Luksusmegler Fredrik Eklund er konkurs i Norge

Skulle bli nummer én i Norge. Slik ble det ikke.

KONKURS: Fredrik Eklunds meglerselskap Eklund Oslo New York skulle bli størst i Norge innen ett år. Ett og et halvt år senere er firmaet slått konkurs.
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Luksusmeglerne Eklund Oslo New York (EONY) har begjært oppbud og slått seg konkurs, ifølge DN.no.

24. april i fjor åpnet meglerkontoret med kjempefest. Målet var å bli nummer én innen salg av luksuseiendommer i Oslo innen ett år. Svenske Fredrik Eklund står bak EONY, mens Hans Houeland har vært daglig leder.

— Med det mener jeg at hvis du skal selge eiendom i 30-millionersklassen skal du umiddelbart tenke «Eklund!». Varemerket skal være så sterkt at vi blir kontaktet først, uttalte Eklund da vi intervjuet ham i april i fjor.

I Sverige tok det tre år å bli nummer én med Eklund Oslo New York (ESNY), ifølge Eklund. Han håpet det skulle ta kortere tid i Oslo. Det til tross for at de kun skulle selge boliger verdt mer enn syv millioner kroner.

— Selskapet kaster kortene, og oppgir at man ikke ser grunnlag for videre drift. Det skal være 23,7 millioner kroner i aktiva i Eklund Oslo New York og nesten det samme i gjeld, opplyser selskapet, sier Erling Opdal, bostyrer i advokatfirmaet Ræder til DN.no.

Les også

Småbruk med falleferdig hus ble solgt for dobbel pris

Eklund: — Kostnadene har blitt for store

«Vi avslutter vår virksomhet i Oslo. Og det er jeg lei meg for. Som entreprenør brenner jeg for å ekspandere virksomheten vår, men i Norge har det gått for fort, og kostnadene har blitt for store.», skriver Fredrik Eklund til oss.

Eklund tar på seg ansvaret og sier det ikke var enkelt å bli markedsleder i luksussegmentet i Oslo.

«Det har vært en fantastisk reise, og jeg er stolt over de rekordene vi satte og den responsen vi fikk av markedet på så kort tid.»

Konkurrent: - Jeg fikk rett

Lykke til, lo Tom Elliot Johnsen i Sem og Johnsen da Fredrik Eklund sa han skulle bli nummer én i Oslo.

Du hadde ikke troen på at Eklund skulle bli nummer en?

— Nei. Jeg fikk vel rett også, sier Johnsen nå.

— Det nytter ikke å bare satse på stort kontor og noen meglere på Oslo Vest. Det tar lang tid å få et navn i dette markedet.

Man må begynne i det små og jobbe seg opp stein for stein for å få det til i luksussegmentet. Og man må ha de riktige folkene, markedet er veldig personavhengig, mener Johnsen.

— Jeg synes uttalelsene om at det var lett å ta vestkantmarkedet i Oslovar ganske useriøse, så jeg tenkte at det ikke ville gå, sier Johnsen.

Sjekk hva Eklund sa da vi traff ham sist:

Publisert