Etter seks år på musikkhøyskolen i Oslo fikk hun seg fast jobb i Kristiansand Symfoniorkester (KSO), der hun spiller fløyte.

— Og nå er det jo rene luksusen når jeg kan gå eller sykle til jobben i Kilden.

Vi garanterer at du kommer til å få det mer ryddig hjemme om du følger denne listen:

Les også

Ti ting det er på tide å bli kvitt

Gleder seg til hagearbeid

I KSO er det stort sett øvelser på dagtid, men med Sound of Music på programmet blir det for det meste kveldsjobbing til midten av juni. Det betyr at Nina har god tid til å stelle i stand hagen og uteplassen.

Hun har nemlig klødd i fingrene etter å komme i gang med hagen helt siden hun flyttet inn. Og planene er klare.

MØRKT: Sitt eget soverom ønsket Nina å male i en mørkere farge.

— Jeg leser hagemagasiner for harde livet om dagen, og er klar til å gå i gang nå, sier hun.Det første 38-åringen har planer om å gjøre, er å så ny gressplen.

— Det sto ei sandkasse på plenen tidligere som har satt sine spor, så detvil jeg prøve åfå litt orden på igjen. Jeg har alltid drømt om en liten grønn gressflekk, og nå har jeg det!

I dette hjemmet kan alle syv være sammen uten å gå oppå hverandre:

Les også

Huset som favner den nye storfamilien

Vært innom flere stiler

Bolig, interiør og hage har interessert Nina siden tidlig i 20-årene. I likhet med veldig mange andre har også Ninas stil forandret seg med årene.

— Jeg har vært borti det meste, og hadde sikkelig «hang up» på shabby chic en periode, sier hun og ler. Men så ble hun lei av alt det hvite, og begynte å prøve seg fram med mer farger.

At den lyse, skandinaviske stilen hun har i dag kommer til å følge henne i mange år fremover, har hun mer tro på.

— Jeg elsker å flytte rundt på ting i leiligheten, og jeg blir ofte inspirert av fine bilder og boligmagasiner hvor jeg blar meg fra den ene reportasjen til den andre. Det har blitt noen utskiftninger i årenes løp, og derfor har jeg nåforsøkt å innrede slik at det ikke er behov for de store utskeielsene.

PUTEDILLA: - Jeg må innrømme at jeg har litt putedilla. Putene i sofaen byttes ut titt og ofte.

Det er ikke vanskelig å skjønne at Nina føler seg vel tilpass i sin nye leilighet på Grim. Den oser nemlig av hygge. De stramme møblene, og det duse, men fargerike interiøret tilfører leiligheten en god lunhet.— Med årene har jeg funnet ut at hvis man velger noen gode basismøbler, så kan du lett skifte ut tilbehøret og få et helt annet uttrykk. Så da jeg kjøpte leiligheten, flyttet jeg med meg stort sett alle møblene mine fra boligen jeg flyttet fra.

UTEPLASS: Den store uteplassen er kanskje det 38-åringen er aller mest glad for med sin nye leilighet. - Jeg trodde faktisk ikke det var mulig å få en bynær leilighet med så stor uteplass til en overkommelig pris, sier hun.
SOMMER: - Jeg gleder meg veldig til å tilbringe mange fine timer utendørs denne sommeren.

Har du lyst til å se flere vakre hjem? Da anbefaler vi disse:

Les også

- Jeg husker jeg tenkte, er alt ødelagt nå?

Les også

De opphevet skillet mellom ute og inne

Les også

På baksiden skjuler det seg et tilbygg utenom det vanlige

Les også

Dette er sannsynligvis Bergens minste hus

Les også

Et lite stykke England

Les også

Boligen er 32 meter lang

Og her er noen for deg som har lyst til å se noen vakre hytter:

Les også

Slik tok han naturen inn i hytta

Les også

Arkitektens grep førte familien nærmere hverandre

Lyst på litt inspirasjon? Følg oss på instagram: @boligoghjem

Publisert: