Fjellhyttene har steget med seks prosent i pris siste år

— Nå ser det ut til at markedet har bedret seg, sier meglertopp.

HYTTEDRØMMEN LEVER: Visste du at tall fra Statistisk sentralbyråd viser at de som har studert lengst bruker mest tid i skiløypene? 24 prosent av dem med grunnskoleutdanning gikk på ski i 2013, mens andelen er hele 66 prosent blant dem med lang høyskole- eller universitetsutdanning.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Snittprisen for en fjellhytte er nå på 1,6 millioner kroner. Det viser ferske tall fra Eiendom Norge, som ble lagt frem torsdag morgen.

Prisene har steget med seks prosent. Det er også flere hytter som ble solgt enn året før, skriver Eiendom Norge i pressemeldingen:

«Interessen for fritidsboliger på fjellet er sterkt stigende og fra februar 2015 til januar 2016 ble det solgt 3058 fjellhytter i Norge – en økning på ni prosent fra året før.»

Administrerende direktør i Eiendom Norge, Christian Dreyer, sier i pressemeldingen at fritidsboligmarkedet på fjellet har hatt en flat prisutvikling siste år.

FØLGER MED PÅ PRISENE: Administrerende direktør i Eiendom Norge, Christian V. Dreyer.

— Men nå ser det ut til at markedet har bedret seg både når det gjelder prisutvikling og antall omsetninger.

Det er forskjell på prisutviklingen mellom hytter ved langrennsløyper og hytter ved alpinanlegg: sistnevnte type økte med 7,3 prosent, mens «langgrennshyttene» steg med 5,3 prosent.

Les også

Hva koster egentlig hytta deg? Sjekk her

Ingen fare for priseksplosjon

Men det er

Les også

ifølge ekspert i Prognosesenteret, Bjørn Erik Øye, ingen fare for en priseksplosjon i hyttemarkedet.

— Antallet som planlegger kjøp av hytte økte fra 60.000 til 90.000 i løpet av et halvår i fjor. Heldigvis fungerer ikke hyttemarkedet som boligmarkedet, så det er ikke fare for en priseksplosjon. Det skyldes blant annet mengden av tomter og at det er god plass. Det er flere aktører inne også, sa

Les også

han til oss forrige uke.

Tallene fra Eiendom Norge viser at det er kommunene Trysil, Ringsaker Krødsherad og Sigdal som topper statistikken over flest omsetninger, mens de høyeste medianprisene finner man i kommunene Øyer, Hol, Bykle, Øystre Slidre og Sirdal.

Sjekk kvadratmeterprisen i din by eller bydel:

Les også

Her er det de høyeste boligprisene i Norge nå

Sliter ikke i Rogaland

Rogaland er det fylket som har fått merke nedgangen i oljebransjen mest. Det er også i Stavanger-området boligprisene har negativt utvikling, i fjor sank boligprisene med 5,3 prosent.

Likevel, på hyttemarkedet merker de lite til økt arbeidsledighet og lav oljepris.

— Avdempingen i norsk økonomi ser ikke ut til å smittet over på markedet for fjellhytter, ei heller i fjellområder i Rogaland, sier Dreyer i pressemeldingen.

Øystein Tjørhom og Lars Enok Wang jobber for Sirdal Eiendom. Sirdal er et av de absolutt mest populære hytterområdene i regionen.

— Rundt 4000 rogalendinger har hytter i Sirdal. Vi hadde forventet at alt kom til å stoppe opp nå, men det har ikke skjedd. En konkurrerende hytteleverandør har hatt rekordår. Vårt salg har vært over prognosene våre. Akkurat nå har vi et helt nytt hyttefelt som vi selger på. Det går over all forventning, sa Wang

Les også

til oss forrige uke.

Opptatt av hyttemarkedet? Da er du kanskje interessert i disse sakene:

Les også

Disse fem norske øyene er til salgs

Les også

Dette er hyttas største brannfarer

Les også

Prishopp på norske sjøhytter

Les også

Sommerhuset er antagelig Danmarks mest fotograferte

Les også

Derfor er denne hytta drømmen for mange

Selger du leilighet med skader, må du stå til ansvar for feil du ikke visste om:

Lyst på litt inspirasjon? Følg oss på instagram: @boligoghjem

Publisert: