Kreativiteten blomstrer på hjemmebane

Når den 25 år gamle grafiske designeren skal slappe av, tar hun jobben med hjem. Men da får den plutselig et helt annet uttrykk.

SVART OG HVITT: Vegghyllen er en gave, ellers er interiøret en blanding av nytt og arvet.
  • Kari Byklum
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

— Jeg jobber egentlig alltid, men jeg elsker det jo, smiler Thea Wingaard.

Vi er på besøk i et stort hus i Vågsbygd i Kristiansand fra 1952. For 1,5 år siden kjøpte Thea første etasje i huset, og her trives hun som plommen i egget.

De 69 kvadratmeterne er mer enn nok til at hun får utløp for sine kreative prosjekter.

Enten det handler om å pusse opp og skape et stemningsfullt interiør, eller å designe nye kunstplakater til den lille bedriften hun og broren driver på hobbybasis.

— Jeg er grafisk designer og jobber i et reklamebyrå i Søgne. Det stortrives jeg med, men der jobber jeg naturligvis på oppdrag for kunder. Når jeg designer kunstplakater hjemme, bruker jeg mange av de samme teknikkene som jeg har med meg fra utdannelsen og jobben min. Men forskjellen er at jeg kan utfolde meg uten begrensinger, og det liker jeg, forklarer hun.

JOBBER MYE: - Når jeg skal slappe av, sitter jeg ofte her i sofaen. Men selv om jeg ser en film på tv, blir jeg alltid sittende med mac-en, også. Så jeg jobber vel egentlig hele tiden, men det stortrives jeg med, sier Thea.

— Jeg blir fort veldig lei av farger:

Les også

Camilla har klart kunststykket å gjøre et sort/hvitt hjem både personlig, varmt og stilrent.

Grafisk stil

At Thea er grafisk designer kommer også til uttrykk i leiligheten, og hun synes det var en befrielse da hun som 23-åring fikk mulighet til å kjøpe sitt aller første hjem.

DETALJER: Thea tenkte på å bytte ut kjøkkeninnredningen, men etter noen strøk med maling ble den mye bedre, så nå lever den trygt noen år til.

— Jeg har alltid vært interessert i mote og interiør, og hadde planlagt min første leilighet i hodet i mange år. Jeg visste hvordan jeg hadde lyst til å ha det, og hadde klare ideer om hva jeg liker og ikke, forteller hun.Så, da hun vant budrunden og fikk nøkkelen til leiligheten, bar det strake veien til malingsbutikken.

— Ja, hehe, jeg begynte å male samme dagen som jeg overtok. Jeg fikk heldigvis god hjelp, blant annet av min bror.

Bor mindre og deler mer:

Les også

- For meg er dette helt perfekt. Midt i byen, med masse fasiliteter, og store fellesområder

PRODUSERT SELV: Thea lager kunstplakater som hun selger i egen nettbutikk, men enn så lenge er det kun et hobbyprosjekt.

Heftig oppussingsjobbNå fremstår leiligheten stilren og grafisk i nesten gjennomgående svart, hvitt og grått. Men først måtte den altså gjennom en real oppussingsrunde.

— Det var veldig umoderne her, og alle gulvene, for eksempel, var burgunderrøde.

HJEMMELAGET: Thea lager kunstplakater som hun selger i egen nettbutikk, men enn så lenge er det kun et hobbyprosjekt.
SVARTHVITT: Når 25-åringen designer kunstplakater tar hun utgangspunkt i bilder som allerede finnes, men river dem fra hverandre digitalt og bygger dem opp igjen med særegne uttrykk.

Gulvene ble slipt og lutet og de fleste veggene malt hvite. Siden budsjettet var begrenset, måtte hun gå for noen mellomløsninger, men de lever hun fint med.— Jeg kunne gjerne byttet kjøkkeninnredningen, men det er utrolig mye man kan gjøre med maling. Og egentlig er jeg bare fornøyd med at jeg klarte å få meg en såpass stor leilighet siden jeg tross alt er førstegangskjøper og bor alene, sier hun.

Måtte ha inn farger:

Les også

- Jeg er litt allergisk mot fargen eggehvit

Jobber hardt

Men Thea er vant til å jobbe for pengene, og når arbeidsdagen er over i Søgne, dra hun hjem til mac-en og designer kunstplakater.

— Jeg tar utgangspunkt i bilder som jeg leter meg frem til, og river dem sammen og bygger dem opp igjen digitalt. Det er utrolig spennende å jobbe med, og den følelsen når jeg skjønner at jeg er i gang med et design som blir bra, er helt fantastisk.

SOVEROMMET: Den gedigne drømmefangeren sørger for at det bare er hyggelige drømmer som slipper gjennom.

Designet brukes stort sett på kunstplakater som hun selger via nettbutikken sin, men hun lager også litt puter og klær.Stilen er stram og grafisk, men også leken med et tydelig humoristisk uttrykk. Og det faller tydeligvis i smak.

— Jeg aner ikke hvor mange telefoner jeg har fått, men det har vært mange:

Les også

Enorm interesse for Norges billigste hytte

Sosiale medier er viktig

— For ett år siden hadde vi 80 følgere på Instagram, og nå har vi over 6000, så det er ganske kult at vi kan bruke sosiale medier til å markedsføre oss, sier hun.

MØRK VEGG: Det aller meste er i svart og hvitt, ispedd noen detaljer i natur.
DØDNINGSHODE: Når 25-åringen designer kunstplakater, tar hun utgangspunkt i bilder som allerede finnes, men river dem fra hverandre digitalt og bygger dem opp igjen med særegne uttrykk.

Men enn så lenge er det en hobby, på samme måte som interiør er det.

HYGGE: Vegghyllen er en gave, ellers er interiøret en blanding av nytt og arvet.

— Når jeg skaper ting her hjemme, kommer jeg i en deilig flytsone og glemmer omtrent både å spise og legge meg. Jeg tror rett og slett jeg er avhengig av å kunne utfolde meg kreativt for å ha det bra, avslutter Thea Wingaard.

SOFAKROKEN: Thea fant ingen bord hun synes passet, dermed fikk hun en snekkerkompis til å spesiallage dette.

Interessert i interiør? Se mer her:

Les også

- Jeg har nok litt maskulin stil

Les også

Lekent familiehjem med grafiske elementer

Les også

- Jeg har vært opptatt av at det skal være et hjem og ikke et utstillingsvindu.

Les også

Hyttelivet: - En investering i familielivet

Les også

Bygget sin egen arbeidsplass i garasjen

Les også

Flyttet fra hus til leilighet: Har glassene i pipen

Les også

- Jeg bruker å si at vi har en hel flystripe i denne etasjen, for det er nesten sånn det føles

Les også

Mette og mannen snudde i døra på visning

Les også

De vil heller bo usentralt enn dyrt

Les også

- Jeg elsker lys sørlandsstil

Mer inspirasjon? Sjekk ut @boligoghjem på Instagram

Publisert: