85.000 følger hjemmet hennes på Instagram: - Jeg har virkelig fått drømmehjemmet

For ett år siden visste nesten ikke Hanne Rom Havaas hva Instagram var. Nå har det tatt helt av.

  • Line Raaen Osmundsen
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

— Det begynte bare som en spøk med en venninne. Om at vi skulle se hvor mange følgere vi klarte å få over en viss periode. Jeg hadde egentlig ikke noe tro på det selv, før det plutselig tok litt av med følgere og likes, sier Hanne Rom Havaas.

Hun ønsker oss velkommen inn i det over 450 kvadratmeter store funkishjemmet sitt i Lyngdal i Vest-Agder.

Der bor hun sammen med mannen Rune og deres tre barn, Marius, Jesper og Erle.

39-åringen innrømmer at det i starten var litt rart å tenke på at folk over hele landet visste hvordan hjemmet hennes så ut uten faktisk å ha vært på besøk. Men sånn er det ikke lenger.

— Det tenker jeg egentlig ikke på lenger. Men det er klart, det er jo litt vilt, og ganske mange som følger med, sier hun.

Hanne Rom Havaas er både et kjent navn og et kjent ansikt i Lyngdal.

Men det er ikke først og fremst fordi hun er stor på Instagram.

KJØKKENØY: Kjøkkenet er stort, og på kjøkkenøya har de tre barna fått hver sin plass. - Øya er blitt et sosialt sted hvor det både spises, gjøres lekser, eller vi bare slapper av.

Den interiørfrelste 39-åringen jobber nemlig som politi i hjembyen, og er ofte ute og patruljerer i gatene.— Jeg elsker å treffe mennesker, så det å være operativ er noe av det gøyeste med jobben min, sier hun.

Men også i Lyngdal har man fått med seg at Hanne driver en stor interiørkonto på Instagram, og det hender hun får kommentarer når hun er ute på jobb.

— De fleste tilbakemeldingene jeg får fra folk er bra, og jeg synes det er gøy at folk følger med, ler hun.

Les også

- Vi har egentlig et kjøkken med en leilighet rundt

Fra kjøkkenet har familien utsikt utover hele Lyngdal.

Flyttet hjemEtter mange år i Oslo flyttet Hanne og Rune hjem til Lyngdal i 2004. Etter å ha bodd i tomannsbolig noen år fikk de etter hvert oppfylt drømmen om å bygge sitt eget arkitekt­tegnede hus da de falt pladask for tomten på Myran Panorama.

— Nedenfra ser det nesten ut som den ligger helt ytterst på et stup. Den hadde et fall på 11-12 meter, så den måtte planeres i nivåer, forteller Hanne.

LYST: Stuen er romslig med plass til flere sittegrupper.

Fra tomten ble kjøpt til familien flyttet inn tok det tre år.— Det var mye som tok tid, men det viktigste av alt var at vi tok oss god tid tll planleggingen. Vi ville ha det ordentlig når vi først skulle bygge, forklarer Hanne.

INTERIØR: Hanne har sans for detaljer, og grønne planter pynter opp.

Resultatet av den tre år lange byggeprosessen er et supermoderne funkishjem på 450 kvadratmeter – mer enn god nok plass for en familie på fem.— Ja, det er veldig deilig. Og med så god plass, og store, rene flater, er huset faktisk ganske enkelt å holde rent og ryddig, bedyrer Hanne.

Har skapt en lettstelt familiebolig:

Les også

Hjemme hos interiørkonsulenten: - Jeg må ha et hjem som kan brukes

POPULÆRT: Soverommet er ett av de rommene som gir flest likes på Instagram.

Tenkt på altDet store huset går over tre plan, og det er tatt hensyn til at det skal være et hjem hvor Hanne og Rune kan bo også etter at barna har flyttet ut.

— Vi har innredet det med tanke på at vi skal bo her... lenge. Barna har sin egen sone med rommene sine og eget bad i andre etasje. I første etasje, som er inngangsetasjen, har vi alt vi trenger på en flate – med soverom, stue, kjøkken og vaskerom. Vi har til og med tilpasset huset til bruk av rullestol, hvis en av oss skulle trenge det en gang, forklarer hun.

Huset til Hanne og Rune er nøye planlagt hva både planløsning og innredning angår. På vaskerommet, for eksempel, har de to vaskemaskiner.

EGET BAD: Hanne og Rune har eget bad i tilknyting til soverommet.
BARNEROM: I andre etasje har barna fått sin egen sone med hvert sitt rom.
BARNEROM: På dette rommet er det Jesper som regjerer.

— Med tre aktive barn blir det mye klesvask. Å kunne sette på to vaskemaskiner samtidig er helt gull. Det er kanskje den beste investeringen vi har gjort, ler hun.Det arkitekttegnede huset har et moderne utseende med både takhøyde og store vinduer, slik et skikkelig funkishus skal ha.

Barna har fått et eget bad i andre etasje med både dusj og badekar.

For å formidle til arkitekten hvordan drømmehuset skulle se ut, hadde Hanne blant annet samlet masse inspirasjonsbilder over mange år.— Jeg har klippet ut ting jeg har likt i årevis, så en del av det ble brukt både som inspirasjon og utgangspunkt, sier hun.

Hjemme hos Berit og Preben Vildalen:

Les også

Familien har godt med boltreplass – 60 meter strandlinje, 300 kvm hus og stor hage

Treningsrom

For barnefamilien var det viktig med et funksjonelt hus.

UTSIKT: Det 450 kvadratmeter store funkishuset ligger på en høyde med utsikt over hele Lyngdal.

Både Hanne og mannen Rune er opptatt av å holde seg i form – trening er en viktig del av både jobb og fritid. Og når muligheten bød seg, sto et eget treningsrom høyt på ønskelista.

SPORTY: Eget treningsrom stod høyt på prioriteringslisten da huset ble bygd.

— Og da bestemte vi oss for å gjøre det skikkelig, slik at det ble et rom vi faktisk hadde lyst til å bruke, forklarer hun. Treningsutstyr ble bestilt fra USA og kom i konteiner over Atlanteren etter noen uker.- Rommet er komplett med det vi trenger, og blir brukt mye av hele familien.

Les også

Den tidligere fotballspilleren åpnet hjemmet sitt til slutt

Instagram

Hanne Rom Havaas bruker mye tid på Instagram-kontoen sin. Rett og slett fordi hun synes det er så gøy.

Instagramkontoen hennes er blitt så populær at hun har startet eget firma for å ta hånd om alle henvendelsene hun får.

UTEHYGGE: Fra kjøkkenet er det utgang til en stor uteplass med flere sittegrupper.
UTEKROK: Hanne er opptatt av helhet. Selv uteplassen er oppdatert til minste detalj.

For det meste setter hun av tid på kveldene til å oppdatere kontoen, svare på meldinger og legge igjen spor hos andre. For er det én ting hun synes er viktig, er det å ta seg tid til følgerne sine.— Det er ikke alltid det skjer med en gang. Men alle får svar, alltid. Det skulle jo bare mangle. Det er så gøy å kunne inspirere, dele erfaringer og gode ideer fra huset vårt sier hun.

POPULÆR: Kjellerstuen i underetasjen blir mye brukt av familiens tre barn og deres venner.
Bordtennisbordet i tilknytning til kjellerstuen er et samlingssted for både store og små.

På Instagram får 39-åringen ofte høre at hun har drømmehjemmet. Når vi spør henne om det stemmer, er hun ikke i tvil.— Jeg har fått det som jeg vil. Jeg har fått drømmehjemmet mitt.

NB: Se mer av hjemmet til Hanne Rom Havaas på Instagram @hanneromhavaas.

Publisert: