Sønn dømt til å låne bort hytta til moren

En sønn er i Nedre Telemark tingrett dømt til å la moren låne feriehuset han arvet for ti år siden. Han får ikke være på hytta i de fire sammenhengende ukene moren skal bruke den.

Kragerø sentrum i Telemark.
  • Ntb
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Den eldre kvinnen gikk til sak og fikk medhold i kravet om en midlertidig forføyning om bruksrett til familiens landsted utenfor Kragerø, skriver Telemarksavisa.

Mens den eldste sønnen fikk 300.000 kroner og en bil til 85.000 kroner for ti år siden, fikk den yngste sønnen familiehytta i Kragerø. I ettertid nektet yngstemann moren å bruke hytta dersom hun tok med seg sin eldste sønn og hans familie. Kvinnen på sin side har hevdet at hytta ble overdratt mot at hun fikk livsvarig bruksrett.

Nedre Telemark tingrett har gitt kvinnen rett til å bruke hytta i fire bestemte uker nå i sommer. Dommeren bestemte også at den yngste sønnen og hans familie ikke får oppholde seg på eiendommen mens moren benytter sin bruksrett.

Senere i høst skal kvinnen på nytt møte sin yngste sønn i retten. Da har hun saksøkt ham for å ha lurt henne i forbindelse med arveoppgjøret. Hun mener sønnen nærmest har lurt seg til familiens landsted og hennes egen borettslagsleilighet. (©NTB)

Les også:

Publisert: