Kjøpte Blindleia-perle for hemmelig pris

Nå selger han for 23 millioner

Foto: Foto: DnB Eiendom/Invisio

  • Line Raaen Osmundsen
Publisert Publisert

Bare få dager etter at Tore Lies Blindleia-luksus ble solgt for 22 millioner kroner til en sørlending, er det nå en ny, høyt priset fritidseiendom til salgs i Blindleia til 23 millioner kroner.

Det er eiendomsivestor Kim Erla som står som hjemmelhaver av eiendommen. Men ifølge eiendomsmegler Jan Olav Birkenes i DnB eiendom, er det ikke Erla som eier fritidseiendommen i dag.

Foto: Foto: DnB Eiendom/Invisio

-Det er Christian Sigmond som eier eiendommen nå, men dette har ikke blitt tinglyst. Derfor står Erla fortsatt som hjemmelhaver, sier han.

Privat avtale

Christian Sigmond, også han eiendomsinvestor fra Østlandet sier til Abito.no at han kjøpte eiendommen i Blindleia av kompisen i 2012. Men at de den gang valgte å droppe tinglysning etter en avtale dem i mellom.

– Det var en avtale som ble gjort mellom meg og Kim Erla, og jeg ønsker heller ikke si noe om hvor mye jeg betalte for eiendommen, sier Sigmond.

Et såkalt blancoskjøte er et skjøte hvor noen felt står åpne (som for eksempel kjøpers navn og kjøpesum) slik at dette senere kan fylles ut og skjøtet tinglyses. Dette gjøres gjerne fordi man ikke ønsker å betale dokumentavgiften ved kjøpet (2,5% av kjøpesummen) .

-I praksis er det ikke noe krav til at overdragelse av eiendom blir tinglyst, og hos profesjonelle aktører som driver med mye eiendom er det mer vanlig å gjøre det på den måten, sier Birkenes.

Foto: Foto: DnB Eiendom/Invisio

Christian Sigmond sier at han nå først og fremst har lagt ut eiendommen for salg for å sjekke markedet.

-Det virker å være et bra marked nå, så da har vi lyst til å prøve oss. Men det er ikke sikkert vi kommer til å selge. Det handler mest om at vi synes reiseveien er litt lang, og at vi ønsker noe litt nærmere, sier Sigmond.

Siden han overtok eiendommen i 2012 har den blitt mye brukt. 56-åringen sier det ikke har vært like populært hos alle i familien at den nå er lagt ut på det åpne markedet.

-Det er litt blandede følelser hjemme, så vi får se hva det blir til. Men vi selger hvis vi oppnår prisantydning, sier han.

Kim Erla kjøpte eiendommen i 2001 for 12.5 millioner kroner.

Flere på visning

Den hvitmalte perlen på Fjelldalsøya ligger nær Brekkestø og Lillesand, og har ifølge salgsannonsen på finn.no et tomteareal på 3 000 m². Eiendomsmegler Birkens sier han allerede har hatt flere på privat visning.

-Det er en unik eiendom med en fantastisk beliggenhet, og selv om kjøpergruppen ikke er så stor har vi både hatt østlendinger og sørlendinger på visning allerede, sier han.

Eiendomsinvestor Kim Erla kjøpte eiendommen i 2001 for 12.5 millioner kroner. Eiendommen ble også forsøkt solgt av Kim Erla for fem år side med en prislapp på 22 millioner kroner. Også den gang med Jan Olav Birkenes i DnB som megler. Eiendommen ble etter en stund tatt av markedet uten å bli solgt.

-Men det skal sies at vi hadde mange interessenter og fikk inn et bud rett under prisantydning. Men av ulike grunner valgte eier den gang å takke nei, sier Birkenes.

Mer om hyttemarkedet:

Hytteeierne kan juble for tidlig over endringer i eiendomsskatten

Norsk hytte vekker internasjonal oppsikt

Enorm interesse for Norges billigste hytte

Publisert

Mest lest

  1. Siste nytt om korona

  2. Kripos har funnet ut hva pulveret var

  3. Legeforeningen tar ut 23 leger i streik fra mandag

  4. Før og etter: Familien pusset opp hele huset for 100.000 kroner. Endringen er total.

  1. Bolig
  2. Hyttemarked
  3. Abito